15 Ekim 2010 Cuma

NATO BAKANLARI KEMER SIKMA POLİTİKASI UYGULAMANIN ZAMANI GELDİ DEDİ.

Türkiye ve ABD füze kaderi üzerinde kritik görüşmelerde kalkanı planı


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD'nin NATO Büyükelçisi Ivo Daalder ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates paylaşmak Perşembe günü Brüksel'de NATO savunma ve dışişleri bakanlarının bir yuvarlak masa toplantısında bir kelime. Üst düzey Türk ve ABD'li yetkililer Ankara Ortadoğu komşuları yıldıramaz gerektiğinde ısrar ediyor bir füze savunma sistemi planı ile ileriye taşımak için Washington'un planları hakkında tartışıyor, Perşembe günü NATO toplantısının oturum aralarında tarihinde Brüksel'de temaslarda bulundu.


Birkaç saat NATO'nun genel sekreteri önerilen bir anti-füze sistemi onaylamaz ve üye devletlerin çağırdı sonra - Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Savunma Bakanı Robert Gates of - Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD'li muhatapları ile bir araya geldi Avrupa ve Kuzey Amerika koruyacaktır. NATO İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerden gelen balistik füzelere karşı tüm ittifak üyelerinin topraklarında karşılamak için savaş füze savunma varolan sistemi genişletmek için öneriyor. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya da bu nedenle gelen uzanır, bir ağ oluşturarak, proje katılmak önerdi "Vladivostok Vancouver."

"Tehdit açıktır, yeteneği var ve maliyetleri yönetilebilir," Rasmussen, ittifakın savunma ve dışişleri bakanları nadir ortak toplantıda yaptığı açılış konuşmasında "dedi. "Bugünden itibaren, NATO zirvesi için sprint bulunmaktadır. Önümüzdeki iki hafta içinde almak kararlar dünyanın en başarılı ittifakı geleceğini şekillendirecek. "ABD füze savunma önerisini desteklemektedir. Ama bazı hükümetlerin yüksek maliyetleri gerekçe göstererek ve sistem sağlam bir nükleer caydırıcı rolünü yerine getiremeyen söyleyerek, önerilen anti-füze savunma planının loş bir görünüm almış. Onun parçası için, Türkiye'nin açık o, tüm NATO üyelerine karşı somut bir tehdit olduğunu ya da en azından tüm NATO üyeleri arasında algılanan tehdit ikna ise sadece böyle bir planı onaylaması olacağını yaptı.

Brüksel'e Hanoi, Vietnam, gelen yolda bir uçak gemide Çarşamba günü gazetecilere konuşurken Yine de, ABD Savunma Bakanı Gates, iyimser geldi.

Gates giderek daha yetenekli deniz ve kara-tabanlı füze önleme ve İran balistik füze tehdidine karşı savunmak için sensörler bir dizi için aramaları Avrupa'da füze savunma aşamalı, adaptif yaklaşım var geniş destek inandığını belirtti.

Bununla birlikte, geniş tabanlı bir destek değil, Türkiye gibi planlar üzerinde oybirliğiyle anlaşma istiyor. "Bir 27 daha küçük değil," 28 üyeli uzlaşmaya dayalı bir ittifak taşlarından biri olmuştur oybirliği oylama, bariz bir referans olarak, NATO konuları hakkında konuşurken Ankara'nın geleneksel sloganıdır.

"Ulusal füze savunma ile bağlantı, böylece hem toprakları ve nüfusu kaplı olduğunu, gerçekten daha fazla yazılım meselesi - komuta ve farklı ulusal yeteneklerin kontrolü bağlayan," Gates söyledi. Zaten kabul edilseydi ötesinde sadece mütevazı bir mali harcama gerektirir - dedi belki de 85 milyon € 150.000.000 10 yıldır.


NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen

fikir birliği ek olarak, Ankara da kısmi koruma sağlamak, kendi topraklarının tamamı değil korumak için herhangi planlanan füze savunma sistemi istiyor. Ankara aynı zamanda bir "caydırıcı" özellik var sistem istiyor şiddetle ittifakına karşı bir tehdit olarak, belirli bir ülkenin adlandırma karşı çıkıyor.

Bu adlandırma, Ankara'nın sert muhalefet aslında İran gibi komşularıyla artan ilişkiler için potansiyel zarar ilgilidir. Son on yılda, Ankara pro-aktif bir post-Sovyet ülkeleri ve daha geniş Orta Doğu, komşuları ile "sıfır sorun" politikası meşgul etmektedir.

Brüksel zirvesi öncesinde sadece birkaç gün, ABD'li üst düzey bir savunma yetkilisi Türkiye'de en az iki konu yüzünü gerekir Kasım, Perşembe ve NATO Lizbon Zirvesi'nde Brüksel'deki bir NATO toplantısına katılmak söyledi.

Birincisi, Türkiye'nin NATO'nun füze savunma kapasitesi Türkiye'nin oy, ikinci Türkiye bu istediğim ne tür rolü, Avrupa ve NATO Politikası James Townsend için ABD Savunma Bakan Yardımcısı Salı günü gazetecilere söylendi.

Townsend ki Türkler çok bu konuda sert düşünüyorduk ekleyerek, Türkiye'nin karar gündemde birçok öğe etkisi olacağını söyledi.

"Biz Türkiye'ye konuşmak gibi, bir kavram olarak füze savunma sistemlerinin önemi Ankara'da bir gerçekleşme var ve bu Türklere ittifakın kavramak ötesinde düşünüyoruz şey değildir," dedi ve Türkler fark ettim vurguladı güvenlik tehdidi ittifakı karşı karşıya ve bu NATO ile uğraşmak gereken bir şey olduğunu.

Eski ABD yönetiminin Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nde füze savunma siteleri dağıtmak için 2007 yılında bir plan tasarladı, ama Obama için Kremlin lütfen bu planı hurda zorunda kaldı. Washington vardı anti-füze sistemi İran'dan gelen bir tehdide karşı savunmak söyledi, ancak Moskova, Rusya ve Batı nükleer güçleri arasındaki stratejik dengeyi altüst olarak views.

ABD Başkanı Barack Obama giderek yetenekli deniz-ve-kara-tabanlı füze önleyicilerin konuşlandırılması ve İran'dan artan balistik füze tehdidine karşı savunmak için Avrupa'ya sensörleri bir dizi dahil geçen yıl bir planı onayladı. Yeni Obama planı 2011 civarında, aşamalı olarak, başlamak için inşaat, ve kısa ve orta menzilli füzeler vurmaya tasarlanmış sistemler dağıtmak olur. Sistemlerinin uzun menzilli füzeler 2020 civarında bir yerde olurdu karşı.

"Tüm NATO üyeleri tarafından benimsenen olan bir genel yaklaşım, bu konuda ortaya gerektiğini" Türk diplomatik kaynaklar, Çarşamba günü Zaman'a anlattı. ABD'li yetkililer, füze savunma sistemleri ev sahipliği yapmaya istekli olacağını kim karar verme konuda Türk tarafına söz olduğunu itiraf ederken, bir kaynak detaylandırılmış: "tehdit başkaları tarafından ve bazı NATO üyeleri tarafından değil, ortaya çıkarsa biz isteksiz olacağını, Çek Cumhuriyeti ve Polonya örneğin. Türkiye'de yaygın olarak kabul gören bir çerçeve böyle bir tehdit algılanması için üzerinde anlaşmaya varılmalıdır genel olarak NATO üyelerinin güvenlik artış, fakat OK söyleyebilirim. "

MAxİ KOLTUK TAKIMLARI |
MAxİ OTURMA GRUBU |
MAxİ OTURMA GRUPLARI |
MDF BEBEK ODASI |
MDF DOLAP |
MDF DOLAPLAR |
MDF MOBİLYA |
MDF MUTFAK |
MEDİKAL KARYOLA |
MEDİKAL YATAKLAR |
MEKAN OTURMA GRUPLARI |
MEKAN YATAK |
MEKAN YATAKLARI |
MEKAN YAYLI YATAKLARI |
MEKİK SEHPALARI |
MEKİK SEHPASI |
MELODİ GENÇ ODASI |
MERDİVEN DEKORASYON |
MERDİVEN GRUBU |
MERİNOS |
MERİNOS A Ş |
MERİNOS ALAADDİN |
MERİNOS AŞ |
MERİNOS BAYİ |
MERİNOS BAYİİ |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.