14 Ağustos 2010 Cumartesi

İPEK YOLUNUN ASIRLAR SÜREN ÖNEMİ DEVAM EDİYOR.

İpek Yolu sembolü farklı toplumlar, uzak yerlerde ve farklı dinlere mensup insanlar arasında kültürel alışverişi anlatan haline gelmiştir


İpek Yolu geniş bir otoyol yoktu. İşte Doğu, Batı ve arka led çeşitli ticaret yolları bulundu.
şey biliyor bu insanlar Batı Say "İpek Yolu" ve onu "karşılığında Marco Polo söylemek apt yaklaşık. Onun 13. yüzyılda İtalya'dan Çin'e seyahat geri Kim onu duydum hayran. Bu tüm zamanların en büyük macera turları oldu ama bir süre ayrıntıları aşağı yazılı olabilir ve yaygın sırasında yapılmıştır.

Ama 19. yüzyılda adı "İpek Yolu" edinilmiş rota pek süper karayolu bir tür oldu. Bir rota hakkında ilk öyküleri bir keşif misyonu batısında kuzeybatıdan ne malum dünya ötesinde olup olmadığı ile hangi ittifak yerel kabileler yenmek için oluşmuş olabilir ve herhangi bir kabile idi yatıyordu görmek için Çin söyler. Bu ancak büyük atlar ile ilgili bir rapor iş vermedi bazı aşiret liderlerinin ilgi whetted gibi görünüyor. Sonunda bu bulunmuştur.

İpek Romalılar bilinen Partlar, Orta Asya'nın göçebe kabile, muhtemelen yoluyla M.Ö. 3. yüzyıl itibaren ve iştah oldu malzeme için, büyüdü o kadar büyüdü ve çok iyi memnun olduğunu Roma'da bile orta ve alt sınıflar olabilir ipek giymeyi göze. Hatta off-fatihler olacaktı satın kullanılabilecek bir meta haline geldi. Çin bütün çabaları ipek's imalatı gizli tutmaya rağmen, sonuçta çıktı ama o zaman çok daha fazla öğe İpek Yolu üzerindeki ticareti ediliyordu tarafından.

İnsanlar düşüncenin ki geniş bir otoyol olarak karıştırılmamalıdır. Orada doğu batı ve sırt ya da daha genel olarak onlar Çin'den Akdeniz'e çalışan olarak tarif edilebilir kurşun çeşitli ticaret yolları bulundu. Onlar çöller ile koştu ve dağlar geçti. diğer batı İran ve Türkiye'ye neden yokken güney Hindistan'a gitmiş bir dal oldu. Kasabalar önemli yerler ve tahkimatı o sayısız karavanlar yağmacı kabilelere karşı korundu sağlamak için garnizon vardı büyüdüm. Daha sonra savaş ve fetih iniş çıkışlar bağlı kasaba unsurları terk olacaktır. İpek Yolu, farklı toplumlar, uzak yerlerde ve farklı dinlere mensup insanlar arasında kültürel alışverişi açıklayan bir yolu haline gelmiştir.

Ne ipek ticareti seramik, mücevher, kürk, resim ve hatta lale ve bu 2000 yıllık bir süre içinde meydana gelen gibi büyük bir değer diğer öğeleri taşıma aracı olarak hizmet olarak başlamıştı.

İşte bu 2000 yıl çoğunlukla Avrupa müzelerinde ve ABD aynı zamanda Çin ve buluntular mevcuttur örnekler sürekli inşaat ve arkeolojik sırasında keşfedilen edilmektedir kazılar vardır. Yeterli malzeme ne zaman yeni dini ya da kültürel öğeleri yol boyunca taşımaya başladık tespit edebilmek için vardır. Budizm giriş biri aracılığıyla bir darbe ile giriş ve yaymak belirleyebilirsiniz özellikle iyi bir örnektir Orta Asya ve Çin bölgelerde vardı.

Hıristiyanlık tanıtıldı ancak 10. yüzyılda, İslam genellikle Budistler eserleri ve Hıristiyanlar korunmuş çünkü hangi Bugün için modern dünyanın teşekkür verebilir kabul edilmiştir. Yerel Budistler mağaralar oyulmuş ve görkemli freskleri ve hatta sakladı kütüphaneler içlerindeki ile dekore edilmiştir.

kağıt yapma sanatının batı İpek Yolu ve Orta Asya üzerinden gelip Batı'ya Araplar tarafından İspanya üzerinden tanıştı. kağıt 500 adet paket için kelime delmek, Arapça "rizmah" veya paket Bunun nedeni bilinmektedir. "Kağıt") kağıt için ilk Arapça kelime kaghad oldu Öte yandan (Türkçe, On. kağıt üretimi en çok tanınan merkezi Samarkhand ama yavaş yavaş Bağdat ve diğer kentlerde üretildi.

Bir İpek Yolu üzerinde en önemli buluntu 1900 yılında Çinli bir Budist rahip, Çin'in Gansu ilinde Dunhuang bir mağarada bazı 530.000 Kağıt verilirse ortaya keşfedilmiştir. Mogao mağaraları ilk 366 içinde kullanılmış ve daha sonra 10. yüzyılda imzalandı. 492 ayrı mağara uçurum yüz 1,6 kilometre içine inşa edildi. Duvarlar fresklerle bazı 45.000 metrekare ve bilgi saat arasındaki 600 yıllık mağara ilk ve kapatma açıldı verilirse elde ekle 2.400 renkli heykelleri ile kaplıdır.

Getty Koruma Enstitüsü restorasyon çalışmaları 1989 yılından beri yerinde yer almıştır ise British Library Londra'da bir proje bu eserler satırda gördüğünüz kadar başlı vardır. Uzmanlar Çin'de Budist sanatın en zengin kaynağı olmasa dünya için malzeme düşünün.

o Tang Hanedanlığı (618-907 AD) Farsça müzik Çin sarayında oynandı sırasında, Farsça yemekleri ve kadınların giydiği hizmet bilinmektedir kadar Persler muhtemelen daha Osmanlıların sadece yakınlığı nedeniyle yaptım doğuda daha büyük bir etkisi vardı Farsça-giyim tasarlanmıştır.

doğu ve batı tarihleri arasında ticarette özel ilgi Topkapı Sarayı, Çin'in en büyük dış olarak büyük topluluğu olarak porselenler şahitlik olan diğer öğeler arasında. Sadece her iki yönde de seyahat tasarımlar formları alışverişinde, ancak.

Modern zamanlarda farklılık getirmek

17. yüzyıldan itibaren Deniz yolları Orta Asya karayolu için aşamalı bir son verdi. Daha fazla öğe daha kolay deniz çöl ısı, ani kar fırtınaları ve yağmacı eşkıyanın takip eden tehlikeler olmadan sevk edilebilir. karavan toz fırtınaları yutuldu hakkında daha fazla hikaye, tekrar görülecek asla. Şimdi en kolay yolu, seyahat ve mal gemi hava ve telefon ve şimdi internet bağlantıları iletişimleri basit ve anlık hale getirilmesidir.

Orta Asya etrafında seyahat işadamları genellikle hava yoluyla gitmek; turistler hala çok yerde yetersiz ilgi ve bilgi eksikliği ile en bölüm vardır. Yani yerel tüccar eve alınacak hediyelik eşya görünmüyor anlamına gelmez.

Ipek hala malzeme veya hazır giyim gibi geleneksel biçimleri satılıyor. diğer istenen öğeler arasında bugünün İpek Yolu "," ya da tie-boyalı, muhtemelen Orta Asya, yüzyıllar önce Hindistan'dan gelen malzemelerin ikat örnekleridir bulunacak. üretimi, bu büyük ihtimalle Türkiye the19th yüzyılda öğrendiğim bir ilk örneklerinden rağmen 10 yüzyıl Yemen gelir oldu. Bu olağanüstü renkli malzemeler boyunda ve kadın giyim ve bazı koleksiyonlarında bu gibi Tekstil Müzesi Washington DC'de bulunan olarak evlerde kullanılan

, Vazolar çanaklar ve testiler bol olup geleneksel edilmiş olarak elle yapılır gibi dekoratif seramik eşya. Küpe, kolye ve bilezikler ilgi için olduğu gibi pirinç ve bakır tepsiler vie. ahşap bir güzel sanatlar ve ürünleri çıkarıldı oyma Bazı bölgelerde basit kutularından büyük ekran değişir.

Ama turistlerin hatıra için seyahat edemezler. Bu merak ile görmek ve bir sonraki adımda ne iz var biliyorum ve hala çok zor bir iz's çizilmiş konum. kendilerini modern-gün Marco Polo da hep yeni bir şey arıyoruz 14. yüzyılda, İbn Battuta, bir Fas Berber keşfe çıkmak adımlarla aşağıdaki onlara yeni fantezi olsun, bir şey birkaç başka görmüş ya da bitmiş.

yetenekli çizim ve boyama olarak, çoğu insan bugün nokta bir kamera için ne görmek kaydetmek idi 18 ve 19. yüzyıllarda Batı Avrupa'nın gezginler aksine. Bazıları hala resimler üretmek yok. Bir Japon mimar Chuta Ito yoğun seyahat, Anadolu'da bile vardı ve başka bir şeydir geç sanatçı Ikuo Hirayama eserleri şu anda ekranda Pera Müzesi'nde yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.