20 Kasım 2010 Cumartesi

AK PARTİDEN ESKİ ABD ELÇİSİNİN DARBEYİ ÖVEN SÖZLERİNE AĞIR ELEŞTİRİ GELDİ.

İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bu hafta başında yaptığı konuşma sırasında, Türkiye'de haklı olarak askeri darbe tasvir için Ankara Eric Edelman, eski ABD Büyükelçisi karşı güçlü bir tepki yaptı.

Edelman sözlerine yanıt olarak, AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Ömer Çelik, Perşembe günü yazılı bir açıklama yaptı ve eski elçisi Türkiye'deki güncel gelişmeleri için gerekli bilgi olmadan formüle asılsız iddialar gösteren kışkırtıcı bir söylem istihdam söyledi. "- Kötü demokrasi ve iyi darbe - Bu Edelman iyi demokrasi gibi bir ayrım yaparak bugünün dünyasında askeri darbeler savundu ideolojik bir fanatizm sonucu olan bir soğuk savaş anlayışı ile kötü darbeler" Çelik Edelman "sergilenmektedir da sözlerine ekledi bir askeri darbeler savunan bütün evrensel değerleri engelleyen, o vatandaşı olan ABD'nin çok demokratik ilkelere aykırı tutum. "

başlıklı konferansta dinleyiciler hitaben "Bir Ortadoğu değişiyor: Barış için İran, Türkiye ve Beklentiler" Pazartesi günü Washington DC'deki Dış Politika Girişimi tarafından organize Edelman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "sanal bir diktatör" olarak adlandırılan ve eklediğiniz askeri türkiye yok değil ülke 1960 ve 1997 yılları arasında sadece 37 yıl içinde dört darbe muzdarip olmasına rağmen, kural talip. Daha iktidardaki AK Parti hale geldiğini savunarak "giderek otoriter," diye Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle adlandırma, ABD "coddling" Türk hükümeti durdurmalı ve muhalefet partileri ile güçlendirilmesi bağları daha fazla dikkat dedi ABD her zaman temas halinde tutmalı kime biri olarak.

Ne bazen ABD politikaları ile oran ortaya koyduğu Ortadoğu, İsrail politikalarının özellikle de artan eleştiriler Türkiye'nin artan etkisinin de tedirginlik motive olduğu ortaya çıktı Edelman, Erdoğan hükümeti ve yapılan referandum da dahil olmak üzere mevcut demokratikleşme çabaları, hedefli iki ay önce bitti. Referandum sonuçlarını yaygın Türkiye'ye katılmak istiyor Avrupa Birliği (AB) de dahil olmak üzere, içinde ve dışında Türkiye överek edildi. Türk askeri 1980 yılında şiddetli müdahale sonrasında 3 yıllık kuralı sonra istifa o iradenin ne kadar saygı gösterdi, George W. Bush yönetimi altında 2003 ve 2005 yılları arasında ABD temsil eski Amerikan elçisi göre millet. 30 yıl olayların eski ABD elçisi yorumu önce ise, insanların dosya hakkı verildi ki ancak son zamanlarda karşı hemen hemen tüm gerçekleri anti-demokratik hareket ile ilgili eksik, çok müdahale tüm yönleriyle yansıtan kısa düştü suç duyurusunda, son iki ay içinde Türk vatandaşlarının binlerce tarafından kullanılan bir hak.

Aslında, 1980 darbesinin arkasında ağır bir insan ve malzeme maliyeti bıraktı. Hiçbir gazete toplam yaklaşık 400 gazeteci için hapis bazı 4.000 yıl talep devralma ve savcılar şu 300 gün için yayınlanan olmayı başardı, bu 650.000 kişi 388.000 kişi bir pasaport olması hakkından mahrum edildi, gözaltına alındı bilinmektedir bugün cuntanın kendi vatandaşlık 14.000 kişi ve 30.000 kişi müdahalesi sonrasında siyasi mülteci olarak ülkeden kaçtı elimden. Henüz, şiddetli darbe bile bu uzun kayıt 7000 kişi ve ölüm cezası ile yargılandı ki mahkemeler bunların 517 infaz emrini gerçeği içermez.

eksen kayması "Edelman temsil zihniyet Türkiye'nin yüksek demokratikleşme performans gölgeleme bir boşluğu umut peşinde ve bir olarak Türkiye'nin güçlü ve vizyoner dış politika etiketleme ile demokratik değerleri bizim başbakan, parti ve hükümet bağlılık" dedi. "bu çabaların arkasında demokrasi güçlü ve dış politikası vizyoner ise, "Çelik de eski ABD elçisi tavrı lambasting dedi bir Türkiye'nin varlığı doğru bir kıskançlık olduğunu.

34 |
36 |
38 |
40 |
42 |
44 |
46 |
48 |
50 |
52 |
57 |
59 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.