19 Ağustos 2010 Perşembe

MEKSİKA VE TÜRKİYE'NİN EKONOMİK BAĞLARI GÜÇLENİYOR.

coğrafi uzaklık olmasına rağmen, Türkiye ve Meksika yükselen ekonomilerin bağları güçlendirmek için, özellikle ekonomik fırsatlar, göç üzerinde işbirliği üzerinde çalışıyorlar, Meksika Dışişleri Bakanı göre terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele.

"Türkiye'nin uluslararası alanda giderek artan bir varlığı vardır. Bu gerçekten önemli bir ülke, önemli bir ekonomi olarak, "Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinoza röportajda Cuma Hürriyet Daily News ve Ekonomik Gözden söyledi oynamak denir rol üstlenerek's.

2009 yılında Meksika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir ziyaretin ardından, iki ülkenin bir çerçeve üzerinde ikili ilişkileri ilerletme çalışmaya başladım. Espinoza, Cuma Ankara ziyareti üzerinde, bilim, kültür, sanat, medya, gençlik ve spor eğitimi işbirliği kolaylaştıracak bir işbirliği programı ve bir anlaşma imzaladı.

Dışişleri Bakanı dış dünya ile temas ilişkin stand ve çok açık büyük ülkelerin gelişmekte olarak Meksika ve Türkiye arasındaki benzerlikler dikkat çekti.

Bu Meksika Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini takip ediyordu dikkat çeken, o, "Biz çok uyum içinde ve ülkenin kurumlarının güçlendirilmesi inanıyorum" dedi.

Espinoza ülkesinin niyetini birlikte ortak girişimler ve projeler için arama gelip iki tarafın iş çevreleri için daha fazla fırsatlar sağlamak olduğunu söyledi.

"Onlar bazı ortak çaba Meksika'da büyük bir varlık olması yapabilir," dedi, ki Türk şirketlerinin genel olarak Latin Amerika'da diğer şirketlerin yanı sıra Karayip olarak geliştirebileceğiniz sözlerine ekledi.

"Biz çifte vergilendirme ve yatırım ortamının korunmasına ilişkin bir anlaşma üzerinde anlaşmaya son halini vermek için umut kısa bir süre içinde" dedi.

Türkiye ve Meksika da adımlar terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele güçlendirme almaya karar verdiler.

"Türkiye ve Meksika içten, biz uluslararası suç örgütleri faaliyet farklı yönleri ile yapmak zorunda organize suçla mücadele konusunda çok geniş bir çerçeve var aynı zamanda yasal çerçeveler var," dedi, göçmen ve silah kaçakçılığı gösteren dedi.

"Biz ne istiyoruz bu alanda çok yakından birlikte bilgi alışverişinde deneyimlerini çalışan bizim makamları elde etmek ve aynı zamanda döviz istihbarat bilgilerinin olduğunu," dedi.

Türkiye Arizona eyaleti içinde göçmenlik yasası üzerinde Meksika endişeleri desteklemiştir. Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, söz konusu yasanın yabancı düşmanlığı tetikleyebilirdi dile getirdi ve Türkiye'nin hukuk Espinoza ile ortak basın toplantısında Meksika aynı fikri paylaştığını belirtti.

"Biz sipariş halkımızın dünyanın farklı yerlerinde bizim] diasporalar [ile ilgili sorumlu arasındaki işbirliği için bir mutabakat anlaşması imzaladılar. Türkiye ve Meksika arasında bir benzerlik var, "Espinoza Daily News söyledi.

"Sen vatandaşlarının yurtdışında yaşayan bir sürü var. Bu Meksika için geçerli. Biz sırayla yurtdışında yaşayan iken ve ailelerine destek ihtiyaçlarını desteklemek için onlara doğru çok özel bir politikası var. Biz bu alanda tecrübelerimizi değişim istiyor ve biz birlikte yapabiliriz görmek, "Espinoza dedi.

Meksika İklim Birleşmiş Milletler Çerçeve Sözleşmesi 16 oturum Konferans ev sahipliği yapacak Değiştir veya UNFCCC, Cancun Kasım ayında.

"Çok Türkiye'nin Meksika ev sahibi ve iklim değişikliği konferansı başkanı olarak görev desteklemeye hazır olduğunu duymak mutlu olduğunu," Meksika Dışişleri Bakanı söyledi.

"Türkiye önemli bir aktör bu müzakereler ise," dedi. "Türkiye'nin çok aktif bir katılımcı olmak için bir dürtü sağlamak için bir müzakere, en kısa zamanda en somut müzakerelerin sahip olmaya devam umuyoruz."

Espinoza konferans için Meksika hedefi açıkladı, "Biz ne Cancun ilk kez bize hemen sipariş içerdiği farklı ülkeler için yükümlülüklerini yerine getirmek için önlemleri uygulamaya izin kararlar alabilir bir çerçeve olacağını elde edebilirsiniz kongre. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.