11 Ağustos 2010 Çarşamba

DEMOKRATİK YARGI DERNEĞİ EŞ BAŞKANI OSMAN CAN

Demokratik Yargı Derneği, Osman Can ve eş başkanı, hukukçular ilk birkaç derin devlet ile ilgili cinayet sırasında eylem olsaydı söyledi, bunların ortaya değildi failleri, binlerce insan mağdur düşerek kaçmış olabilir Bu tür cinayetleri.

"Had hukukçular, kurbanların sayısı 17.000 ulaşmış olmazdı eylem ilk kurbanları faili meçhul cinayetlerde öldürüldü alınmıştır. [Gazeteciler] Abdi İpekçi ve Hrant Dink'i öldüren olmazdı "diye Salı günü bir panel" Eylül denilen söyledi 12: Demokrasi, bu sefer. "Panel Ankara merkezli Enstitüsü Stratejik Düşünme (SDE) 'nin Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi İstanbul at tarafından düzenlendi.

Can göre, hukukçular muhtemelen bu faili meçhul cinayetlerin mesleki kaygılar nedeniyle araştırmak için başarısız oldu. "Anayasa değişikliği paketi ile varsa Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar yapısı [HSYK] değişiklikler, hukukçular kendi araştırmaları daha sonra daha yüksek mevkilere kendi randevu engeller mümin duracaktır."

HSYK sık sık hoşgörüsüzlük ülkede karanlık olayları incelemek üzere hazırlamak savcılara ilişkin için eleştirilmektedir. faili meçhul cinayetler ve derin devlet ile ilgili olayları araştırmak çalıştığınız birçok savcı ya ofis veya askıya çıkarıldı. Hükümet 12 Eylül tarihinde genel bir referandumda çok hakim ve savcı için daha fazla özgürlük vermek olarak oy olacak anayasa değişikliği paketi ile yönetim kurulu yapısını değiştirmek planlıyor. Can politik nedenlerden dolayı birçok insanın öldürülmesi ne olursa olsun cinayetlerde yargının rolünün izah edilemez "dedi.

diye karşı-gerilla örgütü soruşturma olduğu gibi "Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz, 1978 yılında öldürüldü. cinayet üzerine açılan soruşturmada Askeri Yargıtay tarafından kaplıydı. Bu insanlar için yeni bir bilgi, "diye belirtti ve devam etti:" İnsanlar hukukçular faili meçhul cinayetleri araştırmak için beklenen değil. Ama adalet 17.000 faili meçhul cinayetlerin durumda çalışmadı. yargı gibi durumlarda çalışılan değil, birçok kişi gibi faili meçhul cinayetlerde öldürüldü olurdu. Sayısı aşıldı olmazdı beş ya da altı. "

Hukukçu da askeri komutanlar soruşturmaları bir dizi başlattı olan eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya için barodan edildi durumunda hatırlıyordu. 2006 yılında Sarıkaya Şemdinli ilçesinde bir kitabevinin bombalanması olayında soruşturma oldu. Savcı, saldırının iki astsubay jandarma subayı ve Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) üyesi-muhbir dönük çalışmaları olduğunu öğrendim.

Sarıkaya soruşturma genişletilmiş sonra olaydan sorumlu olan askeri komutanların keşfetti ve onlara karşı bir iddianame hazırlanmış, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt dahil. Savcı Ancak, HSYK tarafından barodan oldu.

"Ne zaman savcıların bir sorunu soruşturma başlatmak, onlar hakkında olsun yargı veya siyaset artık tarafından bloke edilecektir ilgili olmayacaktır. Bu bir domino etkisi olacaktır yargı sistemi üzerinde olumlu etkisi olacak "diye de ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.