5 Kasım 2010 Cuma

ABD ARA SEÇİMLERDE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YAHUDİ LOBİSİNİN İSTEKLERİ ÜZERİNE STRATEJİ GELİŞTİRDİ.

ABD ara seçimleri Türkiye için lobi dinamikleri sıfırlama

boyunları bükük Demokrat başkan ve muzaffer Cumhuriyet Evi lideri - Barack Obama (L) ve John Boehner (C) Amerika'nın bölünmüş hükümetinin iki yüzü vardır. Boehner, House hoparlör-in-bekleme, Türk diplomatlar ile iyi ilişkileri var. AP foto
Daha Cumhuriyetçi eğilimli Kongresi Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceği açısından karışık bir nimet ABD'de Salı günü ara seçim getirdiği, diplomatlar ve analistler Perşembe söyledi.

"Biz sonunda Kaliforniyalı çete kurtuldu, ve o iyi," Türkiye'ye düşman olduğu bilinen, her iki Demokrat Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Demokrat Howard Berman için kampanya kayıp, atıfta bulunarak, bir Türk diplomatı özel "dedi. California büyük bir Ermeni topluluğu vardır.

Pelosi Türk diplomatlar iyi çalışma ilişkileri var kime şimdiki Cumhuriyetçi azınlık lideri John Boehner, ona yazılan vazgeçmek olacaktır.

Berman, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Ermeni yanlısı başkanı, aynı zamanda bir Cumhuriyet, büyük olasılıkla Ileana Ros-Lehtinen tarafından değiştirilecektir.


Etnik Türkler ofis kazanmak
İki Türk-Amerikan Türk Koalisyonu ABD Siyasal Eylem Komitesi, veya TC-USA PAC göre, ofis için onların kampanyaları 2 Kasım tarihinde muzaffer edildi.

Kazananlar, Jay Karahan ve John Alpay, 2010 seçimlerinde ofis için çalışan beş Türk-Amerikalılar, iki, sivil aktivizm içinde Türk-Amerikan toplumu arasında bir genç ama ilgi temsil TC-USA PAC dedi.

Karahan yeniden Houston, Texas Harris County Ceza Mahkemesi 8 Başyargıç görevinden geniş bir farkla seçildi. Alpay, San Clemente, Kaliforniya'da bir avukat ve toplum aktivisti, Capistrano Unified School District, devletin en büyük ilçelerinden biri için Alan 3 Mutemet seçildi.

"Biz olağanüstü Yargıç Karahan ve John Alpay dün onların bileşenlerinin tarafından değerlendirildi ve nitelikleri bir kamu görevlisi olmak için gerekli olduğu tespit gurur duyuyoruz" Lincoln McCurdy, TC-ABD PAC sayman söyledi.

"Ama biz sadece tüm beş aday Amerikan sivil yaşamda Türk-Amerikan toplumunun varlığını artırmak için kampanyalar zaman ve para yatırım için gurur duyuyoruz. Bu ayar, Türk-Amerikan aktivizm için uzun bir yolculuğa ilk önemli adımı temsil ulusal ofisi, bir Türk-Amerikan nihai seçim aşamasında, "McCurdy dedi.

Salı günkü ara seçimlerde Temsilciler Meclisi, Kongre'nin alt kamara kontrolü yeniden ele muhalefet Cumhuriyetçilerle, Demokrat Başkan Barack Obama için büyük bir altüst dağıtılır gibi Türkiye'yi etkileyen değişiklikler, ülke genelinde trendi yansıyor. Demokratlar, ancak Senato, Kongre 'üst odasında kendi kontrol tutmayı başardı onların eskiden rahat çoğunluğu azaldı.

Türkiye için, ancak, sözde Ermeni lobisinin Kongre'nin her iki meclisinde de güçlü olmaya devam etmektedir. Örneğin, Illinois Cumhuriyet Temsilcisi Mark Kirk, Temsilciler Meclisi'nde "Ermeni Soykırımı" kararı lider sponsor kez Obama tarafından yapılan koltuk doldurma, Illinois ABD Senatosu yaptığı seçim teklifi kazandı.

Ayrıca Oldukça çekişmeli yarışta, Senato çoğunluk lideri Harry Reid, Nevada'da bir Demokrat, bir "Ermeni Soykırımı" kararı co-sponsor olarak aynı tasarıyı diğer co-sponsorları, Senatör Barbara Boxer, bir Demokrat yaptım, tekrar seçimleri kazandı california, ve Charles Schumer, New York'tan bir Demokrat.

Evi, tüm büyük Ermeni yanlısı milletvekilleri yeniden önceden tekrar çalıştırmak için kararını açıkladı George Radanovich, Kaliforniya'da bir Cumhuriyetçi, dışında, seçildi.

1990'lı yıllarda, Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili Türk diplomatları bir sloganı vardı: "Demokrat başkanları ve Cumhuriyetçi Kongre," Cumhuriyetçiler daha az Türkiye'nin insan hakları tarihinin endişe beri.

Türkiye'deki durum ise, son 15 yıl içinde değişti. Türkiye bir zamanlar ABD'nin sadık bir müttefiki ise, artık kendi bağımsız dış politikalar ve girişimler, Orta Doğu, özellikle de İran ve Suriye ile hızla iyileşen ilişkiler ve İsrail ile kötüleşen ilişkiler de dahil olmak üzere sahiptir. Cumhuriyetçi Parti, özellikle böyle, pek çok ABD muhafazakarlar, Türkiye ile tedirgin oluyor gibi.

Topal-ördek oturumları

Yeni Kongre ve Salı 3 Ocak ofis alacak seçilecek şimdi ve Yeni Yıl arasında herhangi bir kongre oturumları "topal ördek" oturumları denir. iki önemli şeyin topal-ördek oturumları sırasında Türkiye için olabilirdi hafif bir şans var. İlk olarak, üç aydan fazla olmak üzere Ankara'daki bir ABD büyükelçisi olmuştur. Ankara, Frank Ricciardone, Obama'nın büyükelçilik adayı şimdiye kadar Kansas önde gelen Cumhuriyetçi Senatör Sam Brownback etkili Ricciardone adaylığını engelledi olarak Senato onay kazanmak için başarısız oldu.

Ricciardone en iyi Brownback onun veto kaldırıcı koşuluyla Kasım ayı ortasında başlayan Senato kör-topal oturumlarında teyit edilebilir. Brownback ve Salı günü Kansas valisi seçildi yılın sonunda yaptığı Senato iş bırakacak.

Böyle niyet belirtisi olmasına rağmen - - Brownback Ricciardone yaptığı tutmak kaldırmak olsaydı ve Senato Ricciardone doğruladı, ikincisi Ankara'da işini sürebilir. Ancak Brownsback ve onun veto asansör yoksa Kongre Ricciardone için oy vermez, Ankara elçisi koltuğuna yeni Kongre Ocak ayında toplanan en az kadar boş kalacaktır.

İkinci olarak, Türkiye de topal-ördek sezonunda Temsilciler Meclisi'nde bekleyen "Ermeni soykırımı" kararı üzerinde bir oy endişe duymaktadır.

Dışişleri House Komitesi dar ve Mart ayında "soykırım" tasarısı kabul çözünürlük House katta olası bir oy bekliyor. ABD Ermenileri, ama kör-topal bir oturum kararı bir oy arıyorlar Obama yönetiminin bu tasarıya karşı kararlı duruyor.

Birçok Cumhuriyetçiler sonuçta İran ve Türkiye ile İsrail arasındaki yeni düşmanca ilişki ile Ankara'nın yakınlaşması konusunda öfkeli, bu durumun devam etmesi halinde, Türkiye'ye karşı düşmanca hareket sürebilir.

Ayrıca, Ermeni yanlısı milletvekili topal-ördek oturumları sırasında bir "soykırım" kararı tasarıyı getirmeyi yoksa, onlar makul 3 Ocak sonra böyle bir tasarıyı reintroduce olabilir. Birçok Cumhuriyetçiler, Türkiye ile kızgın, bu senetler geri olabilir.


B7 |
B9 |
B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.