5 Kasım 2010 Cuma

ÖNDER SAV POSTASINDAN SONRA YİNE KILIÇDAROĞLUNUN LİDERLİĞİ TARTIŞMALI HAL ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav gölgesinde çalışmak için eleştirilere hedef olmuştur lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sav ile yaptığı ittifak sona erdi.


Bugünün interaktif araç


Video Fotoğraf Ses

Yazıcıya Gönder Arkadaşıma Gönder

Post yorumlarınızı

Okuyun yorum




Eski genel sekreteri bir video kaset skandalı sonrası uzun süre CHP lideri Deniz Baykal'ın istifası sonrasında CHP liderliği onu getirdim. Çarşamba günü sürpriz bir hamle ile partinin yapısından Sav etkisi, Kılıçdaroğlu hariç Sav ve ekibinin zayıf olurdu partinin yeni tüzük uygulanması üzerinde bir yarık ardından. Çok dolu Kılıçdaroğlu liderliği taşımak ve o CHP demokrasi, değişim ve halkın değerleri ile bağdaştırmak yapmak umuyoruz.
Çarşamba günü terimler Kılıçdaroğlu hamlesi parti yönetiminden Sav ve ekibinin dışlamak Bugün's Erhan Başyurt, "büyük," Kılıçdaroğlu, şimdi CHP'nin tek lideri olduğunu söyledi. Diyor ki CHP rakamlar Baykal yakın bir sonraki genel seçimlerin dün, CHP içinde Sav ve yardımcıları bugün aynı risk karşısında Meclis üyeliği için aday listesi dışında olma riski karşı karşıya olmadığı görüldü. "Kılıçdaroğlu liderliğinde hareket renkli bir resim ve bir şekilde yeni bir CHP oluşturdu. Şimdi söylenebilir tek bir şey var: CHP uygulamaya devam edin, "Başyurt diyor.

Kılıçdaroğlu ve ekibi ve herkese yabancılaştırıcı olmadan toplumun tüm segmentlerine hitap etmek ve böylece CHP güç taşımak mümkün olacak eğer statükoyu CHP içinde olup olmadığını Vatan Ruşen Çakır'ın soruları ve kırıktır. O Sav ve yardımcıları tarafından gösterilecek direnç görmek için bir ihtiyaç olduğu bu sorulara "evet" demek kolay olmadığını söylüyor. Kılıçdaroğlu, CHP içinde demokratik bir sistem çalışıyorsa Çakır diyor ki, o ve ekibi, kendilerine koltuk vazgeçmek zorunda kalacaktır, sözlerini yerine getirmedikleri takdirde iyi bir gün, ama parti bekliyor emin içindir. "CHP içinde statüko bozuldu ve hangi iyi bir şey, geri dönmek mümkün değildir," Çakır "diyor.

CHP içinde en son kriz okurken, Milliyet'in Aslı Aydıntaşbaş, ne de onu sıradan bir parti içi mücadele değil diyor tüzük üzerinde bir mücadele ve bunu ancak kaos olmadığını, Türkiye'nin gelecek iki karşıt vizyonları arasında şiddetli bir savaş. "Bir tarafta dünya, demokrasiye uzak kapalı olduğu yıllardır laiklik söylemi üzerinde sermayeye sahip, ancak her geçen gün daha küçük büyüdü Sav vizyonu, bir günü. O eski ve tarihin çöp kutusuna girmeye hak ediyor. diğer tarafta yeni bir sol söylem arar Kılıçdaroğlu, vizyonu, olduğu bir dünya ve kamuoyu ile entegre etmek için can atıyor ve o din, kamu ve değişim ile uzlaştırmak zorunda bilincindedir, "Aydıntaşbaş açıklıyor.


B7 |
B9 |
B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.