15 Ekim 2010 Cuma

GENÇ SANATÇILAR ALTIN PORTAKAL FİNAL ÖDÜLÜNÜN HEYECANINI YAŞAMAK İÇİN TOPLANDI.

Genç sanatçılar Altın Portakal finali ödül hakim

film başbakanlarına, sinema ünlüler ve tartışmalı bir bit dolu bir hafta sonra, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali Perşembe ışıltılı ödül töreni ile sona erdi. yerli filmler için ödül edilen pek çok (Çoğunluk) 'Çoğunluk' için en iyi resim kazandı Seren Yüce dahil, Türk sinemasının yeni standart taşıyıcıları, tarafından scooped

47. Uluslararası Antalya Film Festivali görkemli tören ve heyecan uyandıran bir müzik gece şehrin Cam Piramit Perşembe günü sona erdi.

film başbakanlarına, söyleşi, atölye çalışmaları, sergiler ve konserler bir hafta sonra, festival 14 uzun metrajlı film yarıştı bir ödül töreni ile sona erdi.

ödüller çok iyi gelecek vaadeden yönetmen olarak, sosyal ve politik mesajlar ile filmler gitti. bir başka genç yönetmen, Tolga Çelik, onun "Gişe Memuru" (Toll Booth) en iyi ilk film ödülünü kazanmak gördüm Genç yönetmen Seren Yüce's "Çoğunluk" (Çoğunluk), en iyi film ve en iyi yönetmen ödülünü kazandı. Efsanevi İtalyan aktris Claudia Cardinale, en iyi kadın oyuncu ödülünü takdim edildi Serkan Ercan ve Bartu Küçükçağlayan en iyi erkek oyuncu ödülünü paylaştı.

Ödül töreni, Türkiye'nin ünlü performans topluluğu olabilir-can ile kaynaşmış "horon" geleneksel Karadeniz halk dansları olan Anadolu Ateşi tarafından kısa bir gösteri ile başladı. Bu da Antalya Kültür ve Sanat Vakfı, ya da AKSAV Başkanı olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa AKAYDIN, kısa bir konuşma izledi.

Törenin ilk bölümünde, "Halk Portakal," Antalya halkı gruplar halinde bir araya gelerek atölye çalışması, üç hafta sonra bir film çekim bir film yarışması yanı sıra ana olay en iyi belgesel için, en iyi kısa film ödülü ve dijital çalışma verildi.

Bu arada, intermissions sırasında, Hüsnü Şenlendirici, Özcan Deniz ve Orhan Şallıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, heyecanlı seyirci oynadı.

'Kazanan Türk sinemasının olduğunu'

Jüri Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması baş aktör Kadir İnanır bütün 14 filmleri çok iyi idi ve onlar kazandı olursa olsun, kazanan Türk sineması oldu da sözlerine ekledi bunları sıralama zorlandıklarını söyledi.

Ercan filmindeki performansıyla kazandı Küçükçağlayan, "Çoğunluk" filmindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülü üvey kazandı "Gişe Memuru."

festivalde ilk kez en iyi kadın oyuncu ödülünü, "Segnora Enrica" onun performansı ile ödül kazandı telefonda ona teşekkür teslim İtalyan aktris Cardinale gibi telefon üzerinden verildi. Cardinale, bu arada, o Türkler sevdi ve o ödül ile onurlandırıldı söyledi.

Başka bir festival için ilk Atilla Dorsay tanıttı ve Sedat Yılmaz, müdürü sunulan özel jüri ödülü olan "tuşuna basın."

Yılmaz, Türkiye'de barış olması için ve onun film ile Kürt deneyimini ifade etmeye çalışıyordu ki yeni bir dil gerekli olduğunu söyledi.

"Ben de 18 yaşındayken öldürüldü Gündem gazetesi muhabiri Ferhat Tepe ve Nazım Babaoğlu, için ödül adamak," dedi.

Antalya Altın Portakal Uluslararası Film ödülleri de törenle sunuldu.

Lancelot Von nazo filmiyle en iyi yönetmen ödülünü ise "Circus Columbia" ve "Dooman River" En İyi Film ödülünü paylaştı "Ateşkes".

En iyi kadın oyuncu ödülünü onun performansını Emma Suarez sunuldu ise en iyi erkek oyuncu ödülü "Arnavut" filmindeki performansıyla Nik Xhelilaj sunuldu "Sivrisinek Net."

Türk sinemasının çeşitli temsilcilerinin yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP, Deniz Baykal, CHP Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Antalya, Ahmet Altıparmak valisi eski başkanı gibi politik figürler de toplama katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.