19 Ağustos 2010 Perşembe

SENDİKALAR VE HÜKUMET ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER REFERANDUM SONRASINA KALDI.

Kamu, sendikalar toplantılara devam run-up referanduma


Konfederasyonu Kamu Sendikaları (KESK) gelen Hayati Yazıcı bir öneri anayasa reformları üzerinde referandumu sonrasında hükümet yetkilileri tarafından dünkü görüşmeler yasal engeller nedeniyle reddedildi kadar gelecek yıl için maaş artışları konusunda hükümetle görüşmeleri erteleme.


müzakerelerin önerilen değişiklikleri oyların tarafından onaylanır eğer mümkün 12 Eylül referandumdan sonra yapılacak bir toplu sözleşme, umudu olmadan normal devam edecek idi bu kararın ardından.

Pazar günü ilk toplantıda, KESK 'e kadar müzakerelerin referandum sonrasında, kamu, hangi sendikaların hükümetle toplu sözleşme memurlara artar üzerinde sağ verecek 26 maddelik değişiklik paketi onaylayacak varsayarak erteleme teklif maaşlar. Şu anda, sendikalar, ama madde üzerinde hükümet ile konuşabilecek, herhangi bir artış oranının üzerine Tahkim Kurulu, hükümet ve sendikalar arasında aracı kurum, kararları itibaren uygulanmak üzere bağlayıcı değildir demek yok . mevcut Anayasa değişiklik önerisi referandumda onaylanırsa, yönetim kurulu kararlarına taraflar olacaktır.

İlk toplantıda KESK teklifi Memurları Sendikası (Memur-Sen) tarafından onaylanan, ancak Türk Kamu İşçi Sendikası (Kamu-Sen tarafından karşı). KESK kendi teklifinin reddedilmesi nedeniyle 15 günlük görüşmelerin şu mermi katılmak için değil, aynı zamanda çünkü konu üzerine sendikalar arasında görüş birliği yoktur karar verdi.

Başbakanlık, toplantılar yapılıyor ayrılmadan önce, KESK Başkanı Sami Evren, önerilen reformların standartlara göre görüşmelerde değil hükümeti suçladı. O KESK bir siyasi parti için bir "proxy" örgüt asla söyledi. Evren, hükümetin sendikalar arasında görüşmeler sonuçsuz bir toplu sözleşme hakkı olmadan savundu.

İronik olarak, KESK onlar bunların umutlarını yatırım yaptık önerilen anayasa değişiklikleri desteklemez duyurdu. Sendika bu tutarsızlık için sivil toplum muazzam tepkilere yol açmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.