12 Ağustos 2010 Perşembe

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ MAHKEMELERİN ÇELİŞKİLİ KARARLARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ DEDİ.

Yardımcısı premier o Sledgehammer üzerinde çelişkili kararları pişmanlıklar diyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç şüpheliler karşı çelişkili mahkeme kararlarının bir davanın parçası olarak sözde bir darbe planı karşı çalıştı Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı denilen üzücü açıkladı.

O 102 Sledgehammer zanlılarını askeri tüm üyeleri karşı bir tutuklama emri ile son iptali için İstanbul mahkeme tarafından atıfta bulundu. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Temmuz şüpheliler karşı bir tutuklama emri çıkardı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ancak, garanti iptal.

Şüpheliler Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti görevden almak için çalışıyoruz suçlanıyorlar. Sledgehammer komplo planları İstanbul'da büyük camilerin bomba ve bir Türk jet vurmaya içerir. saldırılara karşı bir halk huzursuzluk askeri devralma içinde arsa göre neden olur.

102 şüpheli hakkında "Farklı mahkeme kararları üzücü vardır. Bir yargıç tatile gitmeye böylece başka bir hakim tarafından yerine zorlanmıştır. Yeni yargıç tutuklama emri iptal etmeye karar verir, "Arınç NTV canlı bir TV programına dün söyledi. tutuklama emrinin iptali İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargıç tarafından beklenmedik bir hareketin sonucudur. Mahkeme Bülent Akasma liderliğindeki yargıçlardan oluşan bir grup emri karşı zanlıların avukatları tarafından itiraz incelemek gerekiyordu. Ancak, beklenmedik bir hareket, Akasma yaz tatili ve gönderildiği - geçici yerini - bir başka yargıç tarafından. Yeni yargıç emri iptal emretti.

Başbakan yardımcısı da gazeteci Tuncay Özkan, halen terör örgütü üyeliği suçundan hapiste ile sempati ifade etti. Arınç yetkililer Özkan's şikayetlerine kulak vermek gerektiğini söyledi.

Gazeteci son zamanlarda Sledgehammer karşı tutuklama emirlerini iptal aleyhinde konuştu şüphelenir. diğerleri serbest kalmasına izin iken Özkan, şüpheli bir grup göre mağdur edilmiştir. Gazeteci Eylül 2008'de Ergenekon davası kapsamında tutuklandı. Gazeteci de onun uzun hapis kamuoyunun dikkatini çekmek için açlık grevine başlayacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.