9 Ağustos 2010 Pazartesi

TÜRKİYE'NİN GLOBAL KÜLTÜRÜNDE DIŞA AÇILMA POLİTİKASI

Türk bayrağı Londra'daki Big Ben üzerinden bu fotoğraf montaj resmedilmiştir uçmaz. Ama yeni bir kültür merkezi şehir, birçok yurtdışında planlanan açık olarak ayarlanır. AFP foto
Bir enstitü bir 13. yüzyıl Türk şairi ve Sufi mistik Londra'da kökleri aşağı ayarı olacak sonra bir çaba, Türkiye'nin kültürel etkisinin eşdeğer kapsamı ile dış politika derinlemesine büyüyen maç bir parçası olarak adlandırılmıştır.

"Bizden önce, başka hiçbir örgüt yurtdışında Türk kültürünü teşvik edildi. British Council ile 70 yıl Türkiye'de kutluyor ederken sadece iki yaşında olan, "Profesör Ali Fuat Bilkan, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı, bir röportajda, Cuma Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi.

Bilkan o British Council, Almanya'nın Goethe Enstitüsü ve İspanyol Cervantes Enstitüsü, tüm bunların başarıyla ülkelerinin dil, kültür, terfi sahip bir Türkçe versiyonu olacak onun enstitü umduğunu söyledi sanat ve tarih yurtdışında.

"Bu artık mümkün diplomasi yürütmek için sadece resmi kalıpları içinde dışişleri bakanı başkanlığında] [. Kamu diplomasisi Türk tank TASAM Pazartesi günü Daily News söyledi düşünmek Türkiye'nin değişen yabancılara görüntü, "Muharrem Hilmi sunmak gereklidir.



Türk kültürü hakkında daha fazlası
UNESCO site olarak İstanbul'un kaderi hala belirsizliğini koruyor

"Bugünkü Türkiye 1980 ya da 1990'larda bir değildir. Orada girişimleri yurtdışında Türkiye'nin yeni bir resim çizmek için, "Hilmi dedi. "Resmi ve özel kuruluşların önemli bir boşluğu doldurabilir."

Son yıllarda, Türkiye'nin bir girişim "dış politikada stratejik derinlik yaratmak için bir parçası olarak bölgedeki diplomatik çabalarını genişletti, hamle ulusal havayolu Türk Hava Yolları, ya da THY tarafından ve Türk Radyo ve Televizyon uçuş ağını genişletmek yansıtılmış Corporation veya TRT, kendi yayın genişleyen Türkler Türkiye'nin dışında yaşayan ulaşabilirsiniz.

"Biz değil ama kültürel bir organizasyon siyasi. Ancak, göz yurtdışında merkezleri açılması, Türkiye'nin stratejik öncelikleri alıyor, "Bilkan Daily News söyledi.

Türkiye, Kasım ayında Londra'da, Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün planlanan gezi ile işaretlenmiş olacak bir olay Yunus Emre Enstitüsü ofisi resmi açılışı, benzer girişimlerin arkasından Saraybosna'da merkezleri açmaya geldiğinde, Bosna, Tiran, Arnavutluk ; Berlin ve Köln, Almanya; Üsküp, Makedonya ve Astana, Kazakistan.

Yunus Emre Enstitüsü Moskova ve Şam, Ankara'nın siyasi çabaların politika komşuları "ile" sıfır problem parçası olarak Rusya ve Suriye ile daha yakın ilişkiler geliştirmeye paralel olarak önümüzdeki aylarda merkezleri açmayı planlıyor.

"Biz Ruslar proje hakkında konuşurken ve biz Şam'da bizim büyükelçilik tarafından 500 başvuru sahiplerinin Türk dili dersleri almak için bekleyen bilgi verildi," Bilkan dedi. "Türkiye artık bağlı belli bir yönde etmektir. Biz İngiltere ama aynı zamanda Rusya ve Suriye ile ittifak kurulması ile iyi ilişkiler geliştiriyor. Türkiye kendi alternatifler yaratıyor. "

enstitü açma fikri 2000'lerin Gül dışişleri bakanı olarak görev yapıyordu dayanıyor. sivil toplum kuruluşları ve işletmeler tarafından desteklenen, enstitü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin dış politikasının mimarı, mütevelli onun gemide ve denetim kurulu üzerinde muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP üyesi var.

iktidar gücü olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP, enstitü yönetim kontrolünün ücretsiz döneminde kurulmuş olmasına rağmen, Bilkan, bunun için katkıda bulunurken diğer ülkelerde Türkçe dil kursları için talebi karşılamak amacı açıklayan dedi akademik bölümler Türkoloji uzmanlaşmış kurulması ve yeni Türkologlar eğitim.

Türkiye'de 'Güçlü ilgi UK'

Protokolü 27 Temmuz Yunus Emre Enstitüsü ve British Council arasında İngiliz hükümeti desteğini aldıktan sonra imzalanan Londra merkezi açmak için. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk geçen ay Türkiye'ye bir dönüm noktası ziyarette yaptığı İngiliz meslektaşı David Cameron, için fikir iletilecektir. Merkez Türk-İngiliz ilişkilerinde yeni bir "altın çağ" en son meyvesi olarak görülüyor.

"Biliyoruz orada büyüyen dünya profili nedeniyle İngiltere'de Türkiye'de de yoğun ilgi şimdi hem ekonomik hem de siyasi açıdan," British Council Türkiye Direktörü Jeff Streeter, Daily News söyledi.

"Bu da doğrudur ki, İngiltere'de Türkiye halkına anlayışı gelişmiş olması gerekiyor. İnsanlar Türkiye'nin çeşitliliğinin farkında değildir; modern ve antik kültürü dünyanın sunduğu yanı sıra o, hem de olması gerektiği bilinmiyor anlaşılmıştır değil, "Streeter dedi. "Bu nedenle, bu, sanırım, gerçek bir fırsat Türkiye'de bu anlayış artırmak için."

Yunus Emre Enstitüsü sadece yabancı ülkelerde Türk dil kursları vermeyecektir Türkiye'de de yabancı öğrencilere ev sahipliği burs.

"Biz Osmanlı tarihi ve Bursa'da kültür, Mevlana hakkında Konya'da onlara söyleyeceğim, Ankara'da Anıtkabir'i de Cumhuriyet tarihinin ve İstanbul'da kültür," Bilkan dedi. "Amaç, kültürünü canlı tutmak için de artırırken, kültürlerarası diyalog ve değişim."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.