20 Kasım 2010 Cumartesi

GÖÇMEN PARTİ LİDERİ ALMANYA DA OLUŞMA KARŞI HERHANGİ BİR DİRENÇ YOK DEDİ.

Türk kökenli bir Alman siyasetçi Cem Özdemir, Alman toplumu artık göçmen kökenli olan bir siyasi parti lideri olması anlamına gelmez ki görmüş olduğunu ifade etmiştir "bütün cehennem kurtulacağım" dedi.
Türk kökenli bir Alman siyasetçi Cem Özdemir, Alman toplumu artık göçmen kökenli olan bir siyasi parti lideri olması anlamına gelmez ki görmüş olduğunu ifade etmiştir "bütün cehennem kurtulacağım" dedi.

O Yeşiller, o son iki yıldır düzenlenen bir yazının başkanı pozisyon için rerunning olduğunu. Özdemir Almanya güney, Freiburg dün başlayan parti kongresinde Yeşiller eş başkanı için, Claudia Roth ile birlikte yeniden çalışıyor. Zaman'a konuşan Özdemir, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi, başarı herkesin gurur duyacağı, fakat başarısızlık sadece liderinin sorumluluğundadır içindir. Tabii ki evet, ben ona katkıda bulunmuştur başarı ve vardır. mevcut anketlere göre, Yeşiller oy yüzde 20 civarında altındadır.

Bazı eyaletlerde bu oran daha da yüksek olduğu ve hatta bize bir devlet başbakanlık kazanmak için mümkün olabilir. "Yeşiller yeni liderlerini bugün için oy verecek, ve Özdemir yeniden seçildi olacağı neredeyse kesindir. O ilk 2008 yılında parti lideri olarak seçilince, Yeşiller seçmen tabanının yüzde 10 civarında oldu. Yeşiller gelecek yılın Eylül, bir parti tarihinde ilk kez yapılacak eyalet seçimlerinde Berlin başbakan Renate Künast çalışacaktır.

Yeşiller vermek istiyorum temel mesaj, Özdemir diyor, Almanya her ikamet ortak bir ülke olduğunu ve toplumun her kesimini daha iyi bir gelecek için birlikte çalışması gerektiğidir. "Sanırım bu başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ben daha ileri taşımak için ülkem için son iki yıl içinde elimden geleni yaptım. Almanlar bu doğru şekilde algılandığı ve birçok sanatçılar, sporcular, yazarlar ve politikacılar, Türk kökenli olsa da Almanya için çalışma olduğunu gördüm. "

O da o göçmen kökenli gençler için iyi bir rol modeli olarak hizmet vermektedir inandığını söyledi. parti kongresinde, parti de dört eyalette önümüzdeki yıl seçim stratejisini ortaya koymak olacak "Ben bu yüzden. olabilir, ben gençlik Cem Özdemir yapmak eğer inanıyorum yardımcı olduğuna inanıyorum".

"En çok bu dört seçimler arasında önemli Berlin ve Baden-Württemberg eyalet seçimlerinde vardır. 2013 yılında, biz genel seçimler var. Bu kongrede 'delegeler 2011 eyalet seçimlerine hazırlayacak ve 2013 seçimlerine hazırlanmak için ön çalışmalar başlar. Hedefimiz 2013 yılında iktidara gelmek "dedi.

Özdemir ayrıca Angela Merkel altında Almanya'da Siyah-Sarı iktidardaki koalisyon hükümetinin göçmen politikalarını eleştirdi. "Bir yanda federal içişleri bakanı bu direniyor bütünleşme söz var. Öte yandan, bu bütünleşme derslere katılmak isteyenler için yeterli yer yok. Bizim verilerimize göre, 9.000 kişi dizilmiş vardır. Federal hükümet bu sorunu çözme ile başlayabiliriz. Başka bir önemli konu eğitimdir. İktidar partileri de hiçbir şekilde bu sorun ile ilgili değildir. "

O Yeşiller çok ciddiye göçmenlerin siyasi katılım sorunu aldı "dedi. "Biz yönetim talep partilerin yerel seçimlerde en az oy edebilmek için vatandaşı olmayanlar göçmenlerin izin gerekli anayasal değişiklikleri yapın. Biz gerçekçi olmak zorundayız. biz iktidara gelmesi bile, biz kendi bu çözemezsiniz. Biz bu konuda muhafazakarlar ile işbirliği gerekiyor. "

Özdemir, ayrıca kamu sektöründe çalışan göçmenlerin sayısının artırılması ve yabancı üniversitelerden diploma kabul etme olasılığı hakkında Almanya Başbakanı Merkel arasında son sözlerini yorumladı. "Bu iktidar partisinin bu sözleri duymuş ilk kez değil. Eğer sadece bu kelime ve daha fazla olabilir aslında fark olabilir. Berlin 'de bir taksi içine almak, bu hesabın sürücüler arasında yabancı mühendisler, doktorlar ve öğretmenler çok sayıda girmek olasıdır. bu insanlar okul ve hiçbir şey için bir diploması gittiniz? Çok Almanya hala bu diplomaları kabul etmediğini yanlıştır. "

Almanya'da göç ve entegrasyon genellikle tartışma İslam etrafında döner. Yeşiller özellikle Müslümanlar hedef herhangi bir politika var mı? Özdemir, uzun yıllar Almanya'da yabancıların algı Daha sonra, bu kişilerin, yabancı olarak adlandırılmıştır bu "misafir işçi." Ve sonra Türkler olarak ve daha sonra göçmen olarak söylüyor. Görsel görüntü insanların kafasında bu insanların, ancak, "= göçmen = Müslüman = yabancı misafir işçi" dir.

O, bu sürecin bir parçası olarak, her göçmen dini inançlarına bakılmaksızın veya din bağlılık düzeylerinde farklılıklar, bir Müslüman olarak görüldü, söyledi. "Örneğin, Türk kökenli bir kişi bir PTA toplantıya kadar yoktu, okul Müslüman din bunun arkasında olası bir neden arar. Bu ilkel bir yaklaşımdır ve kesinlikle bilim dışıdır. din gibi önemli bir faktör olarak, bireyin kimlik ve çok daha karmaşık olduğunu, yalnızca din faktörünün soyunmuş olamaz. İslam'ın sosyal refah ile şiddet, işsizlik ya da sorunların her hareket açıklamak yanlıştır. Ama, dinin bir eksen değil boyunca konular yaklaşım anayasa ve vatandaşlık bakımından. Eğer Müslüman, ateist, Hıristiyan ya da Yahudi olabilir. Biz aynı anayasa paylaşıyoruz. ... Bu kadar basit, "Özdemir" dedi.


34 |
36 |
38 |
40 |
42 |
44 |
46 |
48 |
50 |
52 |
57 |
59 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.