19 Kasım 2010 Cuma

BİR MİLYON EMEKLİ KENDİSİNİ DÜZENLEYEN YASAYI PROTESTO ETTİ.

PARİS - Fransa ekonomisi felç tehdit Strikes bir milyon insan sonra Çarşamba içine üzerinde gürlemek ayarlanmış baktı ve 60 yaşında emekli hakları için sokağa döküldü yakıt sıkıntısı ısırmaya başladı.

işçi ve öğrenci Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin sevilmeyen reform protesto etmek için ülke çapında yürürlükte çıktı olarak Çatışmalar yağmalandı Lyon kentinde birkaç kasaba Salı ve dükkanlarda gençler ve çevik kuvvet polisi arasında patlak verdi.

Sarkozy ve ancak geri vermeyi reddetti petrol rafinerileri grev bir hafta çarptı, bloke kalırken, Çarşamba günü devam durdurma çağrısında havaalanları da dahil olmak üzere bazı sektörlerde sendikalar lider.

DGAC havacılık otoritesi Orly, Paris'in en büyük ikinci havaalanı çıkışlı uçuşların dörtte ancak Çarşamba sabahı iptal olur, Charles de Gaulle ana merkezi de daha fazla bozulma ayrıntı vermedi.

üç dolum istasyonlarında bir yakıt bitti ise Roissy-Charles de Gaulle ve bölgesel havaalanı üç uçak bir Salı günü iptal edildi civarında, hükümet söyledi.

protestoların son gün, Eylül ayından bu yana, altıncı son karşılaştırılabilir gün, 12 Ekim'de, polis söyledi, sokaklara biraz 1230000 daha az 1.1 milyon civarında insan çizdi.

CGT, Fransa'nın en büyük sendika, Ekim 12 da tahmin etmek için eşit, 3.5 milyon toplam katılımın tahmin AFP'ye verdiği demeçte. Sendikaların tahminler alışkanlıkla birkaç kez polis daha yüksek olmuştur.

Salı günü 200'den fazla protestolar, tüm 12 Fransız petrol rafinerileri grev ve yolların bloke kamyoncu tarafından kapatıldı, Sarkozy Fransa durma noktasına taşlama durdurmak için bir plan oluşturmak için kabine talimat verdi.

Çevre ve Ulaştırma Bakanı Jean-Louis Borloo "bir 4000 benzin istasyonu altında küçük teslimatlar bekliyor" dedi. Fransa'da 12,500 dolum istasyonu çevresinde bulunmaktadır.

Fransız yakıt ve ısıtma federasyon FF3C Uluslararası Enerji Ajansı Fransa durumla başa çıkmak için "yeterli stok" söyledi ise "son derece endişe verici" durum "kesinlikle bir sıkıntısı aranmalıdır" dedi.

Başbakan Francois Fillon bir bölüm veya mahalli idare yakıt sıkıntısı yaşıyorlardı üçüncü söyledi iken Normandiya Yetkililer, kurtarma ve acil yardım hizmetleri tarafından kullanılmak üzere 12 benzin istasyonları requisitioned.

Fillon kriz ve bakanlar daha sonra Sarkozy ile görüştü nasıl başa çıkılacağı çeşitli bakanları ve petrol endüstrisi yetkilileri ile bir toplantı başkanlık etti.

Fillon ofisi hükümet birçoğu, grevciler tarafından engellenir ve dağıtıcılar havuz, yakıt ve kamyonlar muhtaç istasyonları yardımcı olur depoları, yakıt erişim sağlamak söyledi.

çatışmalarda gençler bir araba yandı ve üst üste ikinci gün için çevik kuvvet polisi taş attı Paris yakınlarındaki Nanterre bir ortaokulda dışında yeniden patlak içişleri bakanı zor eylem söz verdi.

Polis arabaları altüst olan ve bir ateşe Lyon gaz ve tutuklanan dokuz gençlik protestoculara göz yaşartıcı. en az beş mağaza daha sonra yağmalandı, polis söyledi.

Dokuz kişi Paris'te Salı tutuklandı, polis söyledi.

Bakanlık 1158 belası Salı sabahı hafta başında, bunların 163 yana gösterilerde gözaltına alındığını söyledi.

onların grev çağrısında güçlü CGT sendikası ulaştırma bölümünde toplu taşıma çalışanları ve ulusal demiryolları operatörü SNCF çalışanları havaalanı personeli, hava trafik kontrolörleri, kapsayan, Çarşamba günü yenilenecek.

Sendikalar Sarkozy hangi sağcı lider rahat bir çoğunluğa sahip bir meclis aracılığıyla yolculuğun son gün ise 62, için asgari emeklilik yaşı yükseltmek için bir yasa tasarısı terk zorlamak istiyorum.

popüler Le Parisien günlük gösteren Pazartesi günü yayınlanan bir anket ile en çok Fransız geri akım protestolar, bunların yüzde 71 ya destek ya da sempati hareketi ifade istedi.

Salı günü yayınlanan bir ankette Sarkozy'nin onayı rating ana emeklilik protesto Eylül ayında başladığı yüzde 30, iki puan daha az az üç yıl içinde en düşük bu ay düştüğünü gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.