2 Eylül 2010 Perşembe

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFINDAN İFTARDA YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI.

GYV Başkanı Mustafa Yeşil (R) iftar yemeği öncesi Türk Yahudi cemaatinin lideri Haham İshak Haleva (L) ve Suriye Ortodoks Başpiskoposu Yusuf Çetin karşıladı.
GYV Başkanı Mustafa Yeşil (R) iftar yemeği öncesi Türk Yahudi cemaatinin lideri Haham İshak Haleva (L) ve Suriye Ortodoks Başpiskoposu Yusuf Çetin karşıladı.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), İstanbul'da Conrad Otel'de salı sloganı "Colors of Common Language altında düzenlenen geleneksel iftar (iftar yemeği)," birlikte İbrahimi dinlerin temsilcileri getirdi iyi tanınmış kişileri olarak Türkiye'nin dini, sanat, basın ve spor çevreleri, kimlerin birlik farklılıklara rağmen çağırdı.

Program bir şiir Kerim Balcı başlıklı gazeteci tarafından yazılmış şair İbrahim Sadri's problem çözme ile "Hatırla" () hatırla başladı. Daha sonra bir film "başlıklı Renk Ortak Dil", ekranlı olarak hangi Türkiye'nin önde gelen fikir önderleri ve aydınları mesajları teslim barış ve hoşgörü.

İslam alimi ve GYV fahri başkanı, Fethullah Gülen, Yunan Ortodoks Patriği Bartholomeos, Türk Yahudi cemaatinin lideri Haham İshak Haleva, Ermeni Patrikhanesi Başpiskoposu Aram Ateşyan, Cerrahi sipariş lideri Ömer Tuğrul İnançer, Diyanet İşleri Müdürlüğünü kafa Ali Bardakoğlu ve Edirne Romanlar Derneği Başkanı Erdinç Çekiç bu rakamlar arasında yer aldı.

Program bir konuşma GYV Başkanı Mustafa Yeşil, farklı renkler birarada Türkiye'nin şimdi bulunduğu bölgede yüzyıllar boyunca yaşamayı başardığını vurguladı teslim ile devam etti. çabalarının ayrılıkçılık için farklılıkların nedenleri yapmak, güç "doğru" "ve önyargıları olan bireyler iftira artış son edilmiş yerine, Yeşil dedi belirterek," ortak bir payda insanları mahrum etmek, plan yaparken ortak payda olmanın bir insan yeterli herkes için ne kadar zor çalışmalarımız ve nasıl hasta biz gerekir gösterir. "

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da GYV iftar dini liderlerle aynı masada Cts

iftar de misafirler arasında idi: Türkiye'nin Katolikler, Georges Marovitch liderleri için Haleva; sözcüsü, Suriye Ortodoks Başpiskoposu Yusuf Çetin; şarkıcı Gönül Yazar, Selami Şahin, Mustafa Keser, Hakan Peker, Sibel Turnagöl ve Ayşe Egesoy, piyanist-besteci Anjelika Akbar, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de; Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da, gazeteciler Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Ergun Babahan ve eski futbolcu Halan Şükür.

"Var mı bir şey daha bu dünyada beraber insanlarla ne olursa olsun din ve dil olmanın dışında önemli? Bu iftar çok bu açıdan önemli ve ben de Ramazan İslami kutsal ay da daha yüksek bir ruhsal düzeye bireylerin alır düşünüyorsun. Çok Ramazan iyi anlamak çok önemlidir, "Ekber" dedi.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da GYV olay övdü. "GYV insanların din, dil ve kimlik sorgulamadan çok iyi şeyler yapıyor. Umarım bu çabalar dünyamızın çok ihtiyacı var çünkü devam edecektir "dedi.

Aktris Sibel Turnagöl (C) de GYV iftar katılımcıları arasında, Conrad Otel'de gerçekleştirildi.

bunun kendisi için bir onur böyle anlamlı bir gece orucunu bozan olduğunu belirten Şahin o Antakyalı, bir yerde farklı dini inançlara sahip insanlar barış içinde bir arada olduğunu söyledi. "Ben bir hümanist doğdu. Bu çok güzel ve anlamlı bir gece, "dedi.

Şükür ayrıca o GYV's Event'de olmaktan onur olduğunu vurguladı. "Bir sürü vardır ki Ramazan verir bize. Biz hayatıma bir daha yumuşak huylu bir şekilde Ramazan ayında bakabilirsiniz. Biz daha hoşgörülü ve empatik olabilir. biz görüşleri farklı olmasına rağmen biz bu tablolarda etrafında toplamaya devam edecektir. Bu renklerin ortak dili olmalıdır "dedi.

Sadri o iftar tüm misafirler ne olursa olsun onları birlikte Türkiye'de barış içinde yaşayan kültürünü tanıtmak için düşme yapmaya hazır olduğuna inandığını söyledi. "GYV bu birliğe katkıda bulunabilecek sivil toplum gruplarını lider arasında yer alıyor" dedi.

Şair Ayşe Egesoy (L), Joost Lagendijk, İstanbul Politikalar Merkezi Sabancı Üniversitesi kıdemli danışmanı, Salı günü GYV iftar katılımcıları arasındaydı.

1994 yılında kurulan GYV iki temel ilkeleri: saygı farklılıkları ve birlikte gelen sahiptir. farklılıklarına saygı ve diyaloğu teşvik yanı sıra, vakıf da birlikte yaşama kültürünü geliştirmek için çalışıyor. Ayrıca konularla ilgilenen ilgilendiren gazeteciler. İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.