9 Ağustos 2010 Pazartesi

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE SEYREDECEK.

Hava Türkiye genelinde mevsim norm yukarıda kalacak
Sıcaklıklar ülke genelinde mevsim norm bu hafta yukarıda 6-8 derece, güney, doğu ve orta bölgelerde özellikle edilecektir. AA Fotoğraf
sıcaklıklarda bazı bölgelerde 1 veya 2 derece bu hafta düşmesi bekleniyor olsa da mevsimlik normlarına daha sıcak, Türk Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü veya DMI, Radikal gazetesi için Pazartesi rapor doğrultusunda olacak.

Mehmet Çağlar, DMI genel direktörü sıcaklıklar ülke genelinde mevsimsel norm bu hafta yukarıda 6-8 derece güney, doğu ve santral alanlarda özellikle olacağını söyledi.

Sıcaklıklar Orta Anadolu'da bir kayıt haftasonu yüksek cıva Ankara'da 40,4 dereceye ulaştı olarak ulaştı. Bir önceki rekor 1987, sıcaklık 39 derece ölçüldü oldu.

Ancak Pazartesi günü, İstanbul yine şehirde Salı beklenen yağmur vardı. Yağışlı hava batı Ege ve Doğu Karadeniz bölgeleri içine Salı günü azalan etkisi bir alanda hareket etmesi bekleniyor.

Pazartesi günü İstanbul'da yağışlı hava rağmen, sıcaklığın yaklaşık 30 veya 32 santigrat derece ve 39 derece santigrat gibi şehrin yüksek nem nedeniyle hissettim kaldı. Uzmanlar, sıcak havalarda dikkatli önümüzdeki iki hafta boyunca İstanbul'da ikamet uyardı, haber sitesi NTV Pazartesi bildirildi. Sıcaklık 42 ve 44 arasında Celsius Antalya'da Pazartesi, deniz suyu sıcaklığı 29 derece idi tarihinde derece hissettim.

Salı günü Beklenen sıcaklıklar: İstanbul 33 derece; Ankara ve İzmir Ege ili 36 derece; Diyarbakır'ın güneydoğu ilinin 40 derece; Rize Karadeniz ili 33 derece.

Çarşamba günü, yağmur doğu Karadeniz bölgesinde devam ve beklenmektedir Türkiye'nin doğusunda Cuma yanı bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.