2 Kasım 2010 Salı

TAKSİMDE MEYDANA GELEN TERÖRİST EYLEMLERİ İLGİLİ MAKAMLAR İVEDİLİKLE ARAŞTIRIYOR.

Türk yetkililerin terörist grup Taksim Meydanı'nda Pazar günü intihar saldırısında arkasında hangi anlamaya çalışıyorlar, İçişleri Bakanı Beşir Atalay da kesin bir sonuca varmak olarak da en kısa sürede saldırının dehaları ilan edeceğini söyledi.


Atalay intihar saldırısı sonrası gelişmeleri görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü de dün İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın ile bir araya geldi Pazar sabahı yaralı 32 kişi. o binanın sol olarak bakan muhabirler tarafından sorularını yanıtladı. saldırı ile ilgili olarak şu anda herhangi bir tutuklu olduğunu belirterek, o acele yorum yapma hakkında bilgi veren kaçınılmalıdır. "Biz elimizde bazı bilgiler var. tam bir sonuca ulaşmak Biz en kısa zamanda sizinle paylaşacağım. Biz erken bilgi vermek istemiyorum. Seni saldırgan ve saldırının arkasında terör örgütü kimliğini öğrenmek istediğini biliyorum. Ben şimdilik bu konuda bir açıklama yapmayacağını olamaz "dedi.

Pazar sabahı bir saldırı 32 kişi yaralandı şüpheli bir intihar bombacısı İstanbul ana meydanında hedefli polis, yoğun bir ulaşım merkezi genellikle turistlerin ve alışveriş dolu ki. ağır yaralı çoğu polis vardı. O terörle mücadele ve istihbarat birimleri tarafından saldırı hakkında brifing olduğunu belirten Atalay yaralı durumu kritik değil "dedi. Atalay da patlamada ölen saldırganın ek olarak ikinci bir saldırgan olduğunu haberleri yalanladı. şüpheli intihar bombacısı fotoğraf saldırganın halkın kimliğini vermedi kim, dün polis tarafından basıldı.

Uluslararası toplum Taksim saldırıları kınadı

çeşitli yabancı ülkelerin liderleri, yaklaşık yarısı yaralı, polis memurları vardı 32 kişi, sol Taksim'de Cumartesi günkü intihar saldırısında kınayan mesajlar serbest edilmiş.

Uluslararası tepkiler saldırıyı kınadı şiddetle o Buzek söyledi Jerzy devam etmek pour üzerinde Cumhurbaşkanı Meclis intihar Avrupa saldırı olarak. "İstanbul'un merkezi bir savaş arenası değildir. Terörizm toplumun demokratik değerlere ve asla hakim karşısında demokratik "Buzek iddia etti. O siyasi veya dini belirtilen mücadele kendi içinde Türkiye her zaman arkasında Avrupa buna karşı mı terörizm, ayrılıkçı,. Arap Birliği başkanı, Amr Musa, kabul edilemez bu olduğunu söyleyerek kınadı saldırı. "Bu gibi eylemler başarısızlık olacaktır sona mahkum olmak her zaman ve neden hiç de sunacaktır," Mısır devlet televizyonu sözlerinde Moussa dedi. Devletler Pazar Birleşik da saldırıyı kınadı. "Bu şok edici bir suçtur Amerika Birleşik Devletleri halkının arkadaşlar bizim dayanışma standında, Türkiye'nin insan," Hillary Clinton, Dışişleri ABD Dışişleri tablosu yazılı söyledi bir. O da. Söyledi hızlı getirilen bu suçun failleri görmek için Washington'un umduğu adalet Ankara'ya destek ve teklif onun yardım ve hazır duruyordu İstanbul Today's Zaman

Hiçbir örgüt henüz saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) yanı sıra diğer grupların hepsi geçmişte İstanbul'da bomba yola çıktık. Gözlemciler Pazar PKK tarafından açıklanan tek taraflı ateşkesin son günü olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu arada, Fırat Haber Ajansı, PKK'nın sözcüsü, örgüt saldırının sorumluluğunu reddederek dün bildirdi. Fırat da PKK Türkiye'nin bir genel seçim yapacak 2011 yazında kadar tek taraflı ateşkes verdiğini bildirdi.

Ancak, saldırının PKK içinde bir grup iş olabilir iddia hala vardır. Türkiye'nin batısındaki Reuters'e verdiği demeçte, yüksek rütbeli bir güvenlik görevlisi "saldırı ve şimdiye kadar soruşturma yapılan ilerleme kullanılan teknikler PKK saldırısı, sorumlu olduğu yüzde 90 olasılık gösterir".

Subay, araştırmacılar saldırının solcuların işti küçük bir şans olduğunu inandığını belirtti, ancak "El Kaide ve diğer örgütler tarafından dışındadır." PKK hemen kabul etmedi ya da sorumluluğu reddederler. Ahmet Deniz, kuzey Irak'ta konuşlanmış PKK önderliği içinde üst düzey yetkilisi, bombalama için grup bağlama haberler üzerinde yorum yapmayı reddetti.

Patlamanın da solcu bir militan grubun 16 üye tutuklamalar ile çakıştı, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi / 2001 yılında iki kişinin hayatını kaybettiği Taksim Meydanı yakınındaki bir intihar saldırısı yer aldı Cephesi (DHKP / C),. Kare, restoranlar, mağazalar ve oteller ile çevrili önemli bir turistik ve ulaşım ağı ve İstanbul'un kalbinde yer almaktadır. Bu Türk Cumhuriyeti'nin kurulması anısına 1928 yılında inşa edilmiş Cumhuriyet Anıtı, evler. saldırı am 10:40 civarında, günün erken saatlerinde gerçekleştirildiği gerçeği, ölüm ve yaralanmalara daha fazla engel olduğu düşünülmektedir. Pazar günkü saldırı üçüncü intihar bombalı saldırı polis hedefleyen son 11 yıl içinde Taksim sahnelendi. 1999 yılında bu tür bir saldırı ve 10 polis memuru yaralandı, 2001 yılında bir intihar bombacısı iki polis yaralandı 20 kişi öldü.

El Kaide intihar bombacıları 62 kişi yaralandı Yüzlerce ölü Kasım 2003 yılında İstanbul'da bir dizi saldırı gerçekleştirdi. Birkaç İslamcı militanlar geçen ay tutuklanmıştı. Ancak yetkililer bir İslamcı rol olasılığını küçümsedi. "Polis, PKK ve DHKP / C üzerinde duruluyor," Şamil Tayyar, Star gazetesindeki bir köşe yazarı "dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saldırı hakkında ulusal öfke ifade, şöyle dedi: "Bugün teröre karşı güçlü protesto günüdür."

Genelkurmay da dün yaptığı açıklamada saldırı çarptı. "Biz şiddetle masum sivilleri hedef iğrenç saldırının failleri kınıyoruz. Saldırı bir kez daha terörün kanlı yüzünü gösterdi. Kimse bu olayı terörizme karşı mücadelede bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirecek olacağı şüphesi olmasın "ifadesi yer aldı.

B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |
B26 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.