23 Kasım 2010 Salı

KABİNE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAYICI MADDELERİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ TARTIŞIYOR.

Kabine basın özgürlüğü kısıtlayıcı maddelerini değiştiren tartışıyor


Zaman'ın Büşra Erdal da dahil olmak üzere gazetecilerin onlarca karşı devam eden dava, binlerce var.
Kabine Madde 285 ve basın özgürlüğü önce büyük engel olarak ve soruşturma ve gazetecilere yönelik başlatılan olmak suç davalarında en önemli nedeni olarak görülüyor Türk Ceza Kanunu (TCK) 288 değiştirme nasıl görüşmek üzere Pazartesi günü toplandı.

Değişiklikler gelecek incelemeler ve makaleleri üzerinde gazetecilere karşı ceza davaları önlemek istiyor Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan mevzuatın bir teklif parça yer almaktadır. Tasarı ve görüşülmek üzere Meclis'e iletilmek üzere ayarlanmış yeni yıl geçmesi bekleniyor.

Madde 285, devam eden bir soruşturma veya ceza durumunda "gizliliği ihlal" suçunu ve Madde 288 suç vakalarının Yüzlerce birçok gazeteci ve çeşitli basın organları karşı benzer gerekçelerle savcı tarafından yayımlandı edilmiştir. "Yargıyı etkilemek". Kabine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat dün sabah toplandı.

Toplantı zamanı Today's Zaman 'de oturumunda hala baskı içine gitti. İlk gelen haberlere toplantının ana odak iki azılı maddelerini değiştiren yönelik çabaları olduğunu söyledi. Iki makale sık sık Türk basınının "Madde 301" olarak adlandırılır.

301. "Türklüğe" hakaret ve ülke kurumları için birçok yazar, aydın ve gazetecilerin kovuşturmaya geçmişte kullanılmıştır. 2009 yılında revize edilmiştir.

Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkili bakanlık basın özgürlüğü önce engelleri ortadan kaldırmak için istekli olduğunu geçen hafta Today's Zaman'a konuşan ve bir ilk adım olarak, bu tasarı için bekliyordum ki öngören Madde 285 ve 288 değişikliği TCK yeni yıl önce TBMM'de onaylandı.

Bakanlık aslında Kurban Bayramı, geçen hafta gerçekleşti ancak zaman içinde tamamlamak için başarısız dört günlük Müslüman tatil önce onaylanmış fatura var planlıyordu. Onun tamamlanması Türkiye'nin üyelik hedefi konusunda Avrupa Komisyonu'nun yıllık ilerleme raporunun topuklar üzerinde izler. Rapora göre, Türkiye'de gazetecilere yönelik davaların çoğalması ifade ve medya özgürlüğü konusunda AB'nin uyarı merkezinde yer almaktadır. muhabirler ve editörler Binlerce hangi sanık koşullar bir askeri darbeye uygun bir zemin oluşturmak için planlamakla suçlanıyor Ergenekon davası, kendi kapsama için yargılanıyor.

Geçen yıl Kasım ayında, Adalet Bakanlığı 4.139 soruşturma geçen yıl gazetecilere yönelik başlatılan olduğunu söyledi. Bugün bu sayı 5.000 'den fazla duruyor. yargı sindirme aslan payını alan gazeteler Zaman, Taraf, Bugün, Yeni Şafak, Star ve şimdiye kadar toplam 3500 üzerinde araştırmalar yüz Vakit gazeteleri vardır. Bu soruşturmalar Of, iddianameler ve 2000 için kabul edilmiş onların denemeler başladı. Bu gazetelerinden haber editörleri yargı onlar için yazmaya sessizlik gazeteciler çalışıyor söylüyorlar.

Beş gazeteci yazdıkları makaleleri parmaklıklar arkasında şu anda. bir terör örgütüne üye suçlanan gazetecilerin sayısı 25'tir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.