20 Ağustos 2010 Cuma

ELİTAŞ GENEL KURMAY BAŞKANINA HERON İDDALARINA YANIT VERMELİDİR DEDİ.

Ordu komutanı Heron iddialarına yanıt gerektiğini Elitaş diyor
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) meclis grubu ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Yardımcısı başkanı Genel Kurmay başkanı derhal bir açıklama iddiaları askeri teröristlere karşı Hantepe karakolda istihbarat Heron tarafından sağlanan rağmen harekete geçmemesi konusunda teklif istedi her Temmuz ayında bölgedeki bir karakola saldırı ikinci sırasında 30 güvenlik insansız hava araçları (İHA) birimleri.


açıklamada dün Elitaş kamu hem de Hantepe gelen son 20 gündür ancak Genelkurmay Başkanı sessiz kalmıştır video görüntüleri iddiaları tartışıyor söyledi. "Genelkurmay ve temsilcileri, böyle bir mezar suçlama karşısında her konuda beyanlar verme alışkanlığı olan bir sessizlik, dürüst bir Türk vatandaşı ve dört oğlu bir baba olarak beni endişelendiriyor," diye vurguladı.

Elitaş soruşturma herhangi bir ihmal ve herhangi bir parti sorumlu cezalandırılması gerektiğini bulundu olup olmadığını öğrenmek için zaman kaybetmeden başlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca orada gerçekten bir suç olsaydı o, askeri Türk milletinin ve genç erkeklerde Hantepe ölen ailelerine özür gerektiğini belirtti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş

Elitaş bu suçlamaların asılsız sonunda olacağına eğer ekledi, kendilerinden cezalandırılması gerektiğini yaptı. "Iddialarının yalan ve asılsız, sonra ise bu iddiaları yayınladık kuruluşları mahkemeye derhal alınmalıdır. Kimse Türk ordusuna zarar izin verilmelidir. ... Kim burada sonuçlarını bakmalıdır karıştırılabilir. "

Bireysel insanların ihmal veya diğer hatalar suçlu olabilir, o, ancak kaydetti askeri Türkiye'nin askeri kalır.

"Kimse ordunun itibarı zarar tolere edebilir. Genelkurmay yetkilileri derhal dışarı konuşmalısınız ordunun itibarını daha fazla zarar izin vermez. "

Elitaş sonrası 27 Ağustos ve mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu tarihten önce bir açıklama sunmalıdır talep onun o Genelkurmay sonraki şefi alacak kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.