23 Ağustos 2010 Pazartesi

PKK'NIN ATEŞKES YAPMASINA GÜVENİLEMEZ.

PKK ateşkes eski üyesi güvenilir olmak değil diyor
PKK ateşkes eski üyesi güvenilir olmak değil diyor - Terörist Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) daha sonra bir kağıt üzerinde yok ve mevcudiyeti tarafından reddedildi bir jandarma istihbarat birimi için muhbir olarak çalıştı eski bir üyesi askeri PKK, iki hafta önce bir yerde kalacak bir tek taraflı ateşkes ilan kelime güvenen karşı uyardı kadar 20 Eylül.

terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) daha sonra bir kağıt üzerinde yok ve mevcudiyeti askeri tarafından reddedildi PKK, sözünü güvenerek karşı uyardı olan bir jandarma istihbarat birimi için muhbir olarak çalıştı eski bir üyesi olan İki hafta önce bir yerde kalacak bir tek taraflı ateşkes ilan dek 20 Eylül.


Abdülkadir Aygan, yasadışı jandarma birim JİTEM olarak PKK ile yıl geçirdikten sonra bilinen çalıştı, İsveç, halen siyasi sığınma hoşlanır evinden bir telefon röportajında, Today's Zaman söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) çok dikkatli PKK'nın tek taraflı sözünü hiçbir saldırı düzenlemekte güven olmamalıdır kadar 20 Eylül. Aygan PKK hiyerarşisinde terör örgütü ile yaptığı yıllarda onun yol çalıştı.

O, onun Abdullah Öcalan, PKK'nın hapisteki lideri ile ilgili olduğu için yapmak mümkün olduğunu söylüyor. Aygan, çok iyi yapısı ve strateji grubunun bilir, bir ateşkesin fizibilite sıfır olduğunu söyledi. O grubun girişimi geçerli bir meslektaşı olarak görüyorum Türk devleti için tek taraflı ateşkes ilanından arkasındaki gerçek neden olduğunu söyledi.

Eski PKK üyesi terörist grup bir "pasif savunma sürecinde dedikleri de saldırılarını devam edeceğini söyledi." O PKK 1993, 33 Türk askerinin vahşice öldürülmesi 33 er olayı gibi sansasyonel saldırılara sahne gibi durumlarda kullanır dedi Bingöl ilinde PKK tarafından. Ayrıca PKK çok ciddi bir sivil Kürt muhalefeti Doğu ve Güneydoğu'da son birkaç yıldır ortaya çıkan rahatsız ve bunun imkansız grup için şu anda onun terörist saldırıları durdurmak olduğunu söyledi.

"Belli ki onlar koşulları empoze çünkü saldıran değil onların sözünü tutma niyeti olması. Onlar koşulları ve onların bu nedenle ateşkes kırmak zorunda yerine getirilmediği diyecekler. PKK bunu göstermiyor olsa da korku dolu. "O güçlü bir halk desteği ile demokratik ve silahsız direniş savunur yeni Kürt muhalefeti, PKK çok tedirgin ediyor" dedi. "PKK bölge ve sessizliğin sesi buna karşı çıkışı konuşan etkisini devam etmek için bir şeyler yapacak. Bir şey o Kürtlerin tek geçerli temsilcisidir dünyaya kanıtlamak için yapacağız. O zaman bunun gücünü kaybedebilir endişeli "dedi.

Aygan ayrıca, hükümetin yeni doğmakta olan sivil Kürt hareketi PKK'ya karşı Kürt aydınları yurtdışına Türkiye'ye geri ikamet eden getirerek gelişmekte olan destek gerektiğini belirtti. Aygan daha alternatifleri PKK'nın hattı dışındaki Kürt partileri daha kendilerini ifade etmek için onlara izin teklif gerektiğini söyledi. "Bu kesinlikle Öcalan, kim bir küstah diktatör olduğunu incitebilecek. En çok bu gelişme, ancak rahatsız olacak çim köklerinin hiçbir yüksek sesle vardır. Sivil toplum örgütleri ve sanat toplum onlara karşı dönüyor. Bu akıllıca kullanılması gereken bir fırsattır "diye de ekledi.

Terörizm uzmanı Tuncer Günay da, önümüzdeki birkaç hafta içinde PKK'nın sansasyonel saldırılarına karşı uyarı kabul eder. çok zayıf zemin üzerine inşa edilmiş bir süreç olmasından dolayı "Eğer bana sorarsanız, örgütün ateşkes gerçek fizibilite ince bir iplik bağlıdır. Grup yapılar içindeki şiddet ve terör kar ve bu rahatsız olacaktır. PKK artık homojen bir kitle olduğunu. İşte merkez komitesi üyeleri ve farklı alanlarda etkisi farklı alanlarda sahip üst düzey askeri komutanların vardır. "O, bu farklı grupların çok zor PKK kararını çok daha uzun hiçbir saldırının yürütmek değil, stand by yapılacak" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.