15 Ağustos 2010 Pazar

TÜRK VE ERMENİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN BARIŞ SÜRECİNE KATKISI

Bu dosya, fotoğraf Ermenistan'ın Sarkisyan ile Erivan'da bir 2008 görüşmede Cumhurbaşkanı Gül (L) gösterir. STK'ların bir grup normale görüşmelerde duraklama arasında ortak projeler geliştiriyor. AP foto
Madde:
Hürriyet İngilizce siyasi çabaların Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşma sağlamak için birlikte görünüşte, sivil toplum örgütleri kendi diplomatik hamle üzerinde çalışıyoruz, bir ağ Türk ve yardımcı olmak için Ermeni gruplarının ortak projeler geliştirmek planlama altüst.

, Iki ülke ve ABD'deki Ermeni işadamları ile Atlantik Türk ürünlerinin ihracat teşvik arasında kapalı sınırın ekonomik maliyet Sayım işlemleri bir Ermeni-Türkçe sözlük hazırlanması işbirliği Cumartesi Erivan'da temsilcileri tarafından ele için fikirler arasında yer aldı İstanbul merkezli Derneği Kurumsal Sorumluluk veya TKSSD, ve 20 Ermeni sivil toplum örgütleri.

"Bu her zaman kolay hükümetleri ilişkileri geliştirmek için değil. Ancak, kısa vadeli sonuçları sivil toplum örgütlerinin hükümetlerin çabalarına katkıda bulunabilir işbirliği ile elde edilebilir, "Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler, Çarşamba tarihinde Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi TKSSD.

Bu amaçla, Dinler örgütü ve Ermeni Pazarlama Derneği ve "TANGO Ağı Projesi" - "T" başlattılar "Ermenistan A" artı değer "STK" - sırayla birlikte iki ülke grupları getirmek için.

Türkiye ve Ermenistan'dan Sivil toplum örgütleri İstanbul'da Ekim kişileri yapmak için bir araya gelecek, beyin fırtınası yeni proje fikirleri ve gelecekte ortak fırsatlar birbirlerine daha yakın diplomatik ilişkiler yokluğunda ülke halklarının getirmeyi tartışıyor.

sivil toplum örgütleri tarafından "Bu tür faaliyetler temel kamusal destek ve girişimleri hükümetler] tarafından [başarısı için sosyal onayı gerekli bina var," Dinler dedi. "Kamu ve özel sektörün yanı sıra, sosyal sektör doğrudan ve dolaylı mali kaynaklar diğer iki ekonomileri gelen toplumun büyük, karşılanmamış ihtiyaçlarına duyarlılık birleştirir."

Alman Marshall Fonu Karadeniz Trust zaten projeyi destekleyen başladı; fonundan temsilcilerinin yanı sıra ABD Büyükelçiliği Türkiye ve Avrupa Birliği, Ekim toplama potansiyel donör olarak katılması bekleniyor.

TANGO Network aktiviteler - STK'lar arasında sınır ötesi iletişim teşvik etmek ve her iki ülkede de mevcut ve geçmiş projelerden en iyi uygulamaların vurgulamak bir web sitesi oluşturma içerecektir - Türk ve Ermeni hükümetleri iyi iki toplumun durumunu anlamak için etkinleştirmek yardımcı olacaktır Aram Navasardyan, Ermeni Pazarlama Derneği Başkanı, Çarşamba günü Daily News söyledi.

O STK'ların deneyimleri hükümetlerin daha doğru bir şekilde onların uzlaşma çabaları oluşturmanıza yardımcı olacak ekledi.

Erivan'daki toplantısına katılan Ermeni STK'lar Birliği Ermeni Sanayicileri İşadamları; Civilitas Vakfı, eski Ermeni Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan oluşturduğu; Annelik Vakfı Ermenistan; Ararat Dünya; Merkezi Kurumsal Araştırma; Birliği Ermeni dahil Devlet çalışanları; Areg Bilim Kültür Gençlik Derneği, Stratejik Analiz Spectrum Merkezi; Pilotlar Haklarının Korunması için Achilles Merkezi; Tüketiciler Ermeni Birliği; Dünya Bağımsız Gençlik Örgütü, Küreselleşme ve Bölgesel İşbirliği Analitik Merkezi; Avrasya Vakfı, İnsani Gelişme için Uluslararası Merkezi, Ermenistan Avrupa Hareketi, Kafkasya Medya Enstitüsü; Toplumsal Kalkınma ve İşbirliği Vakfı; Araza Sosyal Yardımlaşma Kurumu, Siyasal Araştırmalar Erivan Okulu; Çiftçi Ulusal Birliği ve Sivil Toplum Eğitim Sürdürülebilir Kalkınma için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.