14 Ağustos 2010 Cumartesi

OBAMA DAN TÜRKİYE BÜYÜK ELÇİSİNE PEŞ PEŞE RANDEVU.

Francis Joseph Ricciardone Türkiye'ye gelecek ABD büyükelçisi olarak Francis Joseph Ricciardone atanması Senato bazı Cumhuriyetçi senatörler kıdemli diplomat da Ankara ile başa çıkmak için yumuşak olduğunu düşünüyorum tarafından tıkanıklığı karşı karşıya.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi 3 Ağustos tarihinde adaylığını onayladı sonra Ricciardone Başkanı Barack Obama Temmuz ayında adayı kolaylıkla Senato'da onay oy almak için bekleniyordu. Ancak Senato bu konuda 3 Ağustos oturumunda oy, otomatik Eylül, ne zaman Senato tatillerinden geri nedeniyle görevinden erteleyen başarısız oldu.

Cumhuriyetçi Senatör Sam Brownback sözcüsü ofisinin adaylığını beklemeye koyulan, Perşembe günü Dış Politika günlüğü de, Kablo ortaya bir rapor ve Cumhuriyetçiler her zaman adaylığını oylamaya izin niyetim yok göre dedi yakında.

Rapor Brownback, bazı ayrıntılı olarak açıklayan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a bir mektup gönderecektir dedi nedenlerle partisinin diplomat onayı izin isteksiz neden. Brownback ofisi ancak mektubun içeriği hakkında bilgi vermedi Cumhuriyetçi senatör birçok yardımcıları Brownback kaygılarını ve hakim olan yönetimin kısa Challengers inandırıcı bir onaylama oy sağlamak için düşecek ile dayanışma doğruladı. Brownback onun tutmak serbest mi, büyük olasılıkla başka bir kısa bir süre sonra, Kablo dedi yüzey kılacaktır.

Rapora göre, Mısır, Afganistan ve Irak'a yaptığı son atamalar sırasında Ricciardone tutumunu Türkiye'ye görevinden Cumhuriyetçi muhalefet arkasındadır. İran yaptırımları ve İsrail, sekiz Türk ve bir Türk-Amerikan hayatını kaybettiği bir küçük filo baskın sonrasında geldi karşı sert eleştirilere karşı BM Güvenlik Konseyi oylaması sonrasında Batı kulübüne Muhafazakar çevreler ABD soru Ankara'nın sadakat içinde.

Onun eleştirmenler için Ricciardone rekorunu "da o ve çok görevi ılık demokrasi ve despot rejimler, insan hakları gibi değerleri itmek çalışyor hükümetler yakın olmanın bir model gösteriyor," belirtildi.

"O anda bu hassas yazı için sadece yanlış adam ve umut bu idare yaptığı bu yıl ve teyit olmayacak daha iyi," bir üst düzey Cumhuriyetçi Parti yardımcısı Kablo tarafından şeklindeki sözleri kaydedildi birisi aday olacak tanımak olacaktır .

Türkiye üzerine basına kapalı oturum

Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü tutun Ricciardone in adaylığını yerleştirilen yorum yapmaktan kaçındı. Ama bir giriş bunun Türkiye'ye yaklaşımını reevaluating olabilir, o Clinton ve Politika Planlama sorumlusu Anne Marie Slaughter liderliğindeki Türkiye kapalı bir toplantı yaptılar. Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon da Perşembe katıldı.

"Toplantı] [nihai amacı özgür, yol-tank tür, biz doğru yönde ilerlediğini düşünüyor, işte böyle hitap edebilecek diğer alanları da değerlendirmek için mi?" bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, bunun bir çok toplantıların "out-of-the-box düşünme ile gelip tutuluyor nereye gitmemiz gerektiğini değerlendirmek çalışmaktır açıklayan Kablo" dedi.

Ankara'da ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantı hoş geldiniz, nasıl Türkiye-ABD ilişkilerinden gösterdiğini belirtti çıktı önemliydi. "Biz de bizim Dışişleri Bakanlığı bu tür toplantılar yapıyoruz. Biz ilişkilerin doğal bir sonucu olarak görüyorum," diye Meksikalı meslektaşı Patricia Espinosa ile düzenlediği ortak basın toplantısında söyledi.

"Bu uzun planlanmış buluşuyor. Biz bu her zaman yapmak "Mark Toner, Oyunculuk Yardımcısı Sözcüsü Dışişleri Bakanlığı'nda toplantı Perşembe günü bir günlük basın toplantısında söyledi. "Onlar önemli politika konularında açıkça, Türkiye biridir derin politika dalış, tür konum. Ve bir kişi için bir şans, gerçekten, belirli bir sayının içi tartışma bu. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.