12 Ağustos 2010 Perşembe

HSYK ATAMA LİSTESİ AÇIKLANMASINDA UFUKTA KRİZ GÖRÜNÜYOR.

HSYK atama listesi açıklanır gibi kriz ufukta tezgâh

Tahta geçen hafta müzakerelerinin ilk turu başladı ama bir uzlaşma gelmek için başarısız oldu.

Dünkü toplantı için mekan Dikmen Hakimevi, hakim ve savcıların Ankara için bir sosyal tesis edildi.

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek kurulu kendi çabayı atamalar hakkında en kısa sürede karar vermek için çaba sarf etmelerini söyledi.

birkaç Türk gazete göre, Buna rağmen, site her zaman yakında bir uzlaşma mümkün değildir. HSYK üyeleri bildirildi kez daha savcıların Ergenekon, toplumda bir darbe yolunu açmak amacıyla kaos kışkırtmak için çalışan suçlanıyor gizli bir suç şebekesi devam eden soruşturma nezaret kaldırmaya çalışıyorsunuz.

Randevu listesinin onayını gecikmesi hakim ve savcılar üzerinde olumsuz etkileri vardır. Onlar herhangi bir planları önümüzdeki yıl belirsizlik nedeniyle ilgili yapamazsınız hangi atanacakları il hakkında. Hatta okula çocuklarını kayıt değil, örneğin. Hakim ve savcıların atama listesini en kısa sürede sonuçlandırılacaktır umuyor yüzden.

yıllık yargı randevu listesinin son hali üzerinde HSYK's düşünmenin çok tartışmalı geçen yıl kutlandı. O hakim ve savcılar, Türkiye'nin en iyi ceza davaları yapma kaldırılması önerilen sonra HSYK üyesi Ali Suat Ertosun çıkmaza için görüşmeler getirdi. Ertosun bu hakim ve savcıların Ergenekon davası dahil - ki askeri personel, işadamları ve gazetecilerin onlarca halen yargılanıyor - görevlerinden kaldırılması gerektiğini savundu.

Ayrıca savcıların Kürt Demokratik Konfederasyonu (KCK) içine prob yapma kaldırma çağrısında bulundu - Terörist Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) kentsel kol - ve Albay Cemal Temizöz, öldürülmesi olumsuz yönde etkilediği hapis Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda jandarma tarafından yüzlerce sivilin.

Adalet Bakanlığı ise, şiddetle bu talepleri ve hakim ve savcıların aksine görevde kaldı.

Orada korkuları kurulu bir bataklık içine tekrar yeni bir girişim Ergenekon savcıları kurtulmak nedeniyle bu yılki görüşmeler sürücü edeceğiz.

Cihaner üzerindeki belirsizlik

Randevu listesi bildirildi Yalova, Antalya, Marmaris ve Tekirdağ'da mahkemelerde yeni başkanı yargıç içerir. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ofisi de Yargıtay üyesi olarak Hüseyin Boyrazoğlu ve son seçimden sonra yeni bir top savcı bekliyor.

Bu HSYK Ankara'ya Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner atamayı planladığını öne sürülmüştür. plan başarısız olursa, savcı bildirildi Bursa'ya atanır.

Cihaner daha ona karşı devam eden iki olgu tanınır. Diye Şubat Ergenekon üyelik için tutuklandı. Bir şüpheli askeri komplo katkı iktidar zayıflatmak suçlanıyor Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti).

Cihaner hapisten Haziran ayında tartışmalı bir Yargıtay kararından sonra serbest bırakıldı.

Savcı güç ve belgelerin tahrif kötüye o yürütülen bir soruşturma sırasında suçlandı ancak 11. Odası Yargıtay of tartışmalı bir iktidar tarafından temize oldu.

Ayrıca bu HSYK yeni bir konuma Osman Kaçmaz Sincan 1 Ağır Ceza Mahkemesi hakimi atamayı planladığını iddia vardır. 2009 yılında Adalet Bakanlığı Kaçmaz ile barodan kovulma tartışmalı kararlar geri 2008 uzanan bir dizi nedeniyle talep etti. May 2009 yılında Kaçmaz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, on yıl-eski dolandırıcılık davasında şey vatana ihanet dışında bir başkan yargılanıyor anayasal kısıtlamalar rağmen yargılanmaları gerektiğini söyledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.