30 Eylül 2010 Perşembe

BİLİM ADAMLARI YAŞANABİLİR YENİ BİR GEZENİN VARLIĞINI KEŞFETTİ.

yaşam için önemli şartlar sadece doğru olan var: Astronomlar onlar ilk kez söylemek bazen yaşam için Goldilocks bölge olarak adlandırılan Dünya'nın ötesinde bir gezegen gördü.

Değil çok uzak olan yıldızın değil, çok yakın. Bu yüzden sıvı su içerebilir. Gezegen kendini ne çok ne de çok uygun yüzey, yerçekimi ve atmosfer için küçük büyük. O sadece doğruydu. Toprak gibi. "Bu gerçekten ilk Goldilocks gezegen," co-keşfeden Washington Carnegie Enstitüsü R. Paul Butler söyledi.

Yeni gezegen Astronomlar astronomlar Dünya'nın güneş sisteminin dışında bulduk yaklaşık 500 diğer gezegenlerin herhangi aksine, yaşanabilir bölge dediğimiz şeyin ortasında doğrudan oturur. Aynı zamanda Dünya benzeri gezegenlerin daire diğer yıldızların o bol düşündüren, Dünya'nın galaktik mahalle bulunmaktadır.

yalnız mı: potansiyel yaşam destek olabilecek bir gezegen bulma ebedi soruya cevap doğru atılmış büyük bir adımdır?

Bilim adamları daha önce Dünya'nın güneş sisteminin dışındaki gezegenlerin sadece onlara değil, o kadar yaşam için elverişli olup çıkmak için yaşanabilir olduğunu ilan üzerinde silah atladı var. Bu, ancak, beş dışında astronomers o gerçek bir şey gibi görünüyor Associated Press söyledi sağ bölgesinde çok açıkça. "Bu gerçekten heyecanlandıran ilk biridir," Penn State Üniversitesi Jim Kasting söyledi. O bu gezegendeki yaşam barındıran bir "hoş başbakan adayı" olduğunu söyledi.

diğer gezegenlerde hayat ET Hatta basit bir tek hücreli bakteri ya da yeryüzündeki yaşamın tekliği hakkında algılamalar sallamak istiyorum duş kalıp eşdeğer anlamına gelmez. Ama bu garip gezegen hakkında çok sayıda cevaplanmamış soru orada kalırlar. 14 milyon mil uzakta 93 milyon versus - Bu biraz, genişliği daha büyük ve çok daha yakın olan yıldıza Dünya'nın yaklaşık üç katı kütlesi. Bunu her 37 gün yörüngede güneşin onun sürümü çok yakın olduğunu. Ve çok, bu yüzden bir tarafta, hemen hemen her zaman diğer koyu parlak dönmez.

Sıcaklıklar, fakat 160 derece olarak veya sıcak olarak sıfırın altında eksi 25 derece olarak soğuk olabilir arasında - sabit gündoğumu diyarında - olurdu "gömlek kolu hava durumu," co-keşfeden California Üniversitesi'nden Steven Vogt dedi Santa Cruz.

Su, gezegen üzerinde var olup olmadığını ve ne tür bir atmosfer o var bilinmiyor. koşulları, bununla birlikte sıvı su için ideal olduğundan her zaman su vardır yeryüzünde yaşamın gibi görünüyor, çünkü Vogt "Bu gezegende yaşam şansını yüzde 100 olduğunu." inanıyor

Astronomlar 'bulguları ve Astrophysical Journal dergisinde yayımlanan ediliyor Çarşamba günü Ulusal Bilim Vakfı tarafından açıklandı. Gezegen Gliese 581 adlı yıldız çevreliyor. O yüzden bir uzay gemisi oraya geçmek için birkaç nesil alacağını, uzakta 195 trilyon kilometre 1s. Ama, bir uzun mesafe gibi görünse engin evrenin düzeninde, bu gezegen "Yüzümüzdeki gibi sağa, bize hemen yanında," Vogt bir röportajda söyledi.

Bu yakın ve bu kadar erken bilim adamları yaşanabilir gezegenler ipuçları astronomlar 'arama Dünya benzeri gezegenler muhtemelen nadir olmadığı saptandı yolu. Vogt ve Butler, yerleşik hata için dev marjları ile, bazı hesaplamalar koştu ve evrende beş ila 10 yıldız gibi büyük bir çıkış Earth boyutlu ve yaşanabilir bölgesi içinde bulunan gezegenlerin olduğunu düşündüm.

yaşam için potansiyel var belki 40 milyar gezegen demektir evrende, tahminen 200 milyar yıldız ile, Vogt dedi. Ancak, Ohio State Üniversitesi Scott Gaudi de bu gezegenlerin ne kadar sık hakkında spekülatif olduğunu uyardı.

Vogt ve Butler 11 yıl boyunca yıldızın kesin hareketlerini takip etmek ve bu çember vardır planets indicate wobbles izlemek yer tabanlı teleskoplar kullandı. Yeni keşfedilen gezegen altıncı Gliese 581 tur atan bulundu aslında. Iki bir süre yaşanabilirliği için umut verici baktım, başka ve çok sıcak olduğu ortaya çıktı beşinci büyük olasılıkla çok soğuk. Bu altıncı biri arasında tatlı yerinde sağ parantez, Vogt dedi. belirlenen yıldız ile "bir" altıncı gezegen Gliese 581g denir. "Bu çok ilginç bir isim değil ve güzel bir gezegenin," Vogt dedi. Gayri resmi eşi sonra adını's: "Ben Zarmina Dünya diyoruz."

Yıldız Gliese 581 bir cüce, Dünya'nın güneş yaklaşık üçte biri gücüdür. o Terazi takımyıldızında olsa Bu nedenle, bu, Dünya'dan teleskopla olmadan görülemez, Vogt dedi. Ancak bu yeni gezegende duruyormuş, kolayca Dünya'nın güneş görebiliyordu, Butler söyledi. Düşük enerji cüce milyarlarca yıl, çok Dünya'nın güneş daha uzun süre yaşayacak, dedi. Ve bu sadece gezegende gelişen yaşam olasılığını artırır, kaşifleri "dedi. "Bu, onu doğru koşullar vermek kez hayat durdurmak için oldukça zor," Vogt dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.