18 Kasım 2010 Perşembe

ÜZERİNDE BOMBA YAKALANDIĞI GEREKÇESİYLE UZUN SÜREDİR HAPİS DE TUTULAN ÇOCUK SERBEST BIRAKILDI.

Ilk eski Guantanamo tutuklusu Çarşamba günü beraat sivil mahkeme bir yargılanması için tüm ama Tanzanya, Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Nairobi Birleşik saldırılarının terör cinayet 1998 ve 280 suçlamaların komplo birden fazla, Kenya ve Dar es Salaam .
Ilgili

Deneme Ghailani açıklamaları Çıkarılan (18 Kasım 2010)
Testler Obama'nın Stratejisi Gözaltına Verdict Terror (19 Kasım 2010)
Okuyucuların Yorumlar
Fikirlerinizi paylaşın.
Mesaja Yorum »
(118) »Tüm Yorumları Oku
Davanın test olarak olarak gördü Başkan Obamamahkeme ne zaman uygulanabilir federal tutuklu olarak çalışıyor gol ve s 'sonucu teröristler çalıştığınız için uygun olan mahkemeler sivil görünüyor belli olmadığı üzerinde tartışmaların yakıt için.

Davalı, Ahmed Khalfan Ghailani, 36, mal ve binaları yıkmak hükümete komplo sayımı idi suçlu biri. O imha kitle için kullanabileceğiniz ve Amerikalılar silah öldürmek için dört beraat etti komplo dahil, komplo sayıları.

davasını Sayın Ghailani koşullar nedeniyle olağandışı - 2004 sonrası Pakistan yakalandı yaşındayken, tarafından yürütülen denilen siyah site yaklaşık beş yıl içinde bir çok için yapıldı Merkezi İstihbarat Ajansı ve Küba de Guantanamo, - Yargılananlar önemli yasal engeller bile deneme durumda onun alıyorum.

Sayın Ghailani davasının arifesinde geçen ay, devlet ciddi mahkumiyet kazanma şansını zarar olabilir önemli bir iktidar kaybetti.

kararda, yargıç, Lewis A. Kaplan Manhattan Bölge Mahkemesi Federal, kullanmaktan men savcıların önemli bir tanık 's Bay Ghailani ile karşı Mr adam hakkında öğrenildi hükümet Ghailani çünkü sorgulama , süre gözaltında CIA he was nerede avukatlarının işkence demek oldu diye.

olurdu tanık, Hüseyin Abebe, o Bay Ghailani TNT Dar es Salaam de elçilik patlatmak için kullanılan sattığı ifade bu, savcılar onu çağırarak, yargıç verdiği demeçte, "hükümet için dev bir tanıklık."

Yargıç kendisini iktidar onun dedi tanık zaman tanınan hariç önemi olduğunu Ghailani statüsü Sayın "düşman savaşçı" muhtemelen Amerika Birleşik arasındaki savaş kadar düşmanlıkların esiri için "benzer bir şey gibi olur İzni'nin gözaltı El Kaide ve Taliban değil suçlu buldu sonunda o bile. "

o 25 Ocak tarihinde mahkum olduğunda hala gözaltında tutuluyor Sayın Ghailani, ömür boyu hapis 20 yıl karşı karşıya.

anonim altı adamın beklenmedik kararı, altı kadın jüri müzakere beşinci gününde geldi. Pazartesi günü, bir kilitlenme ihtimali bir jüri o davanın onu görünümünde yalnız olduğu için ve o, diğer jüri üyeleri tarafından saldırıya ediliyordu hissettim kaldırılacak sorulduğunda büyüdü. Çarşamba günü kararın ardından, Jüri federal mareşal tarafından adliyeye alınacak edildi ve yorum için kullanılamaz edildi.

Peter E. Quijano, Steve Zissou, Michael K. Bachrach ve Anna N. Sideris dahil Mr Ghailani avukatları, kendi müşteri ve masum olduğunu terörist komplo yardımcı içine aldatıldığını olmuştu öne sürmüştü.

"Bu karar, bu ülkenin yargı sisteminin şimdiye kadar tasarladığı en büyük olduğu yinelenmesi ise," Bay Quijano adliye dışında söyledi. "Bu gerçekten yasa ve erkekler, bir sistem olduğu, Dünya Ticaret Merkezi, 285 sayısının 284 den Ahmed Khalfan Ghailani beraat bu jüri gölgesinde."

durumda boyunca, Sayın Ghailani sık sık gülümseyen, avukatlarının rahat görünüyordu. kararı okundu sonra sıcak onlara sarıldı.

Karar hangi savcı Sayın Ghailani Tanzanya saldırı hazırlıkları içinde önemli lojistik rol oynadığı kurmayı denemek için ikinci derecede durum yerleşik dört haftalık bir deneme sonrasında geldi.

Onlar delil o patlama yoğunlaştırmaya kamyon içine yerleştirilmiş bomba taşımak için kullanılan Nissan Atlas kamyon ve gaz tankları satın almak için yardımcı olduğunu gösterdiğini söyledi. O da, o el bir armoire bir patlayıcı patlatıcı saklanan onun cep telefonu saldırıları öncesinde çiziciler için "operasyonel telefon" oldu, savcılar sürmüştür.

Saldırıları, El Kaide tarafından orkestra 12 Amerikalılar da dahil olmak üzere 224 kişi, ve diğerleri yaralandı binlerce öldürdü.

Ghailani deneme saldırılar oldu büyükelçilik 1998 ikinci kaynaklanan dan. 2001 yılında, dört Kaide operatörler komplo aynı katılan edildi mahkum olan; deneme bu, savcılar yapılan, tablolar 'kullanımı üç sanık başardık FBIarsa, hangi kendilerini onlar incriminated.

Sayın Ghailani davası, savcılar Sayın Ghailani CIA gözaltı ve Guantanamo'da, savcılar ifadeler elçilik rolünün "itiraf etmek" tutarı yargıç söylenmiş olsa da o sorguya iken yapılan yorumlardan birisini tanıtmak değil seçti arsa. Savunma avukatları tablolar dayatılmış olduğunu ve kabul edilemez edildi savundu.

Preet Bharara, İlçe New York Güney avukat için Amerika Birleşik, Ghailani Sayın söyledi için cümle aramak bir hayat olurdu ofisinde.

Sayın Bharara onun "yorulmaz bağlılık, özveri ve böylece iyice Bu durumda incelenen ajanlar ve böylece hünerle denedim savcıların yetenek için derin bir takdir" ifade etti.

Devam sona erdi gibi, Michael Farbiarz, Harry Chernoff, Nicholas Lewin ve Sean S. Buckley dahil savcılar, eller ve alışverişi sessiz kelimeler sallayarak, Sayın Ghailani avukatları yaklaştı.

mahkemeler's kaybı üzerinde önemli devlet rağmen sivil sayıları kullanarak Obama yönetiminin gidermek üzerinde test edecek hiç kuşkusuz, Yargıç Kaplan gibi gelecekte tutuklular, ana yol ve olabilecek kolaylığı izin kararlarına ön duruşma ileri gitmek kovuşturmaya's Bay Ghailani iki yayınlanan Halid Şeyh Muhammed, Mahkemeye çalıştılar federal, beyni 11 / 9 itiraf.

Mayıs ayında, hâkim onun CIA gözaltında çirkin hükümet kötüye iken işkence gerekçesiyle suçlamaların görevden isteyen Mr Ghailani avukatları tarafından önergesini reddetti. Ve yaz aylarında, yargıç sivil sistemine dahil edilmeden önce gözaltı Sayın Ghailani's yıllarda hızlı bir yargılanma anayasal hakkının ihlal değil ettiğine karar verdi.

Sayın Mohammed ve 2003 yılından bu yana gözaltına alındı dahil olmak üzere, işkence suçlamaları waterboarding, vaka olurdu çoğu onun büyüdü kesinlikle olabilir.

Karar duruşma katılan aile üyeleri güçlü tepki çekti. Kocası, Abdurahman Abdalla, Tanzanya saldırıda öldürüldü Susan F. Hirsch, o jüri çabaları için minnettar olduğunu söyledi ama ben yardım edemem, ancak durumunda delil güçlü olacağını hissediyorum Ghailani vardı "diye ekledi 2004 yılında yakalandıktan sonra mahkemeye getirildi. "

Nairobi Büyükelçiliği saldırıda iki aile fertleri kaybetti Sue Bartley, - kocası Julian L. Bartley Sr, başkonsolos ve onun oğlu Julian L. Bartley Jr, bir stajyer olan bir üniversite öğrencisi - o olduğunu söyledi "jürisinde hayal kırıklığına uğrattı."

"Ben bizim kovuşturmada avukat kanıt olduğunu düşünüyorum," dedi. "Ben bu jüri önlerinde ne olduğunu anlamış emin değilim."

Hakim Kaplan onlar göstermişti Jüri verdiği demeçte, "hatta Amerikan adalet sıradan insanların, herhangi bir devlet borçlu olmayan kişiler tarafından kasten ve adil, sakince kılınabilir, bizim değil."

"Bu Anayasaya sadakat ile kılınabilir," diye ekledi. "Bu durumda servis gurur duyulacak bir hakkım var."


m1 |
m2 |
m3 |
m4 |
m5 |
m6 |
m7 |
m8 |
m9 |
m10 |
m11 |
m12 |
m13 |
m14 |
m15 |
m16 |
m17 |
m18 |
m19 |
m20 |
m21 |
m22 |
m23 |
m24 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.