30 Eylül 2010 Perşembe

ERMENİSTANDA BİR KİLİSE DEVLETİ KURULMASI İÇİN MAHKEMEYE TEMYİZ BAŞVURUSU YAPILDI.

harekat sırasında öldürülen bir Azeri askerin vücut ülkesine iade etmek Ermeni cumhurbaşkanı için bir üst dini lider tarafından bir itiraz Erivan'da bir kilise-devlet tartışmaya kurdu, bir haber sitesi bildirdi.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Serge Sarkisyan ile bir araya geldi Katolikos Garegin II, Ermenistan'ın dini lideri, 22 yaşındaki Azerbaycanlı Gedikli Subay Mübariz Ibrahimov vücudunun geri dönüş görüşmek üzere, EurasiaNet.org kendi internet sitesinde bildirdi.

Ibrahimov Azerbaycan ve Ermenistan Dağlık Karabağ güçleri arasında tartışmalı bir cephe çatışmada 19 Haziran öldürüldü. Dört Ermeni askerleri de çatışmada öldü.

Azerbaycan hükümeti ve Ibrahimov için dört Ermeni askerinin ölümüne atfedilen sahip ölümünden sonra onun adı verilen "milli kahraman." Adlı kısa hayatı hakkında bir belgesel film ancak Eylül ortalarında Bakü'de yayınlandı dikkat çabaları geri destekli yok Azerbaycan Ibrahimov vücudunu.

Ermenistan'da, askerini, genellikle yaygın, bazıları tarafından ve bir "sabotajcı" etiketli, vilified olan "suç." Hangi Ibrahimov Azerbaycan denemek için kuvvet kullanmayı planlıyor kuluçkalık olabileceğini çok Ermeniler arasında da yükseltilmiş alarm katıldığı Haziran atışlarında ve ayrılıkçı Dağlık Karabağ toprakları üzerinde kontrol kazanmak.

Ermeni Apostolik Kilisesi Garegin II bildirildi Şeyh-ül İslam Pashazade, yarı-resmi ve Bakü-tabanlı kafa adına hareket ediyordu Rus Ortodoks Patriği Kiril ben, bir istek aldıktan sonra bu konuda müdahale etme kararı aldığını ifade etmiştir Kafkas Müslüman Kurulu.

Garegin II bildirildi Ermenistan her zaman olmuştu ki Rus Patrik verdiği demeçte, "Azerbaycan da uluslararası insani hukukun gereklerine uygun olarak, verimli bir işbirliği geri yoluyla yukarıda belirtilen konuyu dikkate almalarını istekli gösteren bu tür itirazları dikkate hazır."

Motivasyon belirsiz

Sarkisyan olsun belirtilen yok değil o dini liderin talebi karşılamak için planlar; başkanlık konumunu için Garegin II söz konusu itiraz gazeteci başvurdu.

Nedenleri kilise lideri birçok belirsizliğini koruyor müdahale kararı aldı, EurasiaNet.org söyledi. hiç siyasetin içine çekilecek isteyen ettiğini belirten Garegin II muhalefet göstericiler ve polis arasında ölümcül çatışmalar ardından 2008 krizi sırasında hükümet ve muhalefet arasında arabuluculuk yapmayı reddetti. bu konu dahil olmak ruhani liderinin isteksizlik Garegin II hükümet amigo olarak hizmet vererek kilisede güven altını söyledi muhalefet liderleri, yanmak devam ediyor.

Muhalefet aktivist Karapet Rubinian, muhalefet üyeleri hapisteki bir düzineden fazla salıverilmesini sağlamak için Garegin II çağırdı Ermeni Ulusal Hareketi eski bir üyesi, dini lider kararıyla kırgın oldu.

"O, ancak Rus Patrik isteği onur kendi akın uğruna siyasette yer almak değil mi?" Rubinian sordu.

Bu tür eleştirilere karşılık olarak, Ermeni Apostolik Kilisesi basın hizmet Garegin II bir açıklamada "sadece Moskova patriği ve Tüm Rusya talebi iletti." savunma ve dışişleri bakanlıkları kendi isteği hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Itiraz kilise lideri Azerbaycan ile diyalog kolaylaştıran bir ilgi göstermiştir ilk kez değil. Nisan ayında, o Dünya Dinlerarası Zirvesi aralarında Rus Patriği Kiril ben kolaylaştırdı Şeyh-ül-İslam Pashazade ile Bakü'de bir toplantı düzenledi.

yani, Azerbaycan ve Ermenistan - Siyaset bilimci Armen Badalian Sarkisyan gösterir itiraz Garegin II Dağlık Karabağ sorununun sadece iki parti vardır inandığını savunuyor. Kafkasya, Dağlık Karabağ olarak bilinen bölgenin bir parlama Azerbaycan kurucu bir parçası 1994 yılı sonundan bu yana Ermenistan tarafından işgal edilmiştir. uluslararası Azerbaycan toprakları olarak kabul ederken, yerleşim ama kendini bağımsız bir cumhuriyet ilan etti Ermenistan fiilen parçası olarak yönetilmektedir.

Stepanakert, tartışmalı bölgenin başkenti De facto yetkililer Ibrahimov's kalıntıları üzerinde de anlaşmazlık bir rolü olmalı söylüyorlar.

"Azeri askerin vücut Karabağ kontrollü bölgelere yakın, tarafsız topraklarında ise," David Babaian, Karabağ, Bakho Sahakyan fiili lideri sözcüsü, MediaLab.am Ermeni haber sitesi söyledi.

"Bu nedenle Azerbaycan tarafı geri bu askerin cesedi almak istiyorsa, o NKR [Dağlık Karabağ Cumhuriyeti] makamları ele almalıdır. Aksi halde, hakkında konuşmak bir şey yok, "EurasiaNet.org diyerek onu aktardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.