8 Kasım 2010 Pazartesi

AZINLIK HAKLARI GİBİ HASSA KONULARDA AÇIK VE SERBEST TARTIŞMA ORTAMI OLMASI GEREKMEKTEDİR.

azınlık hakları gibi hassas konularda açık ve serbest tartışma giderek orada olmasına rağmen, basın özgürlüğü ülke hakkında Avrupa Komisyonu'nun yıllık raporunun bir kopyasını avans göre, Türkiye'de hala bir sorun. Raporda endişe diğer alanlar milletvekili dokunulmazlığı, yargı bağımsızlığını, Ergenekon davası ve kültürel hakları vardır


Türkçe anti-terör ve basın kanunları basın özgürlüğünü kısıtlamak için kullanıldı, bir AB raporu diyor.
Basın özgürlüğünün eksikliği Türkiye'ye Avrupa Komisyonu 2010 İlerleme Raporu avans kopyasını göre, köpek Türkiye'ye devam ediyor.

"Açık ve serbest tartışma devam etti ve genişletti. Ancak, kovuşturmalar ve gazeteciler, yazarlar, yayıncılar ve siyasetçilerin şiddet içermeyen görüşlerin ifadesi için bir mahkumiyeti devam etti, "taslak rapor" dedi.

kimin resmi sürümü Salı çıkacak rapor, Avrupa Birliği rutin geliştirmek için Türkiye'nin teşvik etmiştir kaygılar bir dizi listeleri ve askeri yetkililer de dahil olmak üzere siyasiler ve üst düzey yetkililer tarafından gazetecilere karşı açılmış birçok dava vurgulamaktadır.

Belge medyada giderek artan bir açık ve özgür tartışma ve kamu Kürt sorunu, azınlık hakları ve Ermeni meselesi gibi hassas olarak algılanan konular üzerinde olduğunu söyledi. "Türklüğe hakaret" için daha denemek için kullanılmıştır - - İfade özgürlüğünü kısıtlamak için kullanıldı Ancak, raporda 301 ile birlikte anti-terör ve basın yasaları, dedi.


Türkiye ile ilgili 2010 yıllık İlerleme Raporu Özeti
1. medyaya karşı basın ve siyasi saldırıların ülkenin özgürlüğü konusunda endişeler Kaydetti.

2. endişe verici olan, Ergenekon darbe soruşturması bildirildi gazetecilere yönelik başlatılan Davalar.

3. Hazırlanması ve anayasal reformların kabulü muhalefet partileri ve sivil toplum ile uygun danışma yoktu.

4. Kısıtlamalar dillerin siyasi hayatta, eğitimde ve kamu hizmetlerinde Türkçe dışındaki kullanarak kaldırdı gerekmektedir.

5. Devlet okullarında zorunlu din dersleri endişe vardır.

6. uluslararası insan hakları hukukuna riayet Geliştirilmiş, ancak mevzuat ihtiyaçları BM ilkelerine uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

"Ergenekon davasında bildirdin gazetecilere karşı başlatılan vakaların çok sayıda endişe nedenidir. Onlar devam eden bir yargı sürecinin gizlilik ilkesi ihlal için takibat ve denemeler yüz. Bu oto-sansür neden olabilir, "taslak" dedi.

Basın Devamı politik saldırılar

Rapor gazeteciler kritik raporlama devam söyledi rağmen, basın aleyhine bariz politik saldırılar hakkındaki endişelerini dile getirdi.

"Hükümetin kritik Doğan Medya Grubu, karşı 2009 yılında sipariş vergi cezası hakkında dava devam ediyor," taslak rapor "dedi. AB raporunda Türkiye'de de sık sık web sitesi yasakları kaydetti ve bunların kapsamı ve süresi de orantısız olduğunu söyledi.

Rapor, bu doğru yönde atılmış bir adım olduğunu söyleyerek, son anayasa değişiklikleri alkışlıyorum ama siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin yer aldığı danışma süreci öncesinde değildi önlemleri benimseyerek gerçeğini eleştirdi.

"Avrupa standartlarına uygun ve şeffaf ve kapsayıcı bir şekilde doğrultusunda değiştirilen anayasa hükümlerinin uygulanması, anahtar olacak" denildi. "Siyasi reformlar konusunda yavaşlama devam ana siyasi partiler arasındaki çatışmacı siyasi iklim."

Belgede ayrıca Kopenhag siyasi kriterleri ve seçim sisteminde yapılan değişikliklerin olmaması için ilgili kanunlar yalnızca sınırlı sayıda geçiş için TBMM eleştirdi.

parlamenter dokunulmazlık kapsamı daha da raporun yazarları arasında endişe kaldırdı. "Bu çok, ama yolsuzluk durumlarında geniş aynı zamanda yeterince şiddet içermeyen görüşlerin ifadesini korumak değil," rapor kaydetti nasıl Kürt yanlısı Demokratik Toplum Partisi, ya da DTP ve onun halefi birçok üyesi , Barış ve Demokrasi Partisi, ya da BDP, mahkemeye alınmıştı.

raporlama Ergenekon için Gazeteciler karşı karşıya deneme

Aynı derecede rahatsız raporuna göre, devam eden Ergenekon davası oldu.

"Iddia edilen suç örgütü Ergenekon ve diğer birkaç darbe planları içine sonda içine soruşturma Türkiye'nin demokratik kurumlarının düzgün işleyişi ve hukukun üstünlüğüne olan güveni güçlendirmek için bir fırsat kalır. Ancak, bu kapsamda dava tamamen nedeniyle hukuki süreç ve sanık haklarına saygı gerekir "denildi.

Türk yetkililer Ergenekon, toplumda kaos kışkırttıkları tarafından hükümeti devirme planı yapmakla suçlanıyor olduğu iddia edilen aşırı milliyetçi çete halinde devam eden soruşturmalar olmuştur.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısının yanı sıra pozitif adımlar askeri mahkemelerin yetki sınırlandırılması için Anayasa değişiklikleri belirtildi.

"Ancak, adalet bakanının hala yüksek konseye başkanlık ve soruşturma üzerinde son sözü," belirtildi.

AB belge TV, radyo yayınları ve cezaevlerinde Kürtçe kullanımını yasaklayan kanunlar gevşeme gerekçe göstererek, Türkiye'nin Kürt vatandaşların kültürel hakları konusunda kaydettiği ilerlemeye alkışladı.

"Ancak, kısıtlamalar devam etmektedir, özellikle dil siyasi hayatta, eğitimde ve kamu hizmetleriyle temas Türkçe dışında kullanarak," belirtildi.

Daha fazla ilerleme Kürtçe haklarına ihtiyaç

Raporda etnik, dilsel ve dinsel konulara Türkiye'nin yaklaşımı sınırlı kalmaktadır "dedi. "Siyasi hayatta bir dil Türkçe dışındaki kullanımı hala seçimler ve siyasi partiler yasası kapsamına girer. Mahkemeler Kürt siyasetçiler karşı durumlarda çelişkili kararlar veren olmuştur, "belge" dedi.

Alevi temsilcileri ile atölye çalışmaları dahil Alevi toplumuna hükümet açılış, ancak tespit edildi yazarlar zorunlu din dersleri okullarda kalır ve rahatsız olduğunu söyledi.

"Aleviler ve gayrimüslim dini topluluklar ile diyalog ancak devam henüz sonuç yok" denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.