10 Ağustos 2010 Salı

KIRGIZİSTAN EKONOMİSİ HUZURSUZ

Kırgızistan ekonomisi huzursuzluk yıl harap
kanlı etnik çatışmalar ve ikinci darbe ile beş yıl içinde yıpranmış, Kırgızistan, uzmanlar, uluslararası yardımın bile, son sözü çökmesi loş ışıklı dükkan içinde satılmayan mal dolu iç Oturma savmak mümkün olabilir uyarı ile ekonomik felaket karşı karşıya Şimdi o bir bavul her zaman dolu tutar neden Kırgızistan'ın başkenti Bişkek kalp, Natalya yorgun açıklar.

"Biz üçüncü bir devrim veya isyan turunda hayatta yapabileceksiniz inanmıyorum beri Biz] her an Kırgız Cumhuriyeti ayrılmak için hazırız, [" Natalya, onun soyadını vermekten kaçındı söyledi.

"Şu anda bekliyoruz - istikrar ve Kırgızistan amacıyla döner restore eğer biz kalacak ve devam çalışmalarımızı. Ama öyle bile olsa, bizim siparişler çok ve düşüş bizim kar var," diye ekledi

Nisan ayında sokak protestoları Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev algılanan yolsuzluk elektrik fiyatları yükseliyor tarafından yaklaşık 100 kişinin ölümüne ve otoriter hükümet deviren sokak ayaklanmalarına günlerinde yol yol açtı.

Ama umuyorum ki geçici bir hükümet diplomat Roza Otunbayeva tarafından hızla ülkeyi istikrara kavuşturmak olacak ve umutsuz gerekli ekonomik reformlar için izin Haziran, zaman etnik ayaklanmalar ülkenin güneyinde sarsan kesik vardı açtı.

en az 350 kişi öldü, 400.000 'den fazla etnik çoğunluk Kırgız ve azınlık Özbekler, Oş ve Celal-Abad güney şehirleri harap arasında kavga sırasında bir insani kriz kıvılcım değiştirdi.

25'den fazla ülke, Dünya Bankası liderliğindeki Geçen ay bağışçılar, 1100000000 $ acilen mali yardım ile Kırgızistan sağlamayı kabul etti.

Yardımın Ancak, daha umut için bir oy olarak güven daha bir işareti görülmesi gerektiğini, Ben, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNDP, eski Sovyet Orta Asya konusunda uzmanlaşmış bir kıdemli ekonomist Slay söyledi.

"Onlar Kırgızistan'da durum hakkında kendinden çünkü Şey, bağış Kırgız hükümetinin 1,1 milyar dolar teklif etmedi, onlar ilgili onlar çünkü teklif" diye telefonla Agence France-Presse söyledi.

"Bu para kış boyunca almak için eğer Kırgızistan'da ne olacağına ilişkin bir palpabl korkusu yaklaşan bir yerden değildir," Saly dedi.




Kırgızistan, yoksul bir Orta Asya devleti komşu Özbekistan ve Kazakistan kaynak zenginliği eksik, uzun siyasi istikrarsızlık neredeyse bir bölge strongmen egemen duyulmamış zarar gördü.

Ancak, ve GSYİH göçmen işçilerin kendi ordu artan gelirleri arka ve altından yükselen fiyat büyüyen olmuştu ülke kaynaklarını tamamen olmadan, ana doğal kaynak.

Ülke ve 2010 yılının ilk çeyreğinde yüzde 16 GSYİH büyümesi rapor finansal kriz aşağı gelirleri sürdüler zaman yüzde beş, 2010 yılında genel büyüme, bir hayal kırıklığı 2009 bir karşılama kurtarma çıkıntı olmuştu.

sorunlar Nisan ayında başlamadan önce Ama bu idi.

Kırgızistan Bakanlığı Ekonomik Düzenleme ve Ticaret, GSYİH dan son verilerine göre artık hızına dokuz yüzde 2010 genel, yılın ikinci yarısında şaşırtıcı bir yüzde 20 düşüş anlamına tarafından azalma sağlamaktır.

Etkilenen bölgeler kötü olması bekleniyor güneyinde bulunmaktadır - GSYİH Oş şehri tek başına 48 oranında düşmesi öngörülmektedir - taze istikrarsızlık ekonomik sıkıntı bir bölgede hala çok kenarına kadar para mahmuzlu ve ürkütücü yükselterek.

AFP verdiği röportajda bu hafta Otunbayeva, kim kapıcıya cumhurbaşkanı olarak 2011 yılı sonuna kadar, ülkedeki ekonomik durumu denilen hizmet edecek "kritik" olarak bile o yardımı da kış hayatta kalmak için izin vereceğini söyledi.

Kırgızistan geçici 10 Ekim ilk tam işleyen bir hükümet bazı gözlemciler bir bekle-ve-bir yaklaşım görmek benimsemeye yol açmıştır Nisan devrim, çünkü usher edeceğini parlamento seçimleri ayarlanır.

Bişkek uzun hakkında korkunç tahminlerde karşılaştığı ekonomik bugüne kadar uluslararası yardım ile birlikte topallama mümkün edilmiş refahı ve söyledi AFP ile gizli kalmak koşuluyla konuşan bir Batılı diplomat.

"Bu kötü ve darbe] [kesinlikle çok daha kötü şimdi önceydi. Ben bakkal mağazalarında yakıt hatları ve ekmek çizgiler görmek için bekliyor musunuz? Hayır," dedi.

Yine de, "ilginç zaman çocuklar 11 Ekim tarihinde sırıtmak ve dolap kapakları açmak ve dolap gidiş arıyoruz:" Orada bir şey görmek olacaktır. Para yok ', "dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.