5 Kasım 2010 Cuma

KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ

Şimdi uzun bir süre için, konu Kürt konularda döndüğünde, Türkiye söylemleri arkasında gizli olduğu dış etkenlere karşı puan. Bu özel retorik göre, Kürtler aslında oldukça, ama onların Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı ile mutluyuz gizli emperyalist emellerine Batı'da bazı ülkelerde, Kürt fraksiyonları karıştırmaya çalışırken yararlanma umuduyla Doğu destekleyen bazı ülkeler isyancı gruplar genel durumdan.


yaş ve eski koro tekrarı yıllar sonra, özellikle çok ironik de Böylece Nokta, şimdi kendimizi bulmak, aynı zamanda çok siyasi algı Türkiye'de nasıl değiştiğini bir işaretidir. Kürt meselesi için bir çözüm ulaşma Artık büyük çabalara büyük umutlar Doğu ve Batı hem de ülkeler arası işbirliği yardım fikir konuyor ile, dış politika alanında yaşanıyor. Dahası, artık iddialar ve suçlamalar ülkelerin bugünkü siyasi atmosferde sesli söyleniyor. Bu nedenle, Kürt sorunu bir dış olmanın bir iç sorunu olmaktan yayıldı olduğunu bir kabul görmek.
Bu çerçevede hükümetin stratejisi izole görmenin büyük amacı ile, kuşatma altındaki Kürdistan İşçi Partisi (PKK) yerleştirmektir. ABD'nin ve NATO'nun çabaları yoluyla silahsızlandırılması PKK ikna etmeye çalışıyor Suriye ve Irak gibi aktörler ile görüşmelerde sonuç umuyor süre daha izole ve belki de bu ülkelerde PKK sınırlı.

Bilindiği gibi, yıllardır Suriye özgürlük ve kalmak bile kendi topraklarında güzelleşmek örgüt veren, PKK'nın bir koruyucu olarak görev yaptı. Bu süre boyunca, PKK'nın Suriye şube daha büyük bir organizasyon içinde temsilcisi ağırlığı artmıştır. Ama şimdi Suriye ne beklendiğini, bu aynı kadro sevdiren yönelik çabalarını başlayan yardımcı olacaktır. Türkiye onu oluşumu ve korunması istikrarlı bir hükümetin Irak'taki gibi konular söz konusu olduğunda olabildiğince etkili olarak varlık uzak shying değil: Irak için olduğu gibi, Türkiye'de daha doğrudan işbirliği arıyor kiminle bir millettir. Amaç sadece orada kalmak için Irak'ta kalmak istiyorum PKK üyelerine sağlanan Irak'ta yeni bir kamp ve tesadüflerin eseridir. kim onları üçüncü bir ülkeye gitmek mümkün olabilmesi için de, Irak'ta kalmak istemeyenlere gelince, bazı Batılı ülkeler ile işbirliği olması gerekir.

Kağıt üzerinde bu strateji oldukça zeki görünüyor. Ayrıca komşu ülkelere sığınmışlardır PKK üyesi, iyi barışçıl faaliyetler içine organizasyon itebilir kendi geçim için yollar kadar açılması sahip değil. Buna paralel olarak, Türkiye'de sürmekte olan Kürt Topluluklar Birliği (PKK kentsel koludur KCK) işletme sayesinde, eğer PKK Türkiye'nin Kürt siyaseti üzerindeki kavrama kaybeder, bu mümkün gelen şiddet faktörü kaldırmak için yapabilir sorun ve dolayısıyla siyasi bir çözüm bulmak.

Ancak, bu stratejinin bir teorik düzeyde parlaklık olabilir iken, gerçek hayatta hiçbir yazışma bulunmuyor. siyaseti olarak Kürtler tarafından yorumlanır kuşatma altına yerleştirerek PKK izole etmek için "ortadan kaldırılması." Bir başka deyişle, Kürtlerin Türkiye'de değil gibi siyaset yapmasının yasaklanmasını değil, barış için siyasi rekabeti ortadan görmek algılıyorlar. Bu algı PKK kendi ayakları üzerinde kalmak görmek istediğiniz Kürtlerin destek bile olmayan PKK neden olur. Sonuçta, hakları konusunda devlet ile müzakerelere gereken varsa, o zaman PKK kartına tutmak istiyorum arzu edilir.

Kısacası, hükümet her şeye rağmen PKK, bu başarısızlığın, hem gerçek rekabet, görüş beri Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile ilgili gerçek diyalog getirmek için, bütün Kürtleri BDP / PKK etrafında toplanmaya teşvik eder. biz PKK büyümüştür veya yeni üye aldı hiçbir belirti varken, PKK'nın bütün Kürt siyaseti etrafında bir ruh gibi kendini sarılmış olduğunu ve onun psikolojik etkisi genişledi açıktır. Ve gücü bu özel tür PKK için meşruiyet yeni bir anlam yaratmak için çok yok. lideri Murat Karayılan gelen en son ifadeler baktığımızda, PKK günümüzde savaş ve barış hem konuları ele bir güçtür. Sonunda, biz, ama PKK'nın ortadan kaldırılması amaçlayan strateji başarılı olmayacağını tahmin edebilirsiniz bu dönemde iyi olan PKK daha huzurlu bir profil içine çekilir biri olabilir.

Şimdi her iki tarafın çok daha gerçekçi bir şekilde durumu kavramak gerekir. PKK onun anti-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) görünüm ve barış her türlü getirmek olmayacağını anlamak gerekir iken Türkiye, PKK ile masaya oturma fikri idare edebilmek gerekir onun girişimleri bütün Kürtleri baskı. Kürt sorununa gerçek bir çözüm ve demokratik bir Türkiye'ye bağımlı olan tek siyasi parti gerçekten AK Parti, demokratik bir Türkiye üzerinde duruldu. Aynı şekilde, Kürt sorununa çözüm ve normalize Kürt siyaseti bağlı olduğunu arenada tek meşru aktör PKK'dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.