3 Kasım 2010 Çarşamba

YÜKSEK SESLE VE NET KONUŞTUM HANGİNİZ NEYİ ANLAYAMADI ŞAŞKINLAR

Glasnost ve Perestroyka: Bu kelime hatırlıyor musunuz? Onlar ne açık ne de sorumlu bir Sovyet sistemini getirdi. Onların mucidi Mihail Gorbaçov, son sekreteri Sovyetler Birliği Komünist Partisi genel oldu. O sadece onun 80. yaşını kutladı.



Hâlâ canlı ve hareketli olduğunu. Onun son tekme eski Başkanı ve şimdiki Başbakan Vladimir Putin de yöneltildi. Gorbaçov geçenlerde onun otoriter yolu ile Rusya'nın yavru kuş demokrasi zarar ve muhalefet yok etmek için Putin'in liderliği eleştirmeye başladı. O [çünkü] onun bir şekilde duruyor Putin demokrasi "ile sinirli olduğuna inanmaktadır. ... Bu ülke yönetilemez otoriter ihtiyacı [O inanıyor]. "Gorbaçov sadece Putin eleştirdi aynı zamanda onun koruması altında, Başkan Dmitri Medvedev de oklarını yönlendirir. İktidara bağımlılık bir tür iktidar çifti suçluyor: ". Onlar olmadan yapamam düşünüyorum"
Bir röportajda, Sayın Gorbaçov sivil toplum ve sivil yaşam için çok az ilgili devlet iktidarını wielding dayandığı bir "Sovyet Komünist Partisi'nin kötü bir kopyası" ile Putin'in iktidar partisi Birleşik Rusya, benzetti.

Gorbaçov veren örnekler dikkat çekicidir. O işaret Putin'in 2004 yılında bölgesel valilerin ve Moskova ve St Petersburg belediye başkanları popüler seçimler muaf olacağını hükmettiğimiz başkanı olarak. Yerine bu mesaj Kremlin (kendisi) tarafından doldurulacaktır olacaktır. Bu zamandan beri böyle olmuştur.

Bu yürütme ayrıcalığım kullanarak, Medvedev geçen ay Moskova'da uzun süredir belediye başkanı görevden Başbakanı Putin bir dost ile değiştirilmesi gerekir.

o demokrasiye doğru yolda Rusya dediği gibi Gorbaçov, Rusya'nın demokrasi için sorumlu hissediyor. "Demokrasi seçimleri ile başlayan [ve ilerledikçe] hesap verebilirlik ve ciro," diyor. Ama hemen Putin ilerleme engelleme hakkında şikayette bulundu.

Ne Putin ne de Medvedev'in Gorbaçov açık açık yanıt verdiler. Sonuçta, onlar Sovyet sonrası dönemin ürünleridir. Oldukça Gorbaçov'un eleştiriler rebutting göre, iki egemen Rus liderleri "ve sevilmeyen ... cazip platformlar geliştirmek değil." Olmakla suçlayan muhalefet partileri, muhalefet suçlayabileceğini Onların mülayim siyaset iktidar partisinin parlaklık götürmek.

Gorbaçov'un imajı ile ilgili olarak, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından yaklaşık yirmi yıl sonra, hâlâ Rusya'da tartışmalı bir adam. birçok insan için o 1990'lı yıllarda siyasi ve ekonomik kaos getirdi ani ölüm sorumludur. Bazıları için, o yüzden ABD Sovyet Rusya, o mühendislik bir süreç tutulması sonra tek küresel güç haline gelmiştir nedenidir. Bu Gorbaçov kendi ülkesinde daha fazla yurt dışında sevdim olmasıdır. Ama demokrasi başlattı başka önemli grup için - yarattığı sorumlu hissediyor besleyici.

Bay Gorbaçov Putin-Medvedev hattına muhalefet onun dozu artıyor. O ülkenin önde gelen muhalefet gazetesi Novaya Gazeta yatırımcıları biridir. Nedense bu gazetenin muhabirleri birkaç öldürüldü ya da "tanımlanamayan" faili saldırılarda yaralandı. Çabalarının önümüzdeki yıl bürokrasi ve diğer fabrikasyon engellerin hard rock vurmak parlamento seçimlerinde iktidardaki bir rekabet edebilecek bir siyasi parti kurma.

diye alternatif bir parti kurma başarısız olmasına rağmen "... [T] o ülkeyi değiştirmek" sana ihtiyacım var "halkın katılımı" diyor. hayal kırıklığı yılında "Rusya oluşturmak ve kurumlar, demokrasi mekanizmalarına ve sivil toplum kurumlarının düzgün işlemesini sağlamak değerler yeni bir sisteme usher gitmek için uzun bir yol var" dedi.

bu kelimeler Putin bir kez daha cumhurbaşkanlığı için çalışan imkanını olacak 2012 genel seçimleri kadar dişli, Rusya'da olayların gidişatını değiştirecek misiniz? Birçok insan onun başkan olarak art arda üçüncü dönem için çalışan men sonra o 2008'den bu yana başbakanlık koltuğuna anı bekliyordum olduğuna inanıyorum.

Onun destekçileri sadece o eski güç ve Rusya zafer geri inanıyoruz. dikkate alınması ve saygı daha zengin hale süre: müthiş bir ordu olmadan bir enerji devi olarak uluslararası sisteme ülkenin dönmek en Ruslar istediklerini teslim etmek onun kapasitesinin bir göstergesidir. Ne demokrasi ve özgürlükleri temel? Eh, onlar daha sonra gelebilir. Kim onlar aç ya da özsaygı eksikliği olduğunda onlara ihtiyacı var?
B8 |
B10 |
B12 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |
B25 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.