2 Kasım 2010 Salı

MERKEZİ İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ CIA GİZLİLİK PROGRAMINI BİRAZ DAHA ESNETTİ

WASHINGTON - Merkezi İstihbarat Teşkilatı prosedürleri ajansı ihlal Perulu ormanda rutin olarak subaylar dahil bir misyon gizli counternarcotics, hatalar onların kadar kapak çalıştı ve 2001 yılında düşürüldü yanıltılmış Kongresi hemen yanlışlıkla sonra oldu uçak misyoner bir göre bir kabarma CIA iç raporu Pazartesi günü piyasaya sürdü.

CIA programı içinde gizliliği kaldırılmış 2008 raporuna göre John L. Helgerson, sonra ihmal ve yalancılıktan belgeleri bir kültür,'s müfettiş genel CIA Peru. Raporda ayrıca bilgi İstihbarat Komitesi Senato ve bir House Beyaz gelen uçak Downing ve 2001 gözden bir CIA desen CIA defans dahil tutmak sonuçlar.

ve onun küçük kızı misyoner Amerikalı bir öldürme 2001 bölüm, sonuçlanan, aşağı misyoner düzlem olarak bir uyuşturucu meydana geldiği CIA görevlileri misidentified kaçakçılık ateş Perulu askeri uçak ve sipariş. 's Misyoner kocası, oğulları ve pilot sağ kurtuldu. Raporun Parçaları Sayın Helgerson 2008 yılında serbest bırakıldıbilinen zaten sonuçların geniş, bu nedenle idi Peru soruşturma.

Ama tam 300 sayfalık bir rapor boyalar sorunlu gizli programın detaylı bir portre.

Rapor üst CIA görevlileri, onlar bir başka iyi işletilen programında bir anomali olarak Nisan 2001 bölüm canlandırdığı zaman Kongre üyeleri yanıltılmış olduğunu ve art arda Adalet Bakanlığı yetkilileri ile müdahale CIA avukatları halinde kovuşturma önlemek için sonucuna varılmıştır.

Raporda ayrıca casus teşkilatı uçak ve hükümet dava açmıştı yakınları olan Downing kurbanları arasında iç bulgular gizli olduğunu söyledi.

"ABD hükümeti misyoner shootdown aksi presidentially zorunlu prosedürlere uyulması olduğu bir programda bir sapma olduğunu CIA iddialarını dayalı kurbanlarına 8.000.000 $ ödenmiş" belirtildi.

CIA'nın counternarcotics Cumhurbaşkanı tarafından başlatılmıştır orman Peru Amazon derin tabanlı program Bill Clinton arazi için emir ile uçakları vermedi uygun olarak aşağı ya da ateş 1.994 yardımcı durdurmak yetkisi vardı Kuvvetleri Hava Perulu.

Sayın Helgerson soruşturma CIA görevlileri Nisan 2001 bölüm önce Peru'da uçak 14 Downings çoğunda belirlenmiş prosedürlere ihlal ettiğini buldu.

"CIA görevlileri biliyordu ve bu ihlallerin en bağışlanamaz," rapor "ihmali bir ortamda teşvik ve prosedürleri göz ardı." Okuma

2005 yılında Adalet Bakanlığı misyoner olaya dahil CIA görevlileri herhangi bir dava düşmüştür. Ancak 2008 genel müfettiş raporunda bazı CIA yetkilileri kasten federal müfettişler gelen durum hakkında bilgi tevkif olduğunu kanıtlar bulundu.

Dekan Boyd, bir Adalet Bakanlığı sözcüsü, bölüm madde bir soruşturma açıldı olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Raporda, CIA memurlarının "başarısız bir politika gözden geçirilmesi ve Nisan 2001 shootdown engel olabilirdi elbette olası bir değişikliği engellemediği yeterli gözetim ve rapor ihlalleri sağlamaktır." Sonucuna

basın açıklaması Pazartesi CIA A söyledi Leon E. Panetta, casus teşkilatı müdürü, Aralık ayında emekli subay ve idari cezalar için 16 geçerli dışarı meted.

Açıklamada, Sayın Panetta casus teşkilatı şimdi "olduğunu söyledi ilerlemeye -. odaklanmış, her zaman olduğu gibi, Amerika güvende tutmak için güçlü, etkili istihbarat operasyonları yapılması konusunda"


B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.