15 Kasım 2010 Pazartesi

MERKEZ AB GİRİŞ ÜYELİĞİ MÜZAKERELERİ İÇİN İRLANDADA BİR KOMİSYON KURARAK DURUMU KURTARMAYA ÇALIŞIR.

Merkel, AB ile müzakerelerde İrlanda kurtarma için iter

Bir dosya fotoğraf Belfast bir Anglo İrlanda Bankası, Kuzey İrlanda bir dalı geçmiş yürüyen kişiyi gösterir. Euro bölgesi maliye bakanları İrlandalı mali konularda yatırımcı kaygılarını görüşmek üzere Brüksel'de 16 Kasım 2010, buluşmak için hazırlamak. AFP foto
Almanya bir kurtarma kabul etmek ve ters yardımcı iter İrlanda mevcut "piyasa şartları" hakkında Avrupalı yetkililerle görüşmelerde bir bağ satmak-off euro bölgenin açığı yüklü ülkeler arasında.

"Sürekli temas mevcut piyasa koşulları ışığında uluslararası meslektaşları ile resmi düzeyde devam" a Maliye Bakanlığı sözcüsü Pazar günü geç saatlerde bir e-posta söyledi. ve "Türkiye dış destek için bir başvuru yaptı" hükümet "tam 2.011 iyice kadar finanse edilen," sözcüsü söyledi.

Euro bölgesi maliye bakanları Salı günü Brüksel'de toplanacak hazırlamak gibi müzakerelerin onay gelir. İrlandalı mali konularda Allaying yatırımcı kaygılarını yatırımcılar gelecek kurtarır ödemek yardım istemek için önceden Başbakanı Angela Merkel'in planının yardımcı olacak, bir Alman hükümet yetkilisi söyledi. Avrupalı liderler borç yüklü ülkelerin tahvil satın tutmalı Merkel'in önerisi, İrlanda için bir kurtarma zamanlaması ve ister Avrupa Merkez Bankası veya Avrupa Merkez Bankası, bölünmüş kalacak.

"Farklı sürece Avrupa hükümetleri, piyasalarda durulma olmayacak ileri geri gidip," Marco Annunziata Londra, UniCredit Group baş ekonomisti dedi. "Biz piyasaların daha sinirli ve Avrupa'da neler olup bittiğini merak görüyorum olasıdır."

İrlanda 10 yıllık notlar üzerinde verim Londra'da sabah Pazartesi günü 8,16 yüzde 2 baz puan yükseldi. Euro 1,3634 $ için yüzde 0,4 gerilemiştir.

İrlanda, 2011 yılının ortalarında kadar para toplamak gerek yok diyor da, bir emlak piyasası çöküşü zayıflamış olan bankalar, ülkenin borçlanma maliyetlerinin yükselmesi gibi ECB giderek daha bağımlı büyüdü. İrlanda kredi ile ECB den Borçlanma gayri safi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 80'i, 29 Ekim itibariyle 130.000.000.000 € için yüzde 7,3 oranında yükseldi.

yardım talebi Barclays Capital göre, 2011 ve 2013 yılları arasında yaklaşık 80 milyar euro (110.000.000.000 $) toplam olabilir.

Bütçe önceki ilan edilecek

İrlanda Maliye Bakanı Brian Lenihan ülkenin bankaları AB'nin acil fon dokunun izin dikkate Brüksel'de Avrupalı meslektaşları isteyebilir, İrlanda Bağımsız kimse gerekçe olmadan, dedi. Hükümet ayrıca, haftada 7 Aralık açıkladı planlanıyor gelecek yılın bütçesi, ilan öne getirerek düşünüyor, Dublin merkezli gazete söyledi.

Müttefik İrlandalı Bankalar, ikinci büyük bankası, kendi finansman durumu hakkında bilgi verebilir Bu hafta, bir ticaret açıklamada salınımına bağlıdır. İrlanda'nın Dublin merkezli Bankası geçen hafta, kredi-to-mevduat oranı, sermaye piyasası biriminden çıkışları sonra 145 yüzde 30 Haziran tarihinde yaklaşık 160 oranında yükseldi "dedi.

yatırımcılar kriter Alman tahvilleri üzerinde İrlandalı 10 yıllık tahvil tutmak için talep ettiği prim 12 Kasım tarihinde 5,63 puan olmuştur.

İrlandalı yetkililer son zamanlarda Pazar olarak bir kurtarma düşünülüyor olmadığını söylemişti. Isteyen yardım İrlanda Başbakanı Brian Cowen Kabinesi tarafından almış bir konu değildir, Enterprise Bakanı Batt O'Keeffe bir olduğunu inkar, yayıncı RTE verdiği demeçte, "kriz".

İrlanda, "hard-won" egemenlik pes edecek değildir, O'Keeffe RTE söyledi.

AB liderleri görevini 2013 yılında sona erecek bir kez Mayıs ayında kurulan Euro-kurtarma fonu yerine kalıcı bir kriz mekanizması taslak için 29 Ekim tarihinde kabul beri İrlanda, Portekiz ve Yunanistan'da Tahvil azaldı. Ki mevcut borç "hiçbir etkisi" olurdu planı yatırımcılar geleceği kurtarma maliyetlerini karşılamak için tartışılıyor söyleyerek Grup 20 zirvesinin Seul geçen hafta bir bildiri sorununa Avrupa finans şefleri istenir.

euro maliye bakanları grup sandalye Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, 12 Kasım İrlanda nakit arayacak ve bu yetkililerin Brüksel'de aylık görüşmesinden önce karşılamadığını düşünüyorum "hayır acil sebebi" olduğunu söyledi.

İspanya ve Portekiz tahvillerin Verimleri da İrlanda serpinti yayılmış olacağını endişe ortasında atladı. yatırımcılar Alman setler yerine Portekizce 10 yıllık tahvil tutmak için talep ettiği ekstra verim 11 Kasım tarihinde bir rekor 4,84 puan yükseldi. Dışişleri Bakanı Luis Amado, ülkenin açığı ile uğraşmak için başarısız olursa euro ülkenin üyeliğinin tehlikede olabileceğini önceki Expresso dergisine gün söyledim.

mali yardım isteyecek bir İrlandalı kararı "ekonomik ve mali istikrar yayılmış düzeylerinin daha geniş bir risk değerlendirmesinin arkasında tamamen siyasi bir karardır," Erik Nielsen, Londra'da Goldman Sachs Group baş Avrupa ekonomisti söyledi.

İrlanda'nın finansal sisteminin Balyalama Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası tarafından derlenen bir "stres durum" senaryosu altında 50'ye milyar avroya mal olabilir. 2011 için ülkenin brüt finansman ihtiyacı 2014 18.6 milyar avroya düşen, 23,5 milyar euro olacak, ülkenin borç ajansı diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.