23 Ekim 2010 Cumartesi

WALFF DİNLER ARASI DİYALOG GİRİŞİMLERİ UMUT VERİCİ.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi onlar Sultanahmet İmam Emrullah Hatipoğlu tarafından kabul edildi Sultanahmet Camii, görüntüleyebilirsiniz. Bu hafta başından itibaren Türkiye'ye tarihi bir ziyaret olmuştur Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Cuma günü Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos ile görüştü.


Toplantı sonrasında Wulff dünyada müminler arasında karşılıklı anlayış konusunda olumlu mesajlar gönderdi. "Ben uzun tüm dinler arasında diyaloğu geliştirmek için, ve ben geliştirmek için Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam arasındaki diyalog için dilek için," o "Bu konuda Müslüman dünyanın bakış açısı hakkında bilgi edinmek için mutlu" olacağını da sözlerine ekledi bir toplantıda daha sonra İstanbul Mustafa Aşık Yardımcısı Müftüsü ile vardı.

Bartholomew ile Wulff buluşma basına kapalı idi ve o da "her geçen gün artmakta ve ülke çeşitliliği katkıda Almanya, Rum Ortodoks Kilisesi'nin rolü." Ele aldıklarını o toplantıdan sonra yaptığı açıklamada Wulff sözlerine ekledi onlar da Türkiye'de dini özgürlükler konusunu ele aldı. Türk hükümetine yaptığı çağrı, ülkenin Hıristiyan topluluklar, özellikle dini özgürlükler genişletmek için yaptığı ziyaret oldu. Ankara'da Türk Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, hem de o Tarsus St Paul's Kilisesi katıldığı dini sonrası servis benzer sözler çıkardı. onların toplantının ardından, Bartholomew Wulff ziyareti çok Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Patrikhane gerekçesiyle yer Wulff ve eşi de, Aya Yorgi Kilisesi bir tur vardı.


Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina, İstanbul'da Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos ile görüştü.

Günün ilerleyen saatlerinde üzerinde, Wulff ve eşi Mustafa Kemal Atatürk, kurucusu emriyle 1934 yılında bir kilise-açık-camiden müzeye dönüştürülmüştür Sultanahmet Cami (Blue Mosque) ve Ayasofya başladı modern cumhuriyet. Wulff ve eşi İstanbul'da Brita Wagener Türkiye'nin Eckart Cuntz ve Başkonsolosu Almanya Büyükelçisi eşlik etti. Alman heyet, onları tarihi caminin bir tur verdi ve hediye olarak bir seramik tabak ile Wulff sunulan Sultanahmet imamı Emrullah Hatipoğlu, tarafından kabul edildi.

Wulff çift sonra Ayasofya'ya yürüdü ve onları konuşurken bir coşkulu ilgi gösterdi turist ile sohbet etti. Onlar binası önünde alınan kendilerini bir fotoğraf vardı. Onlar kilise-açık-cami-açık-müze hakkında bilgi verdi müze müdürü Haluk Dursun, tarafından kabul edildi.

Günün ilerleyen saatlerinde, Wulff Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül için Tarabya'da Kuntz's konutunda bir öğle yemeğinde ağırladı. Wulffs ve Güls sonra bunların İstanbul'da inşa edilecek bir Türk-Alman üniversitesi için temelini atan bir törene katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.