5 Ağustos 2010 Perşembe

İSTANBUL BELEDİYESİ SEYYAR SATICILARA YÖNELİK DÜZENLEMELERE OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRMEDİ.

İstanbul sokaklarında sık sık belediye devriye görevlileri ve ruhsatsız sokak satıcıları arasında kedi-fare oyununa sahne. iki taraf için de eğlenceli değil bu oyun, nedeni, 'işgaliye,' sokak-food satış yetki olduğunu. belediye memurları orada kesin standartlarını karşılamak için söylüyorlar süre Bayiler zor bir elde etmek demek onların geçim yaparken "işgaliyes" veya sokak gıda satış yetkileri, sert ile İstanbul'un Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde ruhsatsız seyyar satıcılardan elde etmek için sürekli belediye devriye görevlileri düzenlemeleri yürürlüğe koyması için izlemek zorunda kalan, derler.

"Ben işgaliye ödemek, ama ben] revani Türk çöl [satmak çünkü belediye bunu kabul etmez," adının açıklanmasını istemeyen bir sokak satıcısı "dedi. "Benim arabası yasaktır. Onlar ne bana bir iş ver, ne de bana işgaliye hibe. Ben sürekli seyretmek belediye görevlileri için olmak zorunda. "

Bazı midye, Kadayıf tatlı ve meyve suyu satıcıları göre, belediye oldukça, bu belediye sadece sunucuları gıda belirli türdeki satış için yetki verir savunarak onları tedavi etmez.

Belediye Memuru Recep Yıldız, ancak orada standartları ve streetside sunucuları için kurallar vardı, bu kalite ve gıda malzemesi hazırladıkları değerlendirme olmaksızın herkese yetki imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

Osman Nuri Özkan, İstanbul Belediyesi Karakol görevlileri başkanı Derneği yaptığı açıklamada, belediye, ilçe bağlı olarak çeşitli bir işgaliye almak için prosedür, ama en belediyeler işgaliye vermeden önce gıda sepeti, gıda veya streetside satıcılarının giysi türü denetlenir dedi onlara.

işgaliye verilir sonra, satıcı hangi ilçe satıcılarının bir parçası onların arabaları almak için seçtiği göre değişir bir aylık ücret ödemek bekleniyor, Özkan söyledi.

Recep Yıldız, Fatih ilçesinde bir belediye görevlisi, aylık işgaliye ücreti göre 150 Türk Lirası eski Fatih bir ay başlar ve yukarı 350 lira Eminönü iskele gibi daha kalabalık yerlere ulaşır.

İlk görünüş yetkililer tarafından bir işgaliye hakkı verilmeden önce değerlendirilmesi yiyecek türü satıldığı, Özkan, onların midye satıcıları için işgaliyes hibe olmadığını da sözlerine ekledi.

Özkan da görünümü ve arabanın temizlik ve satıcıları önemli olup satıcı belediye standartlara Standartlarla uyumlu belirlenmesi olduğunu söyledi.

Beyoğlu Belediyesi'nde bir subay belediyenin sadece koçanı, kavrulmuş kestane, ve kendi bölgesinde simit satıcıları mısır yetkili söyledi.

bölge ile diğer subay bazı sunucuları kadar 3-4 gibi arabaları için işgaliye için başvuruda tercih söyledi.

Ben işgaliye ücreti nedeniyle Mahmut Korkmaz, 44, bir simit satıcı çocukluk söyledi beri, "Ben belediye devriye görevlileri ile ilgili bir sorun yok." Ayrıca o sadece simit satarak geçimini sağlayabilecekleri belirtildi.

Yıldız o devriye memurlarının [] sık sık yemek satarken ve onların arabaları temiz tutmak da plastik eldiven giymek emin olmak için sunucuları kontrol söyledi. Bir satıcı yetkili değilse veya kurallar ile uyumlu değildir, devriye memurları gıda sepetini alıp belediyenin depolama birimi koydu. Satıcı sonra birimine belirli günlerde, gidebilir depolama bilet ücret ve araba dışarı çıkar.

Bu yetkililer tarafından el konan sonra tanımlanamayan revani satıcı ise, zaman kişinin arabası almak için gerekli uzunluğu eleştirdi. "Ne devriye görevlileri belediye yapmak barbarlık olduğunu. onlar benim arabası el koyma zaman, geri uzun süre alamam "dedi.

Satıcı Galata yerel bir pastane, ama onun revanis aldığı belediye standartlara onun arabası kadar bulmaz.

Ayrıca İsmini vermek istemeyen bir taze portakal suyu satıcısı, imkansız sadece bir meyve basın ve portakal cartful ameliyat olmasına rağmen sadece suyu satarak bir yaşam sağlamak olduğunu söyledi.

bir devriye memuru gelirse ve ben para kaybetmek benim sepeti kesiyor "Ben kalabalık bir yaz gününde, ama yönetmek" dedi.

Şu an için, bakanlık onaylı gıda satan satıcılar yoldan geçen sokak ile sağlayabilir mısır gibi bir yaz ve sonbaharda kestane de sevindirdi. Geri kalanı ise, sokak ve tekerlek üzerinde uzağa eğer belediye görevlisi tarafından yürüyen bir göz tutmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.