26 Ağustos 2010 Perşembe

CEYLAN İÇİN ADLİ TIP HAZIRLANAN RAPORUNDA İHMAL OLDUĞU VURGULANDI.

Ceylan ona, yeni bir rapor atılan patlayıcı ile öldürüldü

elinde patladı ama bir patlayıcı aygıt atılan tarafından unutulmuş bir askeri harç kabuk tarafından öldürüldü değildi Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Şenlik köyü yakınlarında koyun otlatırken iken 28 Eylül 2009 tarihinde öldürüldü A 12 yaşındaki kız mesafede, Adli Tıp Kurumu (ATK) ve yeni bir rapordan söyledi.


Rapor, dün yayımlanan bir olay yeri inceleme raporu ve uzman raporu daha önce Ceylan Önkol ölümü üzerine yayımlandı göre yetersiz ve bilim dışı edildi. Raporun balistik uzmanların bulgu Önkol bir o başka bir nesneye karşı isabet bulduğu patlayıcı patlatılan vardı yanlış olduğunu söyledi. Kocaeli ATK yeniden ailesini sonra kızın ölüm koşullar incelendiğinde, bir Önkol olarak yakındaki Tapantepe Taburu onu öldürmüşlerdi atılan patlayıcı iddia etti.

Kocaeli ATK, adli uzman Profesör Ümit Biçer tarafından hazırlanan dokuz sayfalık raporda, bu patlama kurban müdahalesi olmadan meydana gelmiş ve önünde öne sürer onu da toprak seviyesinin üzerinde veya bir düzeyde çok yere yakın. bir patlayıcı ya da kurban elinde patlayıcı tuttuğu için mağdurun elinden rapor kuralları herhangi bir müdahale.
Çelişkili bilirkişi raporları

Yeni rapor aynı zamanda, olay yerine üzerinde inceleme raporu hazırlanmış olmamıştı objektif ve Önkol ölümü üzerine bilirkişi raporu bilim dışı görüşleri dahil olduğu. Raporda ayrıca, Biçer 60 mm yörünge ve 80 mm havan topları ele notları.

Profesör Biçer de vurguladı vücudun bir pratisyen da usul ihlalleri dahil tarafından gerçekleştirilen otopsi. "Değerlendirmeleri ya da uygun bir adli uzman yokluğunda işlemleri yürütülen olmayabilirdi belki otopsileri yapılan yetersizdir," Biçer raporunda belirtti. "Bu yüzden Önkol cesedinin] üzerinde otopsi yapılmıştır [yetersiz ve hatalı olarak nitelikli olmasıdır. Değerlendirme tek bir uzmanı tarafından yapıldı. Ayrıca bir radyolojik inceleme için sormadım ve vücuda bir klasik otopsi gereksiz aslında bu iki metal vücuda yayılmış parçacıklar nasıl öğrenmek için gerekli rağmen söyledi. vücut üzerindeki patlamanın etkisi yetersiz kanıt ve prosedürü ihlal eden bir idari muayene dayanarak kurulmuştur. Soruşturma olaydan iki gün sonra yapılmıştır. Ayrıca, bilirkişi raporunun] olup tüm kanıtlar incelenmiştir vardı - ya da ne yöntemi Bunu yaparken istihdam edilmiş tüm kanıtlar incelendiğinde eğer [belirtilmedi. "

Biçer raporunda ayrıca, patlama yeri yakınlarında iki meşe dışında bölgedeki diğer ağaçlarda aşınma izleri ve bir keçi ölü patlama uzmanlar raporda incelenen olmamıştı rapor diyor ki, ilk muayenede tüm boşluklar rağmen , bitirmek - tamamen vücut yaraları göre - bu patlama Önkol bir elinde başka bir nesne ile patlayıcı madde ile oynarken kaynaklanıyordu vardı.

Raporda ayrıca, Önkol yüzüne patlama sırasında patlama merkezinde karşı karşıya değildi, o başını dik ve ileriye dönük olduğunu kaydetti. "Raporları ve vücudun ön tarafındaki tüm yaralanmaların metal parçalar girerek neden olan konu sırtına hiç lezyon bulundu.

giriş yaraların dağılımı göz önüne alındığında bu patlayıcı mühimmat ve karın veya göğüs bölgesinde vurmak değildi ki patlama vücudun içinde olmadı gösterir. Biz patlama vücudun önünde meydana gelen ve ayaklarının belirli bir mesafede inanıyorum. Deliller de kişinin yüzü yere doğru indirdi değildi, önerir ama metal parçalar vücudun isabet olarak diğer tarafa karşı karşıya. elinde rüptüre kırıklarının eksikliği silah önünde metal parçalar o bir savunma pozisyonu o metal parçalar çarptı üstlenmişti öneririz gösterir. "
Bul sorumlu olanlar

Serdar Çelebi, Önkol ailesi için bir avukat, bu raporun çeşitli çelişkilere uzmanlar tarafından yayımlandı günlüklerde sorar gibiydi altını çizdi. O suçlular henüz rağmen bir yıldan olayın zaman geçti daha fazla bulunması gerekir "dedi. Yeni bir araştırma ATK raporuna dayanarak talep etti.

İlk rapor bomba ihracatın hazır olduğunu Önkol kazara, o patlama site sahne patlamadan sonra koştu köylüler tarafından bozulduğu iddiasıyla bir patlamamış bomba daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile oynarken tarafından başlatılan patlatılan söyledi . Söz konusu rapor havan topları Önkol isabet olsaydı, vücudu sağlam ve orada alanda bir patlama çukuru olacağını kaldı olmazdı iddia etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.