5 Ağustos 2010 Perşembe

YASAKLANAN İÇKİLER VE SÜRYANİLERİN BAKIŞ AÇISI

Bir Süryani Hıristiyan Türkiye'nin güneydoğusunda çabalarını alkol İslam tarafından yasaklanmıştır çünkü onun bir şekilde konulmuştur inanan bir şarap fabrikası başlamak için bürokratik engellerin içine tükendi.

"Bana demir ve çimento satmak olmaz; traktör sürücüsü gelmedi," Yuhanna Aktaş Radikal gazetesi için bir mektup yazdı. "Ben ay ve bir gıda mühendisi bulamadım sadece Diyarbakır'da bir kimyager bulabiliriz. [Onlar şarap] üreten Çünkü söylediğin bir günahtır. "

Süryani Hıristiyan ve Türk vatandaşı Mardin güneydoğu ilinin Midyat ilçesinde yaşayan bir şarap fabrikası inşa etti, ancak o ve tesis için bir yol bir su kaynağı sağlamak için başarılı olamadı "dedi.

Süryani ailelerin bölgede yaşayan sık şaraplar üretmek, ama zor için tüketiciler genellikle satılan değillerse beri onları bulmak.

Aktaş, eski mücevher üreticisi, mektubunda bir öneri bir fabrika inşa etmek için hazır kendisinin hem kültürel, hem dini Süryani şarap, bir uygulama Hıristiyanlar için önemli ev yapımı üretmek "dedi. O Tarım Bakanlığı yaptığı teklifi sunmuş ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, ya da TAPDK izniyle elde edilen, iki yıl önce tesis kuracak. O, ancak izin verildi, dedi, üzüntüleri sadece orada başladı.

Birkaç gün o izin aldıktan sonra, Aktaş, evine gece polis tarafından baskın olduğunu söyledi. O ve kırılmıştı o polis memurları tarafından kendi çocukları önünde dövüldü evinin ön kapı iddia etti. Onun yatak odası ve evin tüm çekmeceler vardı şarap aranır, o, bu savcı evine olaydan sonra geldi sözlerine ekledi.

"Ben ancak bu polis memuru hakkında şikayette mahkeme sadece biri için sembolik bir para cezası verdi," Aktaş, kendisinin yasadışı ev şarapları nedeniyle şarap üretimine suçundan yargılanan ekleyerek evinin mahzeninde bulduğunu söyledi . O, bazılarının ise şarap arkadaşları ve diğer kilise törenlerinde kullanılmak üzere üretilmiş ait mahkeme anlattı.

"Ama bu arkadaşların ifadesini almadı ve onlar da dikkate bu şarapları dini ritüeller için üretilen içine," Aktaş dedi almadı, bu mahkeme 180.000 Türk Lirası onu ve onun ortağı ceza sözlerine ekledi.

Onlar Yargıtay için dava temyiz, Aktaş, kaydetti o bölgedeki diğer Süryanilerin evlerine hala kaçak şarap üretimi iddiaları dayalı baskın edilmektedir.

pek çok kurum uygulanan rağmen, Aktaş, o su getirmek mümkün olduğunu söyledi telefon hatları ve fabrika binası için yollar. O fabrikaya ve çengel elektrik kadar geçici bir yol inşa etmek için 100.000 lira ödediğini söylüyor. Fabrika tamamlandığında, İtalya makineleri ile donatılmış ve geleneksel Süryani mimari stiller kullanılarak inşa edilmiş, ama şarap üretemez.

Aktaş, bazı yerel toprak sahipleri elektrik direkleri onların arazi üzerinde bulunan fabrika güç taşıyan kaldırarak onun elektrik kesmekle tehdit olduğunu söyledi.

Mardin Gov Hasan Duruer ise Aktaş Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde kendi fabrika inşa söyledi, o altyapı çalışmaları içinde tamamlanarak almanız mümkün olurdu.

"Vatandaşlar her yerde onlar istemek sonra altyapı isteyin fabrikalar kurmak. Bu mümkün değildir. Onlar elektrik, su ve yol yapımı yapacağınızdan kendileri de] ["Duruer dedi.

Vali iddiaları yanıtlayan Aktaş ona Maliye Bakanlığı tarafından 49 yıllığına kiralandı bir alanda fabrika inşa ettiğini söyledi. "Ben keyfi bu fabrika inşa etmedi," dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.