12 Kasım 2010 Cuma

BEŞİKÇİ DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE İFADE ETMEK İÇİN KENDİ ADINA KURULAN STANDA İMZA GÜNÜ YAPTI.

Beşikçi, düşüncelerini ifade ettikleri için Miroğlu stand deneme

Türkiye'nin en önemli akademisyenler, İsmail Beşikçi, biri o son Çağımızda Hukuk ve Toplum (Çağdaş Hukuk ve Toplum) dergisinde yayınlanan bir makale için, bugün İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. başlıklı Beşikçi yazısında, "kendi kaderini tayin ve Kürtlere ulusların Doğru," tehlikeli ve yedi kadar zorlu bir savcı ve onun için hapis bir buçuk yıl ayrılıkçı düşünce barındıran bulundu.

Başka Kürt yazar, Orhan Miroğlu, Taraf Gazetesi çıktı onun sütun için başı dertte. Beşikçi avukatı Taylan Tanay "Bu davanın özellikle bu Kürt sorunu doğru yargının düşmanlık ve hükümetin demokratik açılım gösterdiği ilginç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Miroğlu bizzat Türkiye'nin ulaştığı bu adımdan geriye gidemez "davası" dedi. Hatta yazarlar deneyerek yapmak mümkün değildir. "Tanay da Beşikçi davası hakkında yorum yaptı. "Diye yazdıklarını hiçbir yasadışı yoktur. hiçbir siyasi değerlendirmeler vardır. O bilimsel ve tarihsel gerçekleri kullanarak bir okuma yapıyor. Biz o beraat olacağını umuyoruz. "O da Kürt sorununun görüşmeden, çözülemez söyledi, onu konuşmak zorunda kişi Beşikçi, bir sosyolog ve Kürt hakları savunucusu olmamakla birlikte Kürt kökenli kendisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Aslında, gazeteciler ve yazarlar karşı başlatılan çalışmalarda uluslararası kuruluşların da yurt dışından, ancak sadece Türkiye'de criticicsm ve reaksiyon çizilmiş değil. Türkiye'ye son AB ilerleme raporunda basın özgürlüğü ve experssion özgürlüğü açısından endişe ülkenin eksiklikleri olduğunu söyleyerek, bu açıkça ortaya koydu. Beşikçi sanık olarak önce 09:30 'de 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görünecektir. O ve ayrılıkçılık suçlanıyor Türkiye'nin Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yargılanıyor. Miroğlu bugün 02:00 'de Asliye Kadıköy 2 Mahkemesi'nde de olacak.

ile ilgili gelişmeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hüseyin Çelik, dün bir yasa tasarısını yakında Meclis'e getirdi olurdu gazeteciler için hapis cezası sona duyurdu. "Ben sadece Adalet Bakanı Sadullah Ergün konuştum. Bu bayram sonra geçilecek, "Çelik dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.