6 Ağustos 2010 Cuma

HASAN IĞSIZ'A TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI ŞÜPHESİYLE KARŞI ÇIKILDI

Giden 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, kimin randevu kara kuvvetleri komutanlığı için yeni hükümetin terör örgütü ile bağlantı şüphesi nedeniyle karşı çıktı, kentte üç Hıristiyan misyonerlerin vahşi cinayet elebaşı barınma suçlandığını Malatya.
Nisan 2007 Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Alman uyruklu Tilman Geske ise sandalye için, işkence bağlı ve boğazlarını yarık öncesi Zirve Yayınevi olarak Malatya'da bıçakladı. Yayınevinde onlar basılmış İncil ve Hıristiyan dini edebiyat çalıştı. Dokuz erkek cinayetle suçlanan edilmiş ve yedi tanesi hapiste bulunmaktadır.

Bir dilekçe cinayeti davasının dokuz avukatları tarafından yayımlandı ki Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Kafes Operasyonu Eylem Planı ile vaka - şüpheli deniz kuvvetleri komutanlığı plan, Türkiye'nin Müslüman olmayan toplulukların hedefleme - birleştirme ve karşı çarpıcı suçlamalar içeren talep Orgeneral Iğsız. O cinayet elebaşı korumak suçlanıyor.

İstanbul Savcılığı Ergenekon içine vaka - gizli bir terör örgütünün hükümeti devirmek için planlamakla suçlanan nezaret - vardı, daha önce bu mahkeme araştırmak Malatya cinayeti zanlıları ve Ergenekon arasındaki bağlantıları İstanbul Ergenekon davasının duruşmasına talep şüphelenir.

Malatya misyoner cinayetleri ilk Askeri bağlantıları iki yıl önce su yüzüne. Mayıs 2008, bir mektup bireysel Ali Arslan olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tespit gönderdiği yılında ki Emre Günaydın, bir cinayet kilit şüpheliler, Malatya İl Jandarma Tugay Komutanı Albay Mehmet Ülger tarafından tahrik olduğunu iddia etti. Mektupta, Albay Ülger Günaydın ile Ruhi Abat, Malatya Üniversitesi ilahiyat bölümünde öğretim görevlisi ve Halil İşler, İnönü Üniversitesi'nde bir jandarma karakoluna komutan vasıtasıyla tebliğ iddia etti. Daha sonra, Sgt. Mehmet Çolak Albay Ülger ile Günaydın arasında temas kurma sorumluluğunu üstlendi.

Kolordu Komutanlığı ciddi iddialar nedeniyle 2 ordu mensuplarının yönelik olarak 2008 yılında mahkeme soruşturma izni istedi. Ancak, izin askeri tarafından verildi.

dilekçe avukatlar olarak bu Arslan gelen mektup subaylar cinayetler oynadığı rolü kanıtladı vurguladı. Avukatlar ayrıca Iğsız, daha sonra 2 Kolordu komutanı Malatya merkezli olarak, orijinal ve subayların cinayet araştırıldı değildi karıştığı olmadığı gerekçesiyle mektup yok belirtti. "Beri böyle bir soruşturma yapılmamış, biz bunların askeri tarafından korunan Sonuç olarak," diyorlar.

Iğsız ifade vermeye çağrıldı Ergenekon soruşturması kapsamında Pazartesi günü olarak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.