23 Ağustos 2010 Pazartesi

TSK HAZIRLADIĞI RAPORDA SALDIRAY BERK'İN DARBE YAPMA İDDİALARINI REDDETTİ.

TSK raporunda Orgeneral Saldıray Berk karşı darbe iddiaları reddetti
Yeni bir raporda, Genelkurmay tarafından hazırlanan 3 Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk karşı tüm suçlamaları reddeden bir iddianame bir sivil nesir tarafından hazırlanan dahil

İddianameye göre, Berk faaliyete Erzincan doğu ilinde bir şüpheli askeri komplo koymak için çalıştı. Reactionaryism Mücadele Eylem Planı başlıklı, arsa, sonunda bir askeri darbe giden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) gücünü zayıflatmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Pazartesi günü CNN Türk web sitesinde yer aldı Genelkurmay raporu, önerilen bu suçlamaları genel kanıt herhangi bir belge dayalı değil, kişisel ve hayali değerlendirmeler aleyhindeki iddianameyi dahildir.

Raporunda Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, son zamanlarda yeni kara kuvvetleri komutanlığına atandı imzasını taşımaktadır. Berk uymayı reddetmişti bu yılın başlarında devam eden bir soruşturma kapsamında şüpheli komplo içine ancak ifade vermeye çağrıldı. arsa göre, askeri üyelerine bitki silah ve mühimmat bazı dini toplulukların takipçilerinin evleri vardı. Bu evlerin Polis baskınlar bu kişilerin tutuklanması yol vardı. Halk o dini cemaatler "terörist niyetleri vardı mümin başlayacaktı."

Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) otoritesini ifadesini Şubat ayında genel çağırdı savcı soymak.

CNN Türk Ceylanoğlu 10 ordu generalleri - Berk dahil - 16 subay ve iki astsubay ile raporun hazırlanması sırasında konuştu. Rapor açıkça Berk hukuka aykırı hareket her türlü meşgul olduğu rapor değildi koydu.

Raporda ayrıca iddia Berk Erzincan doğu ilinden Yakın Erzurum'a Ocak ayı sonlarında "orası" savcıların sindirmeye seyahat bir askeri konvoya emretti yalanladı. Konvoy olup olmadığı hakkında aktif görevli bir albay gözaltına sonra güç bir "show" olarak planlandı soruları gündeme vardı. Eskişehir Jandarma Tugay Komutanı Albay Recep Gençoğlu Çarşamba günü soruşturma kapsamında Ergenekon, devlet içinde ve bağlantılar iddia vardır hükümetini devirmek için komplo şüphelenilen gizli bir suç şebekesi gözaltına alınmıştı.

Genelkurmay raporuna göre, Erzurum'a konvoy yolculuğu askeri bir kış tatbikatı parçasıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.