8 Kasım 2010 Pazartesi

DIŞ İŞLERİ BAKANI DAVUT OĞLUNUN POLİTİKALARI SERBEST TİCARET BÖLGESİNİN KAR AMACINA UYUYOR.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun politikası, amorti bir serbest ticaret bölgesi kurma Ortadoğu planı olarak dört temel ekonomileri uzun ihmal bölge ülkeleriyle çitler tamir için. Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün dörtlüsü liderleri İstanbul'da buluşuyor zaman Ocak gelecek yıl, erken bölgesi ilan edebilir



Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu (L ikinci) 26 Eylül 2010 tarihinde Suriye, Lübnan ve Ürdün New York'ta dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi. quartet liderleri İstanbul'da gelecek yılın başında bir araya gelecek. AA foto
Türkiye ve bölgesel arkadaşlar Suriye, Lübnan ve Ürdün ile, resmen Ocak ayında bir serbest ticaret bölgesi oluşturmak için planlama bazı analistler siyasi unsurları ile bir anlaşma haline dönüştürebilir gelecekte söylüyorlar.

Haziran ayında dört ülkenin ekonomik işbirliğini artırmak için serbest ticaret bölgesi başlatmaya karar verdiler. geç Eylül ayında New York'ta BM Genel Kurul toplantılarının oturum aralarında, dört ülkeden dışişleri bakanları ticaret bölgesi oluşturmak için objektif onaylamak için tekrar bir araya geldi.

mevcut planlar çerçevesinde serbest ticaret bölgesi resmen erken 2011 yılında oluşturulmuş olacaktır Ocak, büyük olasılıkla da dörtlü liderleri İstanbul'da bir zirve için buluştuğumuz zaman.


Körfez ülkeleri yakın gümrük birliği için kenar
Altı Körfez İşbirliği Konseyi veya GCC, devletler tam ve çok gecikmiş gümrük birliğinin uygulanması yaklaştı var sadece "idari" engelli kalır, Körfez yetkilileri Cumartesi söyledi.

"Fikir birliği ve gümrük birliği üzerine yoktur hatta gümrük bir birleşik GCC kanun var," GCC yardımcısı genel sekreteri Muhammed el-Mazroui bir GCC maliye bakanları toplantısının sonunda gazetecilere anlattı. "Ama bazı engeller ... Bunlar sadece GCC üye devletler arasında malların dolaşımına ilişkin idari güçlükleri vardır."

"Farklı entegrasyon ve ortak bir çalışma olduğu sürece, orada olacağım bazı engeller ve çabaları onları çözmek için sarf edilecektir" dedi.

GCC resmi ulaşmada ekonomik entegrasyon "tüm ilgili komitelerin performans hızlandırmak ve gümrük birliği ve ortak pazar için kalan engellerin kaldırılması gerekir." Olduğu açılış oturumu anlattı

Eylül ayında, enerji zengini blok tarife gelirleri ve sorunlar toplantı Dünya Ticaret Örgütü kurallarının paylaşımı konusunda anlaşmazlık karşısında gümrük birliğinin uygulanması erteleme kararı aldı.

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri - Ama konsey Körfez ülkeleri arasında gümrük vergilerinin çözecek bir elektronik takas mekanizması kurulması konusunda anlaştılar.

Kuveyt Maliye Bakanı Mustafa El-Shamali onun GCC karşıtları elektronik sistemin uygulanması için kabul ettiğini toplantıdan sonra gazetecilere verdiği demeçte, o da bir gümrük birliği kalan engelleri aşağı oynadı.

Gümrük birliği üç yıllık bir geçiş dönemi için 2003 yılı başında başlatıldı. Ancak gelirlerinin konular, damping ve korumacılık tam uygulanmasını geciktirmiştir.

Gümrük birliğinin nihai amacı Körfez devletleri arasında ve Körfez ve dış dünya arasındaki mal hareketi kolaylaştırmak için bir serbest ticaret bölgesi oluşturmak.
KUVEYT CITY - Agence France-Presse

Türkiye aynı zamanda Orta Doğu kuzey ve Fars Körfezi üzerinde olanlarda ülkeler arasında ekonomik işbirliğini güçlendirmek planlıyor.

Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Körfez İşbirliği Konseyi ile temaslarda bulunmak üzere Ekim ayı ortalarında Kuveyt ziyaret ettiğinde, şöyle dedi: "Biz (Suriye, Lübnan ve Ürdün ile işbirliği ile) kuzey amerika var ve biz işbirliği başlatmak için gidiyoruz Körfez ülkeleri gelecek yıl. "

Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen yer alıyor.

güçlü bir blok oluşturmak için hedefleyen

Bir Türk diplomat planları aşina Türkiye refah, huzur ve istikrarın bölgedeki hedefleyen güçlü bir blok dönüştürülmesi amacıyla serbest ticaret bölgesi için çaba öncülük söyledi.

Bir Londra merkezli analist Batı ve İsrail bugün sadece ticaret toplama olarak ortaya endişe olabileceğini Hürriyet Daily News & Ekonomik Değerlendirme söyledi olabilir Ortadoğu'daki Müslüman ülkelerin gevşek bir siyasi ve güvenlik paktı haline gelecek sırayla.

Ancak, gelişmekte olan birlik Türkiye ve Suriye varlığı bir İsrail karşıtı duruş verir, bazı analistlerin iddia ediyor. Suriye yıllardır İsrail'in bölgedeki en düşmanların biri olmuştur. İsrail ve Suriye savaş resmen devam ettiği Golan Tepeleri bölgesinde, 1967 yılından bu yana İsrail işgali altında bulunuyor.

İsrail'in yakın müttefiki olmuştu Türkiye, aynı zamanda son birkaç yıldır eski ortağı ile ilişkilerinin zedelenmesine gördü. Ankara Gazze için giden bir Türk başkanlığındaki yardım konvoyda bir İsrail askeri saldırısı üzerine büyükelçisini 31 Mayıs dokuz Türkler öldürdü çekilmesi sonrasında Türk-İsrail ilişkileri neredeyse bir dondurucuya girmiştir.

Türkiye filo kurbanlar için tazminat ile birlikte İsrail'e resmi bir özür talep edilmiş, ancak İsrail sıkıca iki taleplerini reddetti şimdiye kadar vardır.


B6 |
B9 |
11 |
13 |
15 |
17 |
19 |
21 |
23 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.