26 Ağustos 2010 Perşembe

12 EYLÜL REFERANDUMUNDAN HAYIR ÇIKMASI EKONOMİYİ KÖTÜ ETKİLEYEBİLİR.

12 Eylül tarihinde ekonomisine zarar verebilir reformları reddetme
Reformların reddi, ancak imkansız en son anketler dayalı olarak görülen, ekonomik göstergeler için uzun vadeli sonuçlara yol açabilir.
Reformların reddi, ancak imkansız en son anketler dayalı olarak görülen, ekonomik göstergeler için uzun vadeli sonuçlara yol açabilir.
Ekonomik uzmanların bu hükümet destekli anayasa reformları üzerinde yaklaşan 12 Eylül referandum, yani ekonomik istikrarın uyarıda ekonomik etkileri olacaktır savunuyorlar önerilen değişikliklerin oyların tarafından reddedilen eğer hasar olma olasılığı yüksektir.


Today's Zaman'a konuşan uzmanlar nasıl 12 Eylül kamu referandumun sonucu ülkenin çok övgü ekonomik performansı etkileyecek açıkladı. Bir fikir birliği gibi görünüyor o reformların ret olsa imkansız en son anketler dayalı olarak, Türkiye'deki siyasi istikrar konusunda karamsarlık takip olacağını ve görülme ekonomik göstergeler için uzun vadeli sonuçlara yol açabilir.

"Erken genel seçimlerin bir referandum sonrası dönemde masaya seçenekler olabilir eğer bir 'hayır' out oy kutusunun olan ekonominin öngörülebilirlik kısaltmak olabilir geliyor. Bu nedenle, bu ret ekonomik istikrar ve kalkınma üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir "Rızanur Meral, Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) başkanı dedi katılıyorum. Ancak, o da reformların bu onayı Türk ekonomisinin hızlandırılmış iyileştirmelerin önünü açacağını savundu. "Bir daha katılımcı demokrasi neden olacak ve olarak bilinen, güçlü ekonomilerin çoğunlukla güçlü demokrasilerde ortaya," Meral, önerilen değişiklikleri lehine sonuç olarak 2023 hedeflerine ulaşma konusunda Türkiye'nin elini güçlendirecek bu sözlerine ekledi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin Türkiye'nin en büyük 10 ekonomisi dünyada 2023 yılına kadar yapmak amaçlayan, Türk Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıldönümü.
'Hayır' sonucu felç olabilir siyaset '

Eski Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkan Yardımcısı Süleyman Yaşar da demokrasi ve ekonomik gelişme arasında güçlü bir bağ vurguladı. ülkenin geleceği beklentilerini önemli ölçüde geliştirilmiş olacak çünkü referandum yönde daha iyi demokrasi ve daha fazla özgürlükler sürer önerilen değişiklikleri lehine bitirmek durumunda, Türkiye'nin daha fazla yabancı yatırım getirecek Today's Zaman söyledi. Ancak, o da "hayır" sonucu olumsuz sonuçlara yol açabilir uyardı.

"Değişiklikler oylamada için tüm demokrasi-makaleleri arttırıyoruz. Reform paketi, örneğin, yargının girişime yatırım üzerine hükümet veya Meclis olsaydı gibi özünde kararlar vererek kararların alınmasında son koyacağız. Bu tür kararlar Türkiye'de bugüne kadar büyük miktarlarda maliyet var. Yatırımcılar kesinlikle olsun mahkemelerden anda, bu da onları daha az Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yapar yeşil ışık almak için gidiyoruz düşünün. Bu durum değişecek. Ama, sonuç eğer bir 'hayır,' o zaman biz bir Türkiye'nin geriye demokratikleşme sürecinde gidiş olurdu. Neden bu yatırımcılar Türkiye'ye sonra da paralarını getirmek istiyorsunuz? Böyle bir sonuç belirsizlikler artacak ve bu ülkede siyaset felç olabilir, "dedi.

Uzmanların görüşleri referandum sonrası ekonomi için hükümet yetkilileri 'olumlu tahminler doğruladı.

CNN Türk röportajda Çarşamba geç konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk halkının dersem o "oyların evet", kişi başına, ülkenin gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) gelecekte daha yüksek seviyelere ulaşmak mümkün olacak savundu ancak ekonomik istikrarsızlık olabilir ortaya aksi. "'Evet' sonucu ise, Türkiye'de hangi bugünkü 10.000 $ GSYİH kişi başına 30.000 $ artacak ve 60.000 $ hatta zaman geçirdiklerini bir zemin olacaktır. Öte yandan, Önümüzde genel seçimler var, çünkü bir 'hayır' çıktığında, istikrarsızlık Türkiye'nin ortaya çıkabilecek eğer. Zaten seçimlerin siyasi ısınan atmosfere girdikten sonra, "Şimşek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan aynı projeksiyonlar dile getirdi. "'Hayır' sonucu ise küçük bir olasılık, böyle bir karar olduğu için ekonomik bir fiyat ödeyecek olan soru işaretleri ve Türkiye büyütmek olacaktır" diye NTV canlı bir programı sırasında söyledi rağmen.

Sonra, önerilen reform paketi Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) yapısını değişiklik yoluyla, disiplin işleri sadece askeri mahkemelerin yargı yetkisine sınırlama kararları açılış yüksek yargı demokratik temsil artıracağını onayladı Yüksek Askeri Şura (YAS) adli inceleme ve Türkiye'nin 1980 askeri darbesinin failleri deneme için önünü açtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.