8 Kasım 2010 Pazartesi

MAYIN PATLAMASINDA ŞEHİT OLAN 6 ERİN AİLESİ DİĞER FAİLLERİNDE AYDINLATILMASINI İSTİYOR.

Gürbüz Kaya Türk askeri tarafından ekilen mayınlar tarafından öldürülen altı askerlerin aileleri talep olduğunu kısmen mayın parmaklıklar arkasına koymak arazi sorumlu önemli bir general. Başka bir genel olay için tutuklanmasının ardından kısa bir süre talepleri geldi.


Brik. Geçen yıl doğu Hakkari ili Çukurca ilçesinde yedi askerin şehit mayın yerleştirme emrini General Zeki Es, tutuklandı ve Pazar günü Mamak Askeri Cezaevi'ne kondu. Bu sorumlu kişi de dava olacağını aileleri adına umutları arttı. Ancak, onlar giderek geçtiğimiz yıl meydana geldiği olay örtbas girişiminde Tümgeneral Gürbüz Kaya, serbest kaldığından huzursuz oldular. Brik. Orgeneral Es Van Cumhuriyet Başsavcısı Ofisi sırasında ortaya Nisan 2010 spot girdiğin onlar yasadışı Kürdistan İşçi Partisi tarafından dikildi askerlerin Türk askeri tarafından ekilen mayınlar nedeniyle öldüğü patlamanın, daha önceki inançlarına aykırı (PKK) terörist.

Tümgeneral Kaya da kısmen mayın sorumluydu. Yedi asker Hakkari's Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde, 27 Mayıs 2009 tarihinde öldü. Es ve Kaya mayınların Türk askeri ait söyleyerek olayı anlattı hangi mayın aslında Türk askeri tarafından dikilmiş olduğu vahiy anonim online yayınlanan bir ses kaydı daha sonra geldi.

Genelkurmay Askeri Savcılığı geçen hafta Cumartesi günü Es ve Kaya hakkında soruşturma sonucuna varıldı. Es Çukurca 20. Sınır Tugay Komutanlığı komutanı oldu. Es soruşturma sonucunda tutuklanan iken, Kaya cezasız gitti.

Es 'tutuklama iyi haber, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sonuçsuz olmuştur kapsamında yürütülmektedir olarak son zamanlarda benzer araştırmalar olduğunu. sonunda Türk jandarma istasyonları saldırdı teröristlerin nerede olduğu hakkında bilgi bulaşan Herons olarak bilinen insansız hava araçları tarafından gönderilen ihmal askeri suçlamak Gediktepe ve Hantepe PKK ile ayrı çatışmada şehit olan askerleri ve kayıtsız önemli istihbarat aileler de vardır .

Gediktepe ve Hantepe saldırıların sorumlularını karşı suç duyurusunda bulunuyor Hukukçular Derneği Cahit Özkan, Başkanı, bu Türkiye'de hukukun üstünlüğüne güvenin yeniden inşası olduğunu belirterek, ailelerin tutuklama memnun olduğunu söyledi. O da diğer Hantepe ve Gediktepe saldırıları durumunda olur Gediktepe mayın olayında ne umduğunu söyledi.

Hakkari's Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde mayın patlaması kurbanlarının aileleri o bir lonca basmış Orgeneral Es söyleyerek konsol çalışır ses kaydı Tümgeneral Kaya sözlerini resent, "Bu korkunç hakkında hissetmek Tamam, bir şey değil. "

Avukat Hayrettin Açıkgöz, altı asker ailelerini temsil eden bir avukat, Orgeneral Es bir vicdan azabı nedeniyle kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul etmiş olabileceğini söylüyor. Askeri savcı bir ay için soruşturma devam edeceğini belirten Açıkgöz Kaya trajik ölümlerin komuta zinciri içinde görevinden dolayı sorumlu olduğunu söyledi. Bakan ayrıca, "Merak etmeyin, biz bu icabına bakarız." Söyleyerek, video kayıt duyulur olarak Kaya, kanıtları gizlemeye çalışmakla suçlamasıyla yargılanması gerektiğini söyledi O da diyor ki, ordunun ilk açıklama mayınların PKK tarafından dikilmiş olduğu da bu noktada için kanıt sağlar.

Halil Özevin, Pvt babası. O, adalet için ümidini olmadığını belirterek, TSK-kara mayın yerleştirdi, o Kaya da parmaklıklar arkasına koymak yalnızca geceleri uyku söylüyor birine adım öldü Kemal Özevin.

Tırnak Çelik, Pvt babası. Aynı patlamada şehit Cafer Çelik, aynı zamanda Es 'tutuklama yargı sürecinde olan güvenini güçlendirdi söyledi.

Refik Bener, Spc babası. Sgt. Aynı olayda ölen Ziya Bener, şunları söyledi: "Oturduk ve Zeki Es tutuklandığını haber gördüm bir aile gibi ağladı. Ben ilk suçlamada, ben ailem ve çevremdeki diğer baskıları ile bir araya geldi. Ben tutuklandı görünce beni eleştiren herkes çağrıldı. "

Ancak, tutuklama ve kaybetmeleri acıyı olmayacak, Cafer Çelik'in baba diyor. "Biz istiyoruz Gürbüz Kaya da tutuklanmak üzere. Adalet yapılacaktır "dedi.

İsmail Yıldız, Pvt babası. Ayrıca Gediktepe öldürüldü Adil Yıldız, şunları söyledi: "Bizim derdimiz Türk Silahlı Kuvvetleri ile değildir. It bireylerle olan komutanları ile. "

Emekli Albay Durmuş Türemen, eski askeri avukat Kaya suçundan tutuklandı gerektiğini söylüyor "adam öldürme eylemleri hataları nedeniyle," Durmuş askeri gibi, Kaya Çukurca yerleştirilen mayın habersiz olması imkansız olduğunu söyledi kesinlikle bir emir-komuta zinciri yoluyla çalışır.

Gürbüz Kaya Hakkari Tümen Komutanı olarak görev iki yıl boyunca, 64 asker öldü.



B6 |
B9 |
11 |
13 |
15 |
17 |
19 |
21 |
23 |

B7 |
B9 |
B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.