18 Ağustos 2010 Çarşamba

ELİT İŞ KULÜBÜ TÜSİAD IN REFERANDUMDAKİ TUTARLILIK TESTİ.

Elite business club referandum üzerinde tutarlılık testi yüzleri


patronların Ümit Boyner, Türkiye'nin "club", Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), bir az bir referanduma sunulacak anayasa değişikliği bir dizi destek kredileri değil tarafından belirtilen ilkeler sapma eşiğinde olduğunu ay.

Kamu referandum 12 Eylül için TÜSİAD için tutarlılığı açısından bir sınav dönüşmüştür gibi dernek mevcut Anayasa'nın, askeri kural, 1980 yılında şiddetli bir darbeden sonra kurulan altında hazırlandı için uzun zamandır beklenen değişiklikler hakkında sessiz kalmıştır aday. Birçok diğer iş birlikleri ve ticaret odaları zaten onlar onaylanır onaylanmaz ne kadar önemli değişiklikler Türkiye için olacak kabul etmiş durumdalar.

Şimdiye Ticaret İstanbul Ticaret Odası (İTO), İşadamları ve Sanayiciler Türk Konfederasyonu (TUSKON), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB), Türk Birliği, Serbest Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) yaklaşmakta olan referandumda paketi için destek açıkladı.

TÜSİAD bugüne kadar güçlü ve Türkiye'nin AB üyeliğine destek böylece hükümet-a-vis bu sürecin tüm sorumluluğu vis yerine getirmek istedi. Ancak, AB destekli anayasa değişikliği konusundaki alışılmadık bir sessizlik yalın aykırı söylemler onun yıllar için

Anayasa reformları art arda Avrupa Birliği tarafından tavsiye edilmiş olan Türkiye ve beş yıl boyunca üyelik müzakereleri devam etmektedir hükümetin önerdiği paketi AB tarafından duyurulmuştur ile. Ancak TÜSİAD, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin en açık sözlü destekçilerinin bile paketi destekleyen tek bir açıklama yapmak için isteksiz olmuştur.

Bu nedenle, TÜSİAD, bazı onlar paket lehine ne olursa olsun derneğin yönetimi bu konuda düşünüyor oy söylüyorlar kendi üyelerinin ve öfke çizilmiş olduğu gibi. Bunlardan biri, Abdülkadir Konukoğlu, Sanko Holding'in yönetim kurulu başkanı, o değişiklik önerisi oy vereceğini, bu TÜSİAD çatı altında birçok patronları aynı şeyi sözlerine ekledi Today's Zaman söyledi. "Birçok ilden, İstanbul'dan başta birçok sanayici arkadaşım var. Bu referandum hakkında açıklamalar yapmazlar, ama dediklerini biliyorum 'evet' sandık at, "dedi, o atıfta olan arkadaş ekleme TÜSİAD üyesi ve Türk Birliği Odalar ve Borsalar olduğunu söyledi (TOBB) .

Türkiye'nin demokrasisi iyileştirilmesi, Ko-nukoğlu savundu, önerilen değişiklikler de iş dünyası için faydalar getirecektir ötesinde. O zamanlar değişiklikleri onayladı olan işadamları artık haklarını yurt dışında vergi borçları nedeniyle seyahat yalanladı olacak belirtti. "A ve başlangıçta fark edilmeyen küçük borç bazen ihracat bağlantıları milyonlarca dolar kaybına neden olabilir. sandık diyor Evet ', şimdi sorun çözülmüş olacaktır "dedi. Tek bir mahkeme kararı vatandaşının yurtdışına vatandaşı durduramaz önerilen paket eyaletlerde 26 makale.

Erdoğan TÜSİAD için: gösterin bayrak referandumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, TÜSİAD, Türkiye'nin seçkin iş kulübü lambasting ve onlara gerçek tutumunu açıklamaya çağıran Anayasa değişiklikleri üzerinde karşı karşıya tutarlılık testi işaret etmiştir.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bunun için ya Sept.12 bir halk referandumda oylamada olacak kadar-ve beklenen yaygın olarak övgüde anayasa değişikliklerinin karşı olup olmadığını açıkça ifade TÜSİAD istedi.

"TÜSİAD kendini kontrol etmelisiniz. bu olmuyorsa bu anayasa değişiklik paketi gibi ise, ileri ve gelmelidir bunun için gerekçe belirten sırasında açıkça "hayır" demek. Eğer ileri gelir ve bu paketi demek hayır diyemiyorum Eğer, "Erdoğan" dedi.

Habertürk'te bir röportajda Pazartesi akşamı halk referandum süreci üzerine görüşleridir konuşan Erdoğan genellikle paket içermez sorunları işaret şeklinde almış anayasa değişiklik paketi üzerinde TÜSİAD's gizli saldırıları eleştirdi. Dernek başkanı, Ümit Boyner, o paketin böyle seçim barajını düşürmek ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Diyanet İşleri Müdürlüğü ile ilgili olarak reformlar kaçınarak olarak dışlayan ne onaylamaması çeşitli vesilelerle söyledi. Ancak, o olsun TÜSİAD paket lehine olduğu veya karşı ortaya hiçbir zaman.

daha yakın insanlar vardır beri "Ben Anadolu sermayesi bu konuda daha gerçekçi bir tutum benimseyerek bakın. Daha sıradan insanlar ile iç içe bulunmaktadır. Böylece, diyorum, TÜSİAD Anadolu sermayesi yakın olmak ve daha onlarla ilgili izin, "başbakan" dedi.

Bundan başka, devlet gücü olarak millet tarafından kazanılmış dayanıyor ise sermaye onlar elde güç söyleyerek organizasyonu eleştirdi. "Onaltı milyon seçmenin atanan bize hükümet bir misyon] [. Ben gücü halkım bana illâ ben haksız haklarını ele sahip olacak azami verdi kullanmak zorunda "diye savundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.