21 Ağustos 2010 Cumartesi

ERDOĞAN ORGENERAL BERK İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

Saldıray Berk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, ayrıca soruşturmasına yüksek profilli şüpheli hakkında suç şikayette bulunuyor darbe, hakaret bir devlet memuru "suçladığı" ve örgüt Ergenekon komplo kişisel haklarını ihlal "ağır hakaret." Orgeneral Berk, şu anda Ergenekon üyesi olmakla suçlanıyor standları, Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantısı düzenlenen Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) başkanı atandı 1-4 Ağustos seçin.

haberlere dün göre, Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin, bir konuşma Berk atıfta Ankara savcılığı dilekçe 2008 yılında Erzincan's Kemaliye ilçesinde Başbağlar köyüne yaptığı ziyaret sırasında verdi. Erdoğan ona konuşma ve iddia Berk izleyicileri söyledi sırasında insulting, "Eğer başbakan biliyor musunuz kullanarak ülkeyi sattı Berk suçladı?"

Raporlar ayrıca şikayet Ankara Savcılığının bu yılki YAS toplantısından önce açılmıştı söyledi. net değildi tarih şikayette rağmen, raporlar bu Kemaliye Savcılığı, bu 4 Ağustos varılan iletilir doğruladı. Kemaliye savcı Ramazan Temel dün soruşturma henüz tamamlanmamıştır söyledi. Dedi ki: "Biz Başbağlar köyü sakinlerinin ifadelerine duydum. Orgeneral Berk o da duymak gerek iki tanık olduğunu söylüyor. Ben de bu iki tanık dinledikten sonra 15 gün veya bir ay içinde iddianameyi tamamlamak için mümkün olacağını düşünüyorum. "

Berk ilk kez ifade verdi

Orgeneral Berk de Erzincan Savcılığının için ifade verdi. Berk karşı iddialar ileri köy yerleşik Necati Aydoğdu, tarafından konmuştur kime Berk iddia edilen, "Eğer başbakan ülkeyi sattı biliyor musun?" Dedi ki Aydoğdu Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti için oy verdiğini bulmaya sonra ).

Bir sessiz veda

Bu arada, Orgeneral Berk, EDOK bu yılki yaz YAS toplantısında atandı, 13 Ağustos Erzincan veda sessizce üzerine bekçi töreninde bir düşük profil değiştirmek ilinde düzenlenen "dedi. Bir tek sivil törenine davet edildi. Berk Gen Yalçın Ataman, general rütbesine kadar yükselmiş YAS toplantısı sırasında ile değiştirildi. Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay başkanı atandı de törene katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.