18 Ağustos 2010 Çarşamba

TÜRKİYE'NİN DEPREM UZMANI KONUŞTU: 17 AĞUSTOSLARA HAZIRLIKLI OLMAK LAZIM.

Marmara deprem öldürüldü Mağdur edilen ülke çapında kutlandı. konuşmalar yapılan, uzmanlar, Türkiye'nin başka şansı yoktur bilgili Deprem hakkında ve onlara karşı hazırlanan bir millet olmaya vurgulayarak edilmiştir yıkıcı 17 Ağustos depreminin 11. yıldönümü.

Resmi rakamlara yaklaşık 18.000 kişiye göre Richter ölçeğine göre 7,4 kayıtlı ve 03:02 de 17 Ağustos 1999 tarihinde önce gerçekleşen depremde ölen Gölcük'te merkez üssü ile. Bu neden çok zarar ve yıkım ve Kocaeli, Gölcük, Düzce, Sakarya, Yalova ve İstanbul'da birçok kişinin canını aldı. Deprem aşağı 112.000 bina, getirilen ve İstanbul'da 124 yapı hasar bıraktı. Ancak, ülkenin yavaş en yerleşim alanları, uzmanlar ve sivil toplum grupları ortak bir eleştiri zayıf binaları güçlendirmek olmuştur.

Doğan Kalafat, Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü, "Biz yükümlülük ve deprem güçlü bir bilinci olan bir toplum olmak zorunda söyledi güçlü binalarda yaşıyor." Gölcük Pazartesi günü bir panel konuşan Kalafat ortalama 25 deprem Türkiye'deki günlük ve büyüklüğü 6 deprem veya üstü her 10 yılda meydana kaydedilmektedir "dedi.

Bu millet nasıl deprem kendini korumak için öğrenmek zorunda vurgulayan Kalafat bina içinde yaşadıkları takdirde herkese yetecek kadar güçlü bir deprem dayanıklı sağlam soru gerektiğini söyledi. "Biz yükümlülük ve deprem güçlü bir bilinci olan bir toplum olmak zorunda güçlü binalarda yaşıyor. Biz çocuklar için bu kültürün geçmek zorunda.

bir binanın depreme dayanıklı yapma maliyeti fazla yüzde 10 ekler. bunun üzerine ve inşa edilecek binanın türünü Sorulması gereken inşa edilmiş toprak "dedi. Kalafat da zorluklar olduğunu hasarlı binaların durumuna ilişkin oluştu işaret etti. O bazı müfettişlerin "hafif hasar orta ağır hasarlı binalar için" rapor yayınladı iddia etti. kayalık zemin sismik shockwave absorbe ederken aynı zamanda bataklık bir zemin veya sulak belirtildiği, böylece depremin yıkıcılığı hafifletilmesinde şey bir deprem gücünü azaltmak için. O zemin sıvılaşma eğilimli üzerine inşa şey karşı konuştu.


Deprem aşağı 112.000 bina getirdi ve İstanbul'da 124 yapı sol hasarlı. Ancak, ülkenin yavaş hem en yerleşim alanları, uzmanlar ve sivil toplum ortak bir eleştiri zayıf binaları güçlendirmek olmuştur.

Profesör Haluk Eyidoğan, Deprem Konseyi eski başkanı, deprem bölgeleri Türkiye'nin nüfusunun yüzde 45'i, ülkenin risk bu yarattığı unutmak göze asla kaydetti. O ciddi sorunlar binaların hasar değerlendirmesinde depreminden sonra rastlanmıştır, bu çalışmaları sadece uzman ekipler tarafından yapılmalıdır sözlerine ekledi. Profesör teknoloji hasarlı binaların güçlendirilmesi için vardır "dedi.

Ahmet Ercan, depremler Tahmin için Global Network Türkiye şubesinin başkanı İstanbul'da yapıların sadece yüzde 10'i depreme dayanıklılık yönünden kontrol edilmiştir "dedi. "Hâlâ ne geriye kalan yüzde 90 bir deprem ne olacak bilmiyorum. yüzde 10 genel durumu da çok hoş değil. Yapı denetimi mümkün olduğunca çabuk, "dedi tamamlanmalıdır.

Ercan edenler 1999 deprem içinde sevdiklerini kaybetmiş acısı hala taze olduğunu söyledi. O birçok şeyi son 11 yılda değişti ve hiç kimse hiçbir şeyin yapıldığını söyleyebilirim söyledi. O deprem yönetmeliğine değişiklik önemli bir gelişme olduğunu söyledi. "Bir inşaat denetim ajansı kurulmuştur.

Bu daha önce hiç olmamış bir şeydi. Bu çok büyük bir gelişmedir. Orada büyük gelişmeler depreme dayanıklı evler inşa etmek için Toplu Konut İdaresi, Türkiye'nin [TOKİ] of sağlayan edildi. Bu Türkiye genelinde tüm uygulandı. Deprem vergisi bu son 11 yılda tanıtıldı. Yaklaşık $ 45000000000 şimdiye kadar toplanan olmuştur "dedi.

Ayrıca deprem bilincinin kamu ve idare her iki arasında artış olduğunu söyledi. "Biz dünyanın en iyi deprem bilinci olan bir toplum haline gelmiştir. bunun için para olmadığı Ancak insanlar fırsat kendi binaları güçlendirmek zorunda değilsiniz. "

O kaçak müteahhitler hala İstanbul'da gözaltına alınacağını söyledi. "Bu İstanbul'un kaderi. Bu binalar kontrol edilmelidir. Bazı yasalar geç onlar olmalıdır geçirilmiştir. Örneğin, devlet doğru değil güçlü yeterli olup olmadığını sizin izniniz olmadan bina yıkmak verdiği yasa yakın zamanda kabul edildi. Bir 11 yıl gecikme ile kabul edildi. Bu nedenle kentsel dönüşüm tamamen tutulamamıştır olduğunu. "O İstanbul şu anda takviye edilebilir binaların kadar 7,5 şiddetinde bir deprem karşı hazır olması gerektiğini söyledi.

Ercan üç teknik üniversitelerin şu anda inşaat denetimi sorumlu olduğunu belirterek, bu sisteme özel sektör entegre önerdi. "Bu önemli yapılar teftiş sürecini hızlandırmak için. Biz geride Son 11 yıl içinde kötü gecikmeli var. O kim para var, onların binaları kontrol vardı ama o kim olamazdı yok. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.