17 Ekim 2010 Pazar

TÜRKİYE'DE DOMATES FİYATLARININ REKOR SEVİYEYE GELMESİ DOMATES İTHALATINI GÜNDEME GETİRDİ:

fiyatlarının rekor seviyelere yükselmek olarak Türkiye'nin domates ithalat başlıyor


onlar domates yaprak madenci Tuta absoluta kelebeklerin neden hasat keskin düşüşler nedeniyle bir ay önce olduğu gibi domates bir kilo fiyatı yüksek yaklaşık üç kat TL 9 fırlamış gibi, dünyanın en büyük üçüncü domates üreticisi olan Türkiye, , domates ithalat için dış pazarlara bakıyor.


11 milyon ton yıllık üretimi ile Türkiye, Çin ve ABD'nin ardından dünyanın en büyük üçüncü domates üreticisidir. Ancak, bu, son zamanlarda domates ithal etmeye başladı Hollanda bu kırmızı meyve ile Türkiye sağlayan ilk ülke oldu.

Türk Sebze ve Meyve Toptancıları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanı Yüksel Tavşan domates mutfaklarda temel tüketim maddelerinden biri olduğunu söylüyor, bu yüzden onun talep nispeten hızla fiyat değişikliklerine ayar değil inelastik olduğu.

"Seralarda hasat henüz tam olarak başlamadığı bu yana, pazarda domates miktarı olağanüstü fiyat artışı yayınları olan, çok miktarda talep altında hala" dedi. Şu anda, doğal domates üretimi neredeyse durma noktasına tamamen kış sezonunun başlamasına neden geldi, o ithal domates süpermarket raflarında kendilerine yer bulacağını sözlerine ekledi. "

Zaman'a konuşan Tavşan bazı sebze ekleyerek, fiyatlar Ramazan kutsal ay beri tırmanan edilmiştir üretmek hatırlatır, domates hariç, artış oranı zaten yüzde 50 ulaşmıştır. Özellikle, arzında bir azalma nedeniyle büyük ölçüde marul, maydanoz ve salatalık fiyatı sorunları ile ürün olarak bahsetti.

üretmek verimleri Kıtlık öncelikle yaz sonunda erken yaz aylarında şiddetli yağışlar ve yakıcı ısı tarafından tetiklenen, o savundu ama fiyatları Kasım ayında düşen başlayacağı iyi haber vermek ihmal etmedi.

"Patates Bir kilo olan 90 Kr yaklaştığında. Patates üretici fiyatları keskin bir artış bekliyoruz ürünlerini satan değildir. Aynı zamanda patates için uluslararası pazarlarda rakip ülkelerin de şiddetli yağışlar nedeniyle arzında bir düşüş ile karşı karşıya olduğu iddia ediliyor. Tüm bu etkenlerin yanı sıra, Türkiye'nin de bu da piyasa koşullarına imbalancing Rusya, Irak ve İran gibi pazarlara büyük miktarlarda ihracat ise, "Tavşan" dedi.

Antalya Hal Rıza Uysal Direktörü günlük ve hepsi lüks oteller ve lokantalar, fiyat dikkat don't tarafından satın alınan toptan pazara girme; domates, 500 kilogram kadar diyor. cherry domates kilogram başına 9 TL yaklaştığında ise Antalya'da TL 7,30 ulaştı domates bir kilogram fiyatı, o domates fiyatlarında keskin bir düşüş beklenmemektedir gerektiğini söyledi altını çizen. Uysal, TL 2 altında bir fiyat için kilo orta vadede adil bir olasılık başına. bir hafta içinde başlayacak seralarda domates hasat, fiyatları aşağı çekmek için tahmin ediliyor.

"Ben tüketicilerin yerine 5 kilo domates 1 kilo almak öneririz. Bu otomatik olarak fiyatlar azaltacaktır, "Adana Meyve ve Sebze Esnaf Odası Başkanı Şefik Özbey dedi.

O domates fiyatlarının önümüzdeki günlerde pazara girmek için start Mersin bölgesinde bitkileri sonra azalacaktır belirtti. "Şu anda yayla domates Tokat bölgesinde domates ise kilogram başına 4 TL civarında satıldığını TL 2.5 civarındadır. sera ürünleri Kasım ayında piyasaya geldiğimde fiyatlarda bir düşüş bekliyoruz "Özbey dedi.
5
6
7
8
1
2
3
4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.