21 Ağustos 2010 Cumartesi

İFTAR ÇADIRLARI AMERİKA YA KADAR UZANDI.

Joy iftar çadırlarının Atlantik'in diğer tarafında ulaşır


Türk-Amerikalılar iftar iftar çadırında Türk Kültür Merkezi West Haven kentinde, Connecticut, sadece 1500 Müslümanların ikamet tarafından düzenlenen akşam yemeği var. Uzun Türkiye'de Ramazan kutsal Müslüman ayın bir elyaf olan iftar iftar çadırları, şimdi Atlantik ötesinde çadır Connecticut eyaletindeki Türk Kültür Merkezi tarafından Amerikan komşulardan dikkat çeken kurulmuş kendi yollarını yaptık .


İftar çadırları geçmiş artık Türkler küçük bir azınlık teşkil yerlerde kurulacak başlamışlardır alanlarda öncelikle Türklerin yaşadığı sınırlı, ama be var.

John M. Picard, West Haven kentinde belediye başkanı, 1500 Müslümanlar Türk kökenli nüfusu ile, o şehirde iftar çadırı destekler, onun West Haven Türklerin varlığından habersiz 2007 yılına kadar olduğunu belirterek söylüyor zaman Türkler ilk çadırlarını kurmak istedi.

Gördüğünü herkes birlikte bir iftar yemeği için ne olursa olsun uyrukluk veya din bakımından olağanüstü bir şeydi gel dedi ve onu çok West Haven kurulan çadırlarda her gün iftar de iftar var 400 kişi happy.Around yaptı. yemekleri konukları, bir çorba ile başlamak ve bir tatlı ile biten tam bir menü servis edilmektedir. Çocuklar aynı zamanda dondurma servisi yapılmaktadır.


Türkler West Haven bir iftar çadırı, Connecticut onların hızlı bölünürler.

Connecticut Türk Kültür Merkezi, Nebi Demirsoy olarak üst düzey yöneticisi olduğu iftar çadırları kurulması Ramazan geleneği olduğunu sözlerine ekledi: "Müslümanlar West Haven 20 yıl yaşamış, ancak kaydetti böyle bir etkinliğe katılmış değilim. biz teşekkür birçok mektuplar alıyoruz Her gün. İyi arkadaşlıklar iftar kurulmuş bulunmaktadır. Belediye normal faaliyetler Green Park düzenlenen ancak ücretler bizden bile bir kuruş talep etmemiştir. Elektrik ve temizlik ücretsiz verilmektedir. Biz çadır kurmak ve gıda dağıtmak. Belediye başkanı burada dün vardı ve burada yine bugün. "

Amerikalı çift John ve Carole Conroy, onlar öğrendim "dedi bir havacı ile iftar çadırları ile ilgili. Carole Conroy o Türkiye'ye ama olmamıştı oğlu Dubai'de yaşayan ve o Türk mutfağı hakkında onlara olduğunu belirtti. O ve kocası Polonyalı olan İskoç olan ve her ikisi de İslam kültürü ile ilgilenen söyledi. harika bir fikir iftar çadırı Calling, o başka bir olay olsaydı, insanlar ayrı ayrı yemek istiyorsunuz ama burada herkes yan ve içerek sohbet tarafında oturuyor "dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.