17 Kasım 2010 Çarşamba

ÇİN HÜKUMETİ PAMUK VE GIDA FİYATLARINI DÜZENLEMEK İÇİN KOTA KOYDU.

Çin hükümeti, gıda ve pamuk geniş bir yelpazede için fiyat artışları sınırlamak için güçlü önlemler alacağını ve bunun kendisi için fiyatlar şimdiden düzenlenir yakıt ek malzemeleri, dağıtacağı Çarşamba günü yapılan duyuruda, enflasyonun beklenmedik bir ivme karşısında .

New York Times
Çin'de tüketim malları Yüksek maliyet ve gıda ve enerji büyük ölçüde sınırlı olan hükümet politika yapıcıları bu şekilde devam etmek istiyorum.

Daha önce üzerinde her türlü tüketici yıl Ekim daha yüksek fiyatlar yüzde 4.4 idi, Bureau of Statistics Ulusal hafta açıklandı son. ve enerji gıda Kaldır tüketici fiyat endeksi, ve her şey için fiyatları hükümet göre, bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,3 ayaktaydık.

Gıda ve enerji Fiyatların yükselmesi küresel bir sorun vardır. Ama özellikle bu ihtiyaçlar hane gelirlerinin çok daha büyük bir pay talep düşük gelirli ülkelerde, etkiler. Çin'de tüketici fiyat endeksi yiyecek bir ailenin harcama üçte temsil ettiğini varsayar.

Danıştay, Bakanlar Çin kabinesi, bir hükümet Web sitesinde yapılan açıklamaya göre, tahıl, yağ, şeker ve pamuk özellikle fiyatlar stabilize olacağını Çarşamba karar verdi. 2004 ve 2005 yıllarında olduğu gibi enflasyon önceki nöbetleri, benzer sözler sırasında hızla ayrıntılı fiyat kontrolleri yol fiyatlarını stabilize etmek.

Danıştay hükümeti de daha fazla dizel yakıt servis istasyonları ulaştığı ve enerji santrallerinde kömür bol kaynağına sahip olduğundan emin olun söyledi. enerji şirketlerinin enerji tüketimini sınırlamak için ulusal amaçları karşılamak için elektrik üretimi büyük ölçüde azalttı olarak Fabrikalar arka bahçesinde jeneratörler daha dizel yanan olmuştur. Elektrik santralleri ve hükümet düşük, düzenlenmiş fiyatlarla şirketlere elektrik satmak madencilik şirketlerinin gerektirdiği için yeterli kömür almak için mücadele etti mayın açık piyasada yüksek fiyattan satmak için tercih ediyor.

Danıştay da yerel yönetimlerin ve diğer kamu kuruluşları muhtaç onlar muhtaç öğrenciler ve öğrenci kantinler için ödenek artışı ve yükselen fiyatlar ile baş yardımcı olmak için geçici sübvansiyon sağlamak emretti, Xinhua, resmi haber ajansı, bildirdi.

Hükümet bariz politikası para veya para değişiklik yapmadı duyurmak herhangi bir. Batılı ekonomistler izin vermelisin ekonomiye sahip önlemek oranları için faiz yükseltmek Çin önerdi onu aşırı ısınma ve Renminbi karşısında değer artışı dolar mal diğer yapmak ve yakıt daha ucuz ithalat yiyecek.

Hükümet fiyat artışları sınırlamak için planlarını açıkladı öncesi alışveriş ve dükkan sahipleri, Pekin'de görüşmeler Çarşamba öğleden sonra enflasyon hakkında karışık görüşlerini dile getirdi.

Bir bakkal stand sahibi artışı bariz dedi bir süre görmedim o vardı gıda fiyatlarında son zamanlarda, "fiyat yıllar içinde yavaş yavaş artan edildi, ve malzeme bu tüm yıl öncekinden daha maliyeti daha fazla."

bir yumurta satan kadın bir Carrefour Pekin'de süpermarket yaz dedi sırasında Renminbi 0.90 Renminbi, ya da 18 cent, her 1.2 yükseldi gerektiğini yumurta. standında süpermarket's şarküteri, başka bir satıcı sonbahar edildi fiyatlar söyledi işlenmiş gıdalar istikrarlı bu fiyatlar ama iki katına yakın fiyatlar patates ile taze gıda edildi, dağcılık çabuk.

fiyat bu kadar yüksek olmasının nedeni de bu - A yakındaki alışveriş haber çiftçiler emlak piyasası gibi pazardan patates tutarak, çünkü o dedi ki diyerek, konuşma katıldı. Bu gerçek değil. "

Enflasyon bunun küresel mali krizin Çin ihracatının zarar vermeye başladığı daha önce yüzde 8,5 oranında doğru yükseldi 2008 yılının ilkbaharında, şimdi daha bir sorun daha azdır.

toplumsal huzursuzluk yakıt çünkü Ama Çinli liderler tekrar tekrar enflasyon öncelikli olduğu açıkça yaptık ve bunlar halka tekrar yüzde 5 ulaşmak için tüketici fiyatlarındaki yıllık artış ben bile izin verilmemesinin bir hedef belirledik.

Merkez bankası merkez bankası de düşük verim hesapları daha fazla varlık koymak için 10 Kasım tarihinde ticari bankalar emretti. Tedbir, munzam bir artış, en çok işçi sınıfı ailelerinin ulaşamayacağı kentsel gayrimenkul dışarı fiyatlar itti son iki yıl içinde kredi bir çılgınlık soğutma amaçlanmıştır.

Çin'de hızla genişledi ödünç verilmesi büyük yatırımlar ağırlıklı olarak geniş uyaran programı dayalı bir finansman son iki yıl içinde arz para ve yüksek hızlı demiryolu, havaalanları ve diğer altyapı. Ekonomik büyüme işçilerin yeterince bulmak çok sert olduğu için çaba sarf ediyor fabrikalar kıyı ihracat.

döviz piyasalarında kapsamlı müdahale de Çin ve Batı ekonomistlere göre, Çin'de enflasyon katkıda bulunmuştur. Çin'de etkili Renminbi yurtdışı pazarlarda zayıf Renminbi ve vermek onun ihracatçılar bir avantaj tutmak 1 milyar dolarlık bir gün dolar değerinde satın almak baskı olmuştur.

Merkez Bankası'nın kamu bankalarına tahvil satışı ve bankaların merkez bankası kendi rezervleri artırmak için zorunlu kılarak, ancak, tüm sistemin bu ekstra Renminbi dışında bazı almak mümkün olmuştur.

Zhou Xiaochuan, merkez bankasının valisi Çin içine dolar getiriyorlar ve Renminbi satın yatırımcıların baskısı altında olduğunu açıkladı. yükselen Renminbi önlemek için, merkez bankası bu yatırım dolar yanı sıra Çin'in ticaret fazlası ülkeyi içine dökülen dolara satın aldı.

gıda türlerinin çoğunu, onun ticaret fazlası ve büyük döviz rezervleri, Çin'in kendi kendine yeterlilik - Eylül sonunda $ 2650000000000 ulaştı - daha iyi yükselen dünya emtia fiyatları ile başa çıkmak için birçok ülkeden daha hazırlıklı olduğu anlamına gelir.

ve Tarım Örgütü Gıda Birleşmiş Milletler Çarşamba uyardı gıda ithalatı faturalarını ülkelerin yoksul dünya için bir yıl geçirdi artış yüzde 10 bu.

"Azalmaya değil en malların dünya fiyatları üzerinde baskı ile, uluslararası toplum ve 2011 yılında daha fazla arz şoklarının karşı uyanık kalmalıdır hazırlanmalı," Roma merkezli örgüt, dedi.


m1 |
m2 |
m3 |
m4 |
m5 |
m6 |
m7 |
m8 |
m9 |
m10 |
m11 |
m12 |
m13 |
m14 |
m15 |
m16 |
m17 |
m18 |
m19 |
m20 |
m21 |
m22 |
m23 |
m24 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.