18 Ağustos 2010 Çarşamba

HANTEPE BASKININDA ASKERİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN İHMAL HALA AYDINLANMADI.

Hantepe ölüm akıl zayıflığı içinde adalet aramaya hazırlamak


öldürülen asker Hakan Yutkun ve yaralı asker Necati Yurt ve aileleri hala bir açıklama bekliyoruz Genelkurmay son iddiaları Hantepe karakoluna saldırı ile ilgili bilgi. Çukurca yılında Hantepe karakoluna terörist saldırı Dul şüphe Temmuz saldırıda yedi askerin ölümüne çevreleyen adalet aramaya hazırlanıyor yeni kanıtlar ortaya çıkması ile Heron insansız hava araçları (İHA) terörist grup tespit arttı saldırı öncesi bölgede 15 dakika.

Necati Yurt, yıkılmayan, onun medyada o ki yem "olarak kullanıldı düşünmeye başladığı iddiaları görünce," dedi. "Bu iddialar doğruysa, onlar yem gibi bize kullanılan" dedi. Yurt, Adana dan da onlar Gediktepe saldırı - ayrı bir Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) Şemdinli, Hakkari, 10 asker öldü Gediktepe bölgesinde saldırı - bir veya iki gün önce saldırı hakkında söylendi "dedi , ve bunların 2 arasında am ve 4 Temmuz 19 önce gerçekleştirilecekti saldırıyı biliyordu.

teröristlerle askerlerin çatışmasından sonra, onlar helikopterden takviye almış olmalısınız, ancak coğrafi sağlamak koyamadık koordinatları çünkü onların danışmanı, onların, yaralanmıştı koordinatlarını bildiği tek.

Yurt yasadışı PKK misilleme olarak Türk jetleri iki hafta önce Hantepe saldırmak için kendi Hakurk kamplarının bombardıman için saldırıya inanıyor.

Basında çıkan haberlere göre, Hantepe karakolda komutanları bölgede Heron istihbarat dayalı PKK tehdidinin bilgilendirilmiştir. Ama komutanlar yanıt verdi: "Hiçbir sorun değildir. Herşey kontrol altında. "

Her iki polis ve askeri istihbarat saldırı olasılığını yaklaşık 10 gün önce meydana yetkilileri uyardı. Emniyet Genel Müdürlüğü 8 Temmuz istihbarat gösteren 60 terörist bir grup Çukurca bir jandarma karakoluna sınırında bir saldırı gerçekleştirmek için gidiş olduğunu ilgili makamlara bildirilir.


öldürülen asker Hakan Yutkun ve yaralı asker Necati Yurt ve aileleri hala bir açıklama bekliyoruz Genelkurmay son iddiaları Hantepe karakoluna saldırı ile ilgili bilgi.

askeri birlikler Hantepe yüksek teknoloji ekipmanlarla donatılmış konuşlanan, değil kullanılmış olmasına rağmen. Askerler termal kameralar çalışmıyor çünkü hareketi izlemek koyamadık. bireylerin ileri karakol yaklaşan algılayan sensörler ve 600 metreye yakın bir alanı aydınlatmak gezi fişekleri, çalmadı kullanılan değildi. saldırı altında fişekleri kullanmak gelmemiz birimi.

Pvt. Yusuf Kılıç, ayrıca yıkılmayan, o teröristler ile yüz yüze olduğunu söyledi. "Çatışmalar önce yaklaşık 01:30 'da başladı ve sabaha kadar sürdü. Etrafta 5 Biz teröristlerin saldıracağı bilmiyordu önce de yaralandı "diye açıkladı.

Babası Celal Kılıç, onlar oğulları korunan şüphe çünkü durum takip söyledi. Ayrıca, Kılıç kardeşi, Bilal Kılıç, bir dava açmak konusunda avukatlar ile konuşmak söyledi.

Başka bir kaynaktan bu olay yardım ordunun teslimat, hangi Hantepe sadece 15 dakikalık bir mesaj yerine ulaşır dört saat sürdü ihmal sergilenen Today's Zaman söyledi. "Neden hiç kimse Herons görüntüleri rağmen bir şey mi anlayamıyorum," dedi, Savunma Bakanı Vecdi Gönül sözlerini görüntülerin Hantepe ait olmayan göndermede bulundu. Ancak, belirlenecek istemeyen kaynak, orada zaman görüntü Herons tarafından alınmış olduğunu söyledi.

Gülfiye Yutkun olan oğlu Hakan Yutkun saldırıda hayatını kaybeden, onlar yetkililerin sessizliği hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Askeri yakın ateş altında konu üzerinde tam bir sessizlik için toplumun tüm kesimlerinden geldi. Genelkurmay karargahı dahil olmak üzere bazı iddialar, güvenlik birimleri, göre, saldırı izledi gözetim Herons tarafından sunulan, ancak canlı saldırı olay yerine yaralı askerlere yardım etmek için herhangi bir ek ateş gücü göndermedik. Başarısızlık hızla yanıt vermek için helikopter ve savaş uçaklarının daha fazla askerin ölümüne yol açtı. Zamanla geldi yardıma, teröristler zaten çatışma sahnesi bıraktığı ve kuzey Irak'taki onların temel döndü.

Şüphe General Gürbüz Kaya, Hakkari Tümen Komutanı kuşatır. Gözlemciler genel başarısızlığına PKK'lı teröristler askerleri korumak için gerekli önlemlerin alınması konusunda sorguya gerektiğine inanıyoruz. Genel ateş altında geçen yıl yaptığı sözler üzerine 27 Mayıs tarihinde Çukurca yedi askerin ölümüne bir mayın patlaması nedeniyle ilgili geldi.

"Önemli olan hiç değildir. Biz hayatımızın pahasına savaşıyorlar. Birkaç basit hatalar yapılabilir "diye bir ses kayıt şeklindeki sözleri oldu. Kaya sözlerini, birçok görevinin yürütülmesinde ihmal için genel karşı bir askeri subay olarak eylemde askeri mahkemeler soran ile öfke yarattı.

dokuz asker Şemdinli'de PKK teröristler tarafından öldürüldü sonra Tekrar basın geç Haziran idi. O güvenlik kameraları, ancak bireylerin Şemdinli sınır birim yaklaşan görüntülerini ele geçiren söyledi onlar ya çoban ya da kaçakçılar olduğuna inanıyordu zamanda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.