9 Ağustos 2010 Pazartesi

YUNANLARIN GREV İKİLEMİ

Yunan ikilem: veya grev kurban etmek için mi?
Son yıllarda, grev ve yaygın politik protestolar neredeyse Yunanistan'ın ulusal spor haline gelmiştir. Ancak ülkenin en kötü mali krizinde ve tepki büyük grevler sonra, Yunanistan'ın grev kültürü devam edecek ya da sendikalar ve çıkar grupları toplumun geri kalanı ile acı hap paylaşmayı kabul eğer göreceğiz



AP foto
bir ilişki Bazen sonunda toplumlarda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Sadece zaman gösterecek eğer Yunanistan'da geçen hafta kriz kapılmış milletin siyasi protesto bu tür kamu kınama yol açacaktır sona eren kamyon sürücüleri tarafından felce uğratan grev.

Son birkaç on yıl içinde, politik protestolar ve grevler neredeyse Yunanistan'ın milli spor haline geldi. Graffiti sloganlar fotia tis trapezes "gibi anarşist gruplar tarafından duvarlara bina" (bankalar yanık), Türkiye'de hiç görülmemiş olan, koyun ne de diğer birçok Avrupa ülkesinde.

siyasi rejectionism Bu tür kökleri 1960'ların sonları ve 1970'lerin başında, Yunanistan ABD destekli cunta hükümetleri tarafından idare edildi gidin. Sonuç olarak, göstericiler ve grevci, Atina hükümetine karşı çeşitli gerekçelerle, genellikle derin bir nefret ve Amerika Birleşik Devletleri güvensizlik içinde birleştirilmiştir protesto etti.

geçen yılın sonlarında bu yana, Yunanistan tarihinin radikal tasarruf tedbirleri almaya - anlamlı kesim ücretleri de dahil olmak üzere Yorgo Papandreu'nun Sosyalist hükümeti zorla en kötü kamu borç kriz, kamu harcamaları mücadele ve vergi yükselterek muzdarip olmuştur - karşılığında 110 milyar Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu tarafından euro kurtarma.

Bu tür önlemlere Kamu tepki genellikle olumsuz olmuştur: Bir genel grev ve şiddetli protestolar hemen hemen tüm büyük şehirlerde Yunanistan genelinde Mayıs ayında, sık sık ekşi dönüm yapıldı. Zaman Yunanlıların yüz binlerce Atina'nın sokaklar, şüpheli bir anarşist grubu 5 Mayıs yürüyordu verdiği sözü tuttu ve bir banka şubesi yangın bombaları attı. Iki kadın, biri hamile ve bir erkek Boğulma çıkan zehirli gazlar öldü.

Bazı analistler bu üç kişi 5 Mayıs gösteri erken bir aşamasında öldürülen olmamıştı tavsiye ettiler, protestocular, belki çatışmalar için çok daha yüksek ölüm bilançosu ile önde gelen Yunan parlamentosu baskın olabilir.

Papandreu bir "canice hareket olarak," ama olayların 6 Mayıs planlanan kemer sıkma önlemleri desteklediğini milletvekilleri engel olmadı banka yanan nitelendirdi.

Kamyon sürücüleri grevi

5 Mayıs, yeni genel grev yana, ama yerini almıştır sporadik sektöre dayalı bir grev sayısı yapılmıştır. Bunların en kötüsü ise, Yunan kamyon sürücüleri binlerce hükümetin planları kısıtlayıcı yük sektöre açmak protesto geç Temmuz ve Ağustos ayı başlarında arasında bir hafta süreyle greve gitti.

Yunanistan'ın kazançlı turizm sektörü ve tarımsal işletmeler kötü, benzin ile neredeyse hiçbir yerde bulunmaz vuruldu. Turizm, 1 milyon kişi doğrudan veya dolaylı olarak istihdam Yunanistan'ın ulusal üretiminin beşte biri üretir.

Grevci aşağı ancak hükümetin polis eşliğinde protestolar ve bütünleme hastane, elektrik santralleri ve ana şehirlerde benzin istasyonları bypass askeri araçlar ve özel kamyonlar gönderdi destek verdi.

Bazı Yunanlılar için, kamyon sürücülerinin grevi çok fazlaydı.

"Yunanistan Ne yazık ki, orada ekonomik krizler ve diğer zorluklara karşısında henüz genel kamu dayanışma, çok küçük sektörlerde, bu durumda kamyoncu, sadece sınırlı yararları hakkında, büyük resmi ve iyi dinlenme olma unutarak bakımı ülkenin, "Manolis Vassiliades, bir otel çalışanı söyledi.

"Bu grev bizim çok yüksek ama maliyeti vardır kamyoncu kaygı hakkında o görünmüyor" dedi. iyi off eğer ülkenin geri kalanı kötü başarısız olamaz, çünkü "Bu uzun vadede kendi kendini yıkıcı politika vardır."

Kamyoncu, sadece kendi ekonomik çıkarlarını korumaya çalışmaktadırlar haklarını kullanılan söyleyerek katılmıyorum.

geleceğe bak

grev taze dalgaları sendikaların ve çıkar gruplarının toplumun geri kalanı ile acı hap paylaşmak için kabul ediyorum ekonomi veya tehdit durumunda kamyon sürücüleri 'grev sonrasında, bu belli değildir.

Zaten önümüzdeki sorun bazı işaretler vardır. devlet güç şirkette işçi planları kısmen şirketi özelleştirme üzerinde grev tehdit ediyorlar. Sendikalar da aşağı ince planlıyor mücadele ve çaba Yunanistan'ın büyük borç azaltmak için bir parçası olarak demiryolu ağı tasfiye kadar dişli vardır.

Sokaktaki Bazı insanlar da bekliyoruz hükümet tarafından yeni kemer sıkma tedbirleri durumunda sonbahar grev yeni bir dalga. Bu tür saldırıları gerçekten gerçekleşecek Ama net değildir ve onlar eğer, ne ölçüde onlar sakat ekonomisi.

geçen hafta sonlarında ekonomik durumu araştırdıktan sonra, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu denetçiler Yunanistan hala kamu maliyesi kriz mücadelede geniş bir cephe üzerinde "önemli ilerleme" yapım rağmen önemli sorunlarla karşı karşıyadır "dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı George Papaconstantinou 5 Ağustos, "ilk değerlendirme kesinlikle olumlu olduğunu söyleyerek denetim bulguları memnuniyetle karşıladı, kredinin ikinci ödeme sağlanır." O, AB ve IMF'den bir 9 milyar avroluk kredi ödeme atıfta bulundu fonlar gelecek ay başında nedeniyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.