15 Kasım 2010 Pazartesi

SİNEGOG SALDIRILARINDA HAYATINI KAYBEDENLER İSTANBUL'DA YAPILAN BİR TÖRENLE ANILDI.

Sinagog saldırısı kurbanları İstanbul'da anıldı
Yazı Tipi Boyutu: Büyük|Küçük
Pazartesi 15 Kasım 2010
İSTANBUL - Hürriyet Daily News


'Bu karanlık bir günün yıldönümü. vatandaşlarımızın Yirmi beş hayatını kaybetti, ama biz onları unutmadık, 'Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan anma töreninde "dedi.
İstanbul'daki Beth İsrail Sinagogu insanların anısına dün sabah kırmızı karanfiller ile kaplanması idi mağdur yas insanlar terörizmin her türlü kınadı olarak yedi yıl önce orada öldürdüler.

"Bu karanlık bir günün yıldönümü. vatandaşlarımızın Yirmi beş hayatını kaybetti, ama biz onları unutmadık, "Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde" dedi. O terör din, milliyet ve etnik köken ne olursa olsun hayat sürdüğünü, ancak barış dostluk çatısı altında birleştiren daha ekledi.

Sinagogun 2003 bombalama Yahudi vatandaşların namaz olduğu bir Cumartesi sabahı meydana gelen, Yeuda Adoni, baş hahamın temsilcisi söyledi. Ölümcül saldırı gözyaşları sonradan ilave edilmiştir kan gölüne binanın sokak dönüm, 25 kişinin ölümüne, Adoni dedi.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül terörizm insanlığa ve günümüz dünyasının belası olduğunu söyledi. sorunlar kan, silah, savaş ve terör ile çözülemeyeceğini söyleyen Sarıgül içtenlikle terör saldırılarını engellemek için birlikte çalışmak tüm ulusların çağırdı.

"Hiç kimse gücünü yeterince bizim milli birlik ve dayanışmayı kırmak için olacak. Ben buradan tüm dünyaya haykırıyorum: Türkiye'nin uluslararası tedirginlik için bir oyun alanı olamaz, "Sarıgül barış olmadan dünya verimli olmadığını sözlerine ekledi.

terörist saldırıda kızını kaybetti sinagog, Gabi Talu, bir kırmızı karanfil bırakarak hâlâ onun ölümünden bu yana geçmiş yedi yıl rağmen kızı için can atıyor "dedi. "[Bugün] buraya gelemedi Eşim ona üzüntü nedeniyle," Talu dedi.

Iki vatandaşların anma katılan Serpil Oruç ve Necla Bayrak, herhangi bir grubun üyeleri hedef dünyada terörizmin her türlü şiddetle kınıyoruz "dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.